Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η «επιδρομή» το βράδυ στο ψυγείο... έχει επιπτώσεις!

Η «επιδρομή» το βράδυ στο ψυγείο... έχει επιπτώσεις!

Διατροφή | 04/05/2015 - 22:20
Η «επιδρομή» το βράδυ στο ψυγείο... έχει επιπτώσεις!
Μια νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο, για ένα βραδινό σνακ μπορεί να φαντάζει ως κάτι "αθώο", ωστόσο όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα η τακτική αυτή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και διαβήτη.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η "βραδινή νηστεία" είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και πως οι άνθρωποι που συνηθίζουν να το ρίχνουν στα… σνακ τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο να εμφανίσουν αυτές τις δύο ασθένειες.

Η συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, υποστηρίζει ότι το βραδινό τσιμπολόγημα πρέπει να αποφεύγεται, προκειμένου να επιτραπεί στο μεταβολισμό να συνεργαστεί με τους φυσιολογικούς κύκλους ύπνου-ξύπνιου του οργανισμού.

Τα τακτικά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια το να περιμένει κανείς λίγο περισσότερο μεταξύ του δείπνο και του πρωινού φαίνεται ότι ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Για κάθε τρεις ώρες επιπλέον "νηστείας" το βράδυ, οι γυναίκες έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπεργλυκαιμία –υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα- γνωστός παράγοντας για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και διαβήτη.

"Η αύξηση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στο δείπνο και το πρωινό θα μπορούσε να είναι μια νέα στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού" εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια από τη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, Catherine Marinac.

"Είναι μια απλή αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, που πιστεύουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν. Μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη δημόσια υγεία, χωρίς να χρειάζεται να μετρά κανείς ποσότητα θερμίδων ή θρεπτικών συστατικών" πρόσθεσε.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.