Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η Τοποθέτηση της Μ. Διακάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Η Τοποθέτηση της Μ. Διακάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

ΣΥΡΙΖΑ | 09/01/2013 - 21:04
Η Τοποθέτηση της Μ. Διακάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και σχετικά με τις ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος τόνισε τα εξής:

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέσατε θα αποτελέσει μια διάρκειας φορολογική ρύθμιση. Αποτελεί μια εισπρακτική ρύθμιση που επιβάλλει η μνημονική λογιστική και μόνο, απορυθμίζοντας την κοινωνία επειδή ακριβώς αρδεύετε από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική.

Όσον αφορά στο άρθρο 1 για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εδώ εξισώνεται τους πάντες, χωρίς καμία διαφοροποίηση τους εντάσσεται στις δύο κλίμακες που εισάγεται χωρίς να παίρνετε υπ' όψιν την απόλυτη συρρίκνωση των εσόδων από την εργασία τους. Εξισώνετε ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, με ελεύθερους επαγγελματίες εργοδότες. Εφαρμόζεται έναν συντελεστή φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ που κυριολεκτικά τους εξοντώνει. Προφανώς, δεν έχετε επίγνωση της κατακόρυφης πτώσης που έχουν τα εισοδήματά τους, αυτοί οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, σε ένα σύστημα στο οποίο η παραγωγική δομή συνεχώς καταρρέει.

Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία των αναγκαστικών εισπράξεων, είναι μια πράξη κοινωνικής βαρβαρότητας. Τη στιγμή που υπάρχει πλήρης αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών. Αγνοείτε το γεγονός ότι η τάση κλεισίματος βιβλίων από ελεύθερους επαγγελματίες, τείνει να προσλάβει μαζικό χαρακτήρα και με αυτό τι επιδιώκετε; Έσοδα από μη έχοντες δεν θα μπορέσετε να έχετε αφού η υφεσιακή πολιτική, καταστρέφει κάθε παραγωγική δυναμική. Επιδιώκετε τη βίαιη καταστροφή του κοινωνικού στρώματος των ελευθέρων επαγγελματιών, τον μαζικό εξοστρακισμό τους και όχι μόνο με περιορισμό του εργασιακού τους πεδίου αλλά και με την αφαίμαξη των συχνών εισοδημάτων.

Η πρακτική αυτή έχει σαφή ταξική αντίληψη, για τα έσοδα άνω των 50.000 ευρώ, μειώνετε τον φορολογικό συντελεστή από τον ισχύοντας 45% σε 33%.

Οι σωρευτικές προϋποθέσεις που θέτετε, για την υπαγωγή τους στο καθεστώς των μισθωτών, είναι απολύτως ανεφάρμοστες στην πραγματική οικονομία.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού ουσιαστικά, ενισχύετε τον κύκλο της μαύρης εργασίας, την υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων με μπλοκάκι, και των μαύρων και αφορολόγητων κερδών εταιρειών και επιχειρήσεων.»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.