Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η Δεξιά, ο «αυτοεξόριστος», ο «έξι μηνών εξόριστος», η Ελληνική Δημοκρατία και το «θύμα» η Κύπρος

Η Δεξιά, ο «αυτοεξόριστος», ο «έξι μηνών εξόριστος», η Ελληνική Δημοκρατία και το «θύμα» η Κύπρος

Απόψεις | 25/07/2017 - 09:57
Η Δεξιά, ο «αυτοεξόριστος», ο «έξι μηνών εξόριστος», η Ελληνική Δημοκρατία και το «θύμα» η Κύπρος
Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Βρισκόμαστε , ακριβώς, 43 χρόνια μετά από τη μέρα αποκατάστασης της ελληνικής δημοκρατίας. Δεν ξεχνώ, πως στις 24 Ιουλίου 1974, μέρα αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας, τερματιζόταν η εφτάχρονη δικτατορία των Συνταγματαρχών. 

Δεν ξεχνώ, πως στις 24 Ιουλίου του 1974, μέρα αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας, σταματούσε μεταξύ άλλων υποδεέστερων προφανώς ιστορικών γεγονότων της περιόδου εκείνης και η εξορία του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι. 

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έβαζε τέλος στις έτσι κι αλλιώς «sic» βόλτες με κοντά παντελονάκια του μικρού Κυριάκου στο μετρό των Παρισίων. 

Ο μόλις τότε έξι ετών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, εξόριστος από τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του, ετοιμαζόταν να επιστρέψει και αυτός στην Ελλάδα, όντως ελεύθερος από τους διωγμούς της Χούντας των Συνταγματαρχών. 

Η αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας, τερμάτιζε, την σκληρή δοκιμασία που περνούσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας, στα χρόνια της εξορίας στο Παρίσι η οποία στιγματίζει την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. 

Για την ιστορία, στις 24 Ιουλίου του 1974, υποδεέστερο προφανώς γεγονός από τον τερματισμό της εξορίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, 43 ακριβώς χρόνια πριν, ένας άλλος , αυτή τη φορά «αυτοεξόριστος» και όχι εξόριστος στο Παρίσι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεξιός και αυτός, αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, επιστρέφει από το Παρίσι θριαμβευτής, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άδικη, από το 1963, «αυτοεξορία». 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, περνάει σε χρόνια εξορίας, πάντα στο Παρίσι, τον Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μένει στη Γαλλία «αυτοεξόριστος» για πέντε περισσότερα χρόνια. 

Η χούντα των Συνταγματαρχών, είχε αποφασίσει αμέσως μετά το « ξεΠούλημα της Κύπρου» και την τουρκική εισβολή στις 15 Ιουλίου 1974, να παραδώσει την εξουσία στους πολιτικούς… 

Η χούντα επέστρεψε την εξουσία στην Ελλάδα στην ελληνική δεξιά … 

Δεν ξεχνώ, πως χούντα και δεξιά, πούλησαν την Κύπρο στους Τούρκους, 43 χρόνια πριν, λίγες μέρες πριν από την ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Στις 24 Ιουλίου του 1974, αρχίζει η μεταπολίτευση στην Ελλάδα. 

Με τη συμπλήρωση 43 χρόνων Ελληνικής Δημοκρατίας, το 38 % των εδαφών της Κύπρου συνεχίζει, εδώ και 43 χρόνια να παραμένει υπό παράνομη τουρκική κατοχή. 

Σημείωση: 

Στη ζωή μου, πρώτη φορά σε μετρό μπήκα στην ηλικία των είκοσι ετών, το 1996, στο αεροδρόμιο «Fiumicino» της Ρώμης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε βόλτες σε μετρό, από τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του… 

...Άτιμη Ελληνική Δημοκρατία 43 ετών… 

Γεννήθηκα στις 9 Ιουλίου του 1976. Παιδί της μεταπολίτευσης. Η δημοκρατία με περνάει δύο χρόνια …ευτυχώς !!! 

Υστερόγραφο: 

Αφιερωμένο για τη συμπλήρωση 43 ετών από τη μέρα της αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας. 24 Ιουλίου 1974 – 24 Ιουλίου 2017: 43 χρόνια Ελληνικής Δημοκρατίας. 43 χρόνια παράνομης κατοχής στην Κύπρο. Δεν ξεχνώ.

Πηγή: mignatiou.com


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Απόψεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.