Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini  στη Μεγάλη Βρετανία

Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini στη Μεγάλη Βρετανία

Auto Plus | 20/07/2017 - 17:49
Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini στη Μεγάλη Βρετανία
Βλέψεις προς τη Βρετανία, και συγκεκριμένα προς το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, έχει η BMW για να κατασκευάσει το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Mini Cooper.

 Η γερμανική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει για άλλη μία φορά το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, παραβλέποντας τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει για τις επιχειρήσεις η επικείμενη απόσχιση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η συναίνεση του γερμανικού κολοσσού για την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου μοντέλου στη Βρετανία θα αποτελέσει καλό νέο για την κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια πολλών επιχειρήσεων μετά την απόφαση εξόδου από την Ε.Ε. Σημειώνεται ότι τo 60% των 360.000 αυτοκινήτων Mini Cooper κατασκευάζεται στην Οξφόρδη, ωστόσο η γερμανική εταιρεία έχει κατασκευάσει και δεύτερη μονάδα στη Ολλανδία, καθώς εντάθηκαν τον τελευταίο καιρό οι ανησυχίες της εταιρείας για την εξαγωγική δύναμη της Βρετανίας μετά το Brexit.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters για το ενδεχόμενο κατασκευής του νέου μοντέλου στην Οξφόρδη, εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι «δεν έχει ακόμη ληφθεί η τελική απόφαση». Στο εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη απασχολούνται περίπου 4.600 υπάλληλοι έναντι 4.500 υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλη μονάδα στην Ολλανδία, την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία VDL Nedcar.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν εκφράσει έντονους φόβους για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., καθώς εκτιμούν ότι οι μονάδες τους παγκοσμίως θα πληγούν από το ενδεχόμενο επιβολής δασμών σε περίπτωση που η χώρα ακολουθήσει ένα «σκληρό» Brexit.

Ωστόσο, η ιαπωνική Nissan δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων μοντέλων στη Βρετανία. Προέβη, μάλιστα, σε αυτήν τη δήλωση αφότου η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Mini Cooper θα διαθέτει εξαρτήματα, μηχανή και μπαταρία τα οποία θα κατασκευάζουν οι μονάδες της εταιρείας που εδράζονται στη Βαυαρία. Ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι οι τελικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Είναι γεγονός ότι η βρετανική βάση της εταιρείας έχει βαρύνουσα σημασία, με τα πρώτα μοντέλα Mini Cooper να κατασκευάζονται από τη μεγάλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία British Motor Corporation.


Πηγή kathimerini.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.