Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η ατυχία χτύπησε στη Γερμανία τον Έλληνα οδηγό (pic)

Η ατυχία χτύπησε στη Γερμανία τον Έλληνα οδηγό (pic)

Auto Plus | 24/08/2015 - 15:38
Η ατυχία χτύπησε στη Γερμανία τον Έλληνα οδηγό (pic)
Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη μετά την ολοκλήρωση του Ράλλυ Γερμανίας.

Ο Έλληνας οδηγός αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, κάτι που τον ανάγκασε να υποχωρήσει αρκετά στην κατάταξη. Επέστρεψε την τελευταία ημέρα και βλέποντας τον αρχικό στόχο της 10άδας στο WRC2 να έχει πια χαθεί, κινήθηκε ώστε να φτάσει στη ράμπα του τερματισμού και να προσφέρει θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου σπορ στις ειδικές της Γερμανίας.

Το σκέλος της Κυριακής περιελάμβανε 4 ειδικές διαδρομές με τον Καβαλιώτη οδηγό να το διασκεδάζει: «Η πρώτη διαδρομή της ημέρας πιστεύω ήταν και η πιο όμορφη του αγώνα, μας άρεσε πολύ! Επιλέξαμε να οδηγήσουμε σβέλτα, χωρίς όμως να πάρουμε περιττά ρίσκα, καθώς μετά τη χθεσινή μας ατυχία δεν μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κατάταξη της κατηγορίας WRC2.

«Θέλαμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και τα καταφέραμε» ήταν τα λόγια του Σερδερίδη. Σε αυτόν τον αγώνα, η «ελληνική» Citroen DS3 R5 φορούσε για πρώτη φορά λάστιχα της Michelin με τη νέα σκληρή γόμα: «Στη Γερμανία χρησιμοποιήσαμε νέο σετ ελαστικών, από τα οποία μείναμε ευχαριστημένοι. Δίχως να έχουμε να χάσουμε κάτι στο τελευταίο σκέλος, κάναμε αρκετές διαφορετικές ρυθμίσεις στο setup του αυτοκινήτου, ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόδοση από τα Michelin περιορίζοντας τη φθορά τους, βελτιώνοντας έτσι τους χρόνους μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Αν και το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε, ο Έλληνας οδηγός κρατάει τα θετικά από το τριήμερο του Ράλλυ Γερμανίας: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό που είχαμε. Οι χρόνοι μας βελτιώνονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό κρατάμε. Δυστυχώς ο στόχος μας που ήταν η 10άδα στο WRC2 δεν επετεύχθη. Ωστόσο, το χθεσινό πρόβλημα στη DS3 R5 οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος και όχι σε λάθος της ομάδας μας, κάτι που μας παρηγορεί. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρώτη φορά το Citroen παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο Σερδερίδης.
Η επόμενη εμφάνιση του Σερδερίδη στο WRC θα γίνει στο Γύρο της Κορσικής, το οποίο θα διεξαχθεί επίσης σε ασφάλτινες επιφάνειες από την 1η έως τις 3 Οκτώβρη, ενώ αμέσως μετά θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις, τον εθνικό μας αγώνα που φέτος προσμετράει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Citroen Ηράκλειο Κρήτης
Βρείτε όλες τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Citroen που υπάρχουν στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Service αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ασχολούνται με το service των αυτοκινήτων.
Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα σημεία πώλησης ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας στο Ηράκλειο, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Διαλέξτε το επόμενο αυτοκίνητό σας σε μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Ηρακλείου, που υπάρχουν στον κατάλογο του creteplus.gr.
Αξεσουάρ Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα καταστήματα που έχουν αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται στον κατάλογο creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.