Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το EKO Racing 100 Rally Κρήτης

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το EKO Racing 100 Rally Κρήτης

Auto Plus | 26/05/2015 - 15:35
Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το EKO Racing 100 Rally Κρήτης
Το 37ο Ράλι Κρήτης έφερε το Μονακό στο… Ηράκλειο! Το EKO Racing 100 Rally Κρήτης μας φούλ-αρε με θέαμα και εντυπωσιακές μάχες, μεγάλοι νικητές οι Αναπολιωτάκης - Χαλκιαδάκης!

Ο ΑΟΚ με την ΦΙΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την υποστήριξη του ΟΛΗ έκαναν το Ηράκλειο… να θυμίζει λίγο κάτι από Μονακό από άποψη motorsport!!!

Μετά από μεγάλη μάχη την πρώτη θέση γενικής στο φετινό EKO Racing 100 Rally Κρήτης κατάφεραν να κερδίσουν οι Γιώργος Αναπολιοτάκης και Αλέξανδρος Χακλιαδάκης με SEAT IBIZA KIT CAR EVO II κερδίζοντας τρεις από τις επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα και εκμεταλλευόμενοι την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Καρπάνου μπαίνουν ξανά δυνατά στην μάχη. Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το 37ο είναι το 4ο Ράλι Κρήτης, μετά το 27ο, 28ο, 29ο, που έρχεται να προστεθεί στην τροπαιοθήκη των Αναπολιοτάκη – Χακλιαδάκη.

Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης οι Μανώλης Πιτσάκης- Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi lancer evo x κερδίζοντας  τέσσερις ειδικές διαδρομές με τελική διάφορα από τους πρώτους 5,17sec.

Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκουμε τους ‘NIKON’- Νίκο Πετρόπουλο με MITSUBISHI LANCER EVO IX έχοντας κινηθεί σε γρήγορους  και σταθερούς ρυθμούς, σε όλες τις ειδικές του αγώνα.

Την εξάδα της γενικής κλείνουν τρία πληρώματα από Κρήτη αφήνοντας πίσω τους δυνατότερους συνδυασμούς. Συγκεκριμένα στην 4η θέση έχουμε τους Γιάννη Νικολιδάκη- Μάνο Πετούση με PEUGEOT 106 S16,με τους Χαράλαμπο Πατσουράκη- Γιώργο Ζωφάκη με CITROEN C2- R2 να κατακτούν την 5η θέση γενικής και τους Ανδρέα Περάκη - Κώστα Γκουρουγκιαούρη με PEUGEOT 206 KIT CAR να τερματίζουν στην 6η θέση γενικής, προσθέτοντας στην καριέρα τους 30 Ράλι Κρήτης…

Στην F2 τα πράγματα έδειξαν από την αρχή ότι θα είχαμε σπουδαίες μάχες με τέσσερα πληρώματα να διεκδικούν την τριάδα της κατηγορίας.

Τελικοί νικητές μετά από δυνατή εμφάνιση σε όλον τον αγώνα οι Γιάννης Νικολιδάκης- Μάνος Πετούσης με PEUGEOT 106 S16 έχοντας κινηθεί πάντα σε χρόνους εξάδας γενικής. Δεύτεροι για την F2 οι Χαράλαμπος Πατσουράκης- Γιώργος Ζωφάκης με CITROEN C2- R2 και τρίτοι οι Ανδρέας Περάκης- Κώστας Γκουρουγκιαούρης με PEUGEOT 206 KIT CAR.

Οι πρωτιές στις κλάσεις

Μεγάλοι άτυχοι της τετράδας αυτής οι Μάνος Δημητρίου-Ελένη Μαλακτάρη με CITROEN SAXO καθώς μέχρι την 5η ειδική ήταν δεύτεροι στην F2 και πέμπτοι γενικής έχοντας κάνει έναν πολύ ωραίο αγώνα,  αλλά μετά άρχισαν να χάνουν θέσεις εξαιτίας προβλήματος στα υδραυλικά του συστήματος διεύθυνσης.

Μάχες είχαμε και στις κλάσεις με την κλάση της Ν2 να πηγαίνει στους Μιχάλη Ανταλουδάκη- Νίκο Πλούμη με PEUGEOT 106 S16, αφηνοντας δεύτερους τους Ανδρέα Μαραγκάκη - Κατερίνα Μαραυγάκη με PEUGEOT 106 S16 και τρίτους τους Ευάγγελο Παρθενιάδη- Κώστα Χατζάκη με CITROEN SAXO VTS.

Στην κλάση της Ν4 νικητές είναι οι Μανώλης Πιτσάκης- Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi lancer evo x ακολουθούμενοι από τους ‘NIKON’- Νίκο Πετρόπουλο με MITSUBISHI LANCER EVO IX στην δεύτερη θέση,ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης με MITSUBISHI LANCER EVO IX, το οποίο σε κάποια ειδική του αγώνα μετά από σκασμένο ελαστικό πήγαινε σχεδόν με την ζάντα και το αποτέλεσμα ήταν στην επόμενη ειδική να κινηθεί με πρόβλημα στο ημιαξόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια και για τα χρονόμετρα...

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία για αυτόν τον αγώνα την κλάση της Α6, στο πρώτο σκαλί του βάθρου έχουμε τους Γιάννη Νικολιδάκη - Μάνο Πετούση με PEUGEOT 106 με τους Χαράλαμπος Πατσουράκης - Γιώργος Ζωφάκης με CITROEN C2- R2 να ανεβαίνουν στο δεύτερο σκαλί και τρίτους τους Γιώργο Περουλάκη - Λευτέρη Σαρρή με HONDA CIVIC.

Στην Α7 νικητές είναι οι Περάκης - Κώστας Γκουρουγκιαούρης με PEUGEOT 206 KIT CAR ενώ στην Α8 νικητές οι πρώτοι του αγώνα Γιώργος Αναπολιοτάκης και Αλέξανδρος Χακλιαδάκης με SEAT IBIZA KIT CAR EVO II.

Εγκαταλείψεις

Στοπ στις καλές εμφανίσεις τους έβαλαν αναγκαστικά οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi lancer evo x όταν δεν παρουσιάστηκαν στο Σ.Ε.Χ. 3 όπως επίσης και οι Αντώνης Σταφυλοπάτης – Θανάσης Τσιούκας με το OPEL ASTRA OPC. Συνέχεια με τους Μιχάλη Πατεράκη - Μανώλη Λιοδάλη με LANCIA INTEGRALE  που  δεν παρουσιάστηκαν στο Σ.Ε.Χ. 1D. Οι Γιάννης Πετράκης - Γιώργος Λαγουδάκης με  PEUGEOT 106 KIT CAR εγκατέλειψαν καθώς δεν παρουσιάστηκαν στο Σ.Ε.Χ.7 ενώ οι Δάμων Τσικρικονάκης - Θεόδωρος Καραπαναγιώτης με HONDA CIVIC δεν παρουσιάστηκαν στο Σ.Ε.Χ. 3Β.

Οι ατυχίες συνεχίστηκαν με τους Μιχάλη Νικολίτση - Κώστα Μαραγκάκη με PEUGEOT 106 S16 καθώς το πλήρωμα εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη στην 5η ειδική διαδρομή, ενώ οι Γιάννης Δαμιανάκης- Λευτέρης Θεοδωράκης με PEUGEOT 205 δεν παρουσιάστηκαν στο Σ.Ε.Χ. 3. Κλείνοντας με τους άτυχους του αγώνα έχουμε τους Μιχάλη Πουλάκη- Βαγγέλη Προβιδάκη με TOYOTA YARIS σταματώντας τις προσπάθειες τους στην 5η ειδική από μηχανική βλάβη.

Ο επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ ασφάλτου είναι το Rally Sprint ΚΟΡΙΝΘΟΥ στις 20–21 Ιουνίου με διοργανώτρια λέσχη την ΑΛΑ Κορίνθου.

Στα μηχανοκίνητα της Κρήτης το επόμενο ραντεβού δίνεται για το διήμερο 30-31 Μαΐου με τον αγώνα dragster των ΦΙΜΑ - ΑΣΗ στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει να πούμε στο ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία Ηρακλείου για την πολύτιμη τους βοήθεια, στους κριτές χωρίς τους οποίους αγώνας δεν θα γινόταν, αλλά και στην υποστήριξη του ΕΕΣ Σαμαρείτης.

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το Ράλι Κρήτης όχι μόνο δεν δημιούργησε πρόβλημα στις συγκοινωνίες αλλά μάλιστα έσωσε και μια ζωή μιας και το ΕΚΑΒ της οργάνωσης έκανε άμεση επέμβαση σε καρδιακό επεισόδιο στο χωριό Γαλίφα, εντός της ειδικής Επισκοπή, από όπου και μετέφερε τον ασθενή στο Ιατρικό Κέντρο Καστελίου!!!

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλα τα ΜΜΕ που κάλυψαν τον αγώνα, τους χορηγούς επικοινωνίας, την Anek Lines - Blue Star για τις παροχές τους στα πληρώματα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.