Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χανιά: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων - Πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι! (pics)

Χανιά: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων - Πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι! (pics)

Περιβάλλον | 14/11/2013 - 21:16
Χανιά: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων - Πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι! (pics)
Συνολικά δεκατέσσερα ζώων βρέθηκαν χθες το πρωί δηλητηριασμένα στην περιοχή Κάτω Πύργος στα Περιβόλια Χανίων!

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, που φρόντιζαν και τάιζαν τα αδέσποτα γατιά, αλλά και με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων, τα ζώα βρήκαν οικτρό θάνατο από δραστικό δηλητήριο και συγκεκριμένα από “οργανοφωσφορικά – καρβαδιμικά φάρμακα”.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ασυνείδητοι δηλητηριάζουν ζώα στην ίδια περιοχή, καθώς πέρυσι τον Ιανουάριο είχαν ρίξει δηλητήριο θανατώνοντας με αργό τρόπο εννέα γατιά.

adespota3

Επίσης, πριν ένα μήνα στην ίδια γειτονιά, κάποιος είχε πυροβολήσει με αεροβόλο όπλο ένα ακόμη ζώο, το οποίο έμεινε παράλυτο και του έγινε ευθανασία, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων.

Τα ζώα βρήκε χθες νεκρά, τόσο μέσα στην αυλή του σπιτιού της, όσο και στους γύρω δρόμους, η κάτοικος της περιοχής, εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο κα Νίκη Τζιτζικαλάκη.

«Σηκώθηκα στις 8 το πρωί και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού μου ανύποπτη, τα είδα ψόφια. Μέτρησα δεκατέσσερα γατιά νεκρά, σκορπισμένα στη γύρω περιοχή. Εχω και εγώ γατιά στο σπίτι μου και δεν ξέρω εάν έχουν πάθει κάτι», ανέφερε.

adespota3

«Πήγα στην κτηνίατρο, περιέγραψα τα συμπτώματα των ζώων και σύμφωνα με την γνωμάτευσή της -τόσο της ίδιας όσο και ενός ακόμη κτηνιάτρου- πρόκειται για πολύ δραστικό δηλητήριο. Αρα δεν έγινε τυχαία, κάποιος το έριξε σκόπιμα για να τα δηλητηριάσει», ανέφερε η κα Τζιτζικαλάκη και πρόσθεσε:

«Κάποιοι έκαναν παράπονα πως τους ενοχλούσαν τα γατιά, γιατί σκάλιζαν τους κήπους τους! Τί άλλο να έκαναν τα γατιά; Ισα ίσα που έτρωγαν τα ποντίκια της γειτονιάς.

«Είναι θέμα ανθρωπιάς. Τον σεβασμό για τη ζωή, οποιαδήποτε μορφής ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Γεννιέσαι ή δε γεννιέσαι με αυτόν. Δεν τον αποκτάς στην πορεία.

Οσο για την Πολιτεία όχι μόνο είναι υποχρέωσή της να περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα, αλλά από τη στιγμή που παίρνει ευρωπαϊκούς πόρους μέσω προγραμμάτων, τί κάνει για αυτά;

Υποκαθιστούμε εμείς την Πολιτεία, επειδή δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα ζωντανό πλάσμα να περιφέρεται, να πεινάει και να πεθαίνει από την πείνα μπροστά μας. Μας τιμωρούν κιόλας γι’ αυτό; Που τα ταΐζουμε και τα φροντίζουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τζιτζικαλάκη.


Πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι

adespota3

Ενα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου κατήγγειλαν χθες οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι των Χανίων, αφού ασυνείδητοι πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των ζώων” και του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε”, το περιστατικό έγινε προχθές το απόγευμα στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Σούδα, όταν κάτοικοι ενημέρωσαν τους Συλλόγους ότι κάποιο ζώο ούρλιαζε από τους πόνους, διότι ήταν χτυπημένο.

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε”, πήγαν και παρέλαβαν το ζώο, το οποίο ήταν πυροβολημένο στο ένα του μάτι.

Το ζώο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από κτηνίατρο και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων του Δήμου Χανίων.

Χθες, οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Σούδας στο οποίο και θα παραδοθεί ο κάλυκας που βρέθηκε δίπλα στο ζώο. Οπως ανέφεραν, υπάρχουν ενδείξεις  για το ποιος το πυροβόλησε, οι οποίες και θα κατατεθούν από μάρτυρα στο ανωτέρω αστυνομικό τμήμα.

Εν τω μεταξύ ένα ακόμη ζώο που μόλις είχε γεννήσει οκτώ κουτάβια βρέθηκε δηλητηριασμένο στα Καθιανά στο Ακρωτήρι.

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου ανέλαβαν τη φροντίδα των οκτώ κουταβιών.

φωτογραφίες και πηγή από haniotika-nea.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.