Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



H Ford επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος" μετά από 50 χρόνια

H Ford επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος" μετά από 50 χρόνια

Auto Plus | 08/02/2016 - 09:35
H Ford επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος" μετά από 50 χρόνια
Με σημείο αναφοράς την κατάληψη του βάθρου στον 24ωρο αγώνα του Le Man πριν από 50 ολόκληρα χρόνια η Ford επιστρέφει στη γαλλική πίστα με αιχμή του δόρατος το υπεραυτοκίνητο που διαθέτει στη γκάμα της, το Ford GT.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου de l’Ouest (ACO), διοργανώτρια αρχή του Le Mans 24 Hours, επιβεβαίωσε ότι και τα τέσσερα Ford GT μπήκαν στη λίστα συμμετοχών για τις 24 Ώρες του Le Mans 2016.

Πενήντα χρόνια από το θρυλικό αποτέλεσμα 1-2-3 της Ford στο Le Mans, και τα τέσσερα Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing θα συμμετέχουν στην κατηγορία GTE Pro στον παγκοσμίως μεγαλύτερο αγώνα αυτοκινήτων, που πραγματοποιείται στις 18-19 Ιουνίου.

«Ήταν θαυμάσιο που είδα και τα τέσσερα Ford GT εδώ στη λίστα συμμετοχών του Le Mans σήμερα,» δήλωσε ο Dave Pericak, Ford Performance global director, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου στο Παρίσι. «Οι νέες υποψηφιότητες δεν έχουν σίγουρη τη συμμετοχή, ανεξάρτητα από την ιστορία ή τις φιλοδοξίες τους, γι’ αυτό ευχαριστούμε την ACO που έδωσε στη Ford την ευκαιρία να κατεβάσει τέσσερα αυτοκίνητα τον Ιούνιο.»

Η αγωνιστική έκδοση Ford GT βασίζεται στο νέο υπεραυτοκίνητο Ford GT, το κορυφαίο προϊόν της Ford Performance. Με προηγμένη αεροδυναμική, ελαφριά δομή από ανθρακονήματα και ισχυρό, αποδοτικό κινητήρα Ford EcoBoost, το Ford GT στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας υπεραυτοκινήτων – Ferrari, Corvette, Porsche και Aston Martin – καθώς μάχονται για μία νίκη στον υπέρτατο αγώνα αντοχής.

«Είμαι ευτυχής που θα τρέξουμε και με τα τέσσερα Ford GT στο Le Mans,» δήλωσε ο Chip Ganassi, ιδιοκτήτης της Ford Chip Ganassi Racing. “Θα είναι μεγάλη πρόκληση αλλά την αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ανυπομονούμε να φέρουμε τα Ford GT στην πίστα και να δείξουμε σε όλους τι μπορούν να κάνουν.»

Τα αυτοκίνητα #66 και #67 της Ford Chip Ganassi Racing που τρέχουν στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA θα διατηρήσουν τους αγωνιστικούς αριθμούς τους στο Le Mans. Τα δύο Ford GT που τρέχουν στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTechSportsCar θα λάβουν νέα αγωνιστικά νούμερα μόνο για το Le Mans: το #66 γίνεται #68 και το #67 γίνεται #69.

Η σύνθεση της ομάδας οδηγών για το WEC θα ανακοινωθεί αργότερα, μαζί με τις ταυτότητες των τρίτων οδηγών και για τα τέσσερα Ford GT στο Mans.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.