Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



H απάντηση του Γ. Μιχελογιαννάκη στο Γ. Παρασύρη

H απάντηση του Γ. Μιχελογιαννάκη στο Γ. Παρασύρη

Δήμος Ηρακλείου | 15/04/2013 - 11:49
H απάντηση του Γ. Μιχελογιαννάκη στο Γ. Παρασύρη
Δείτε αναλυτικά τι απάντησε ο βουλευτής Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης στον κ. Γ. Παρασύρη.

Πρώτον, όσον αφορά για τον εισαγγελέα, υπάρχει βεβαίωση που υπογράφεται από κ. Πολιτάκη την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, για ασκηθείσα ποινική δίωξη που αφορά τις καταγγελίες του κ. Ορφανού μετά την απομάκρυνση κ. Λατρώνη και οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, για παράβαση καθήκοντος και για απείθεια.

Δεύτερον, όσον αφορά τους επιθεωρητές, είναι σε εξέλιξη η οριστική επιθεώρηση από το σώμα ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης με την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Τρίτον, όσον αφορά την νομιμότητα. Η νομιμότητα δεν υπάρχει, διότι παράνομα απεπέμφθη ό νόμιμος διευθυντής του έργου πριν τέσσερα χρόνια και ο αντικαταστάτης του με βάση επίσημα πορίσματα του  σώματος δημόσιας διοίκησης και του ΑΣΕΠ δεν έχει νομίμως τοποθετηθεί στη ΔΕΠΤΑΗ. Αυτά σε συνέχεια επίσης προηγούμενης παράνομης τοποθέτησης του, που ακυρώθηκε από την επιτροπή ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ με πρόεδρο διοικητικό πρωτοδίκη. Επίσης, εδώ να προσθέσω ότι και η σύνθεση της υπόλοιπης τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ, με επαναλαμβανόμενες  στημένες συμβάσεις έργου, δεν είναι νόμιμη.

Τέταρτον, όσον αφορά την δυνατότητα της ΔΕΠΤΑΗ. Η δυνατότητα της ΔΕΠΤΑΗ δεν υπάρχει, αφού μετατράπηκε από αμιγή σε Ανώνυμη Εταιρία και αυτό διότι ενώ ο προηγούμενος δημοτικός κώδικας το επέτρεπε ρητά, ο ισχύων δημοτικός κώδικας δεν το προβλέπει επειδή πρωτογενώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Δήμο.

Πέμπτον, όσον αφορά το στέγαστρο, έχουν γίνει καταγγελίες από δημοτικές παρατάξεις και η νομιμότητα αμφισβητείτε σοβαρά. Ως παράδειγμα αναφέρω ότι, φέρεται ιδιοκτήτης η ΔΕΠΤΑΗ,  ενώ στην πραγματικότητα είναι ο Δήμος.

Η αφαίρεση και επαναπροκήρυξη του  ίδιου αντικειμένου είναι αμφισβητήσιμη, όπως αμφισβητήσιμοι είναι και πολλοί άλλοι λόγοι.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Ηρακλείου

Οπωροκηπευτικά στους Ρομά από τον δήμο Ηρακλείου

Τα αγόρασε από τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.