Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



GP Άμπου Ντάμπι: O Χάμιλτον στην pole!

GP Άμπου Ντάμπι: O Χάμιλτον στην pole!

Auto Plus | 26/11/2016 - 21:40
GP Άμπου Ντάμπι: O Χάμιλτον στην pole!
Με ιδανικές συνθήκες άπνοια, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 29 βαθμούς Κελσίου υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς η Γιας Μαρίνα.

Στην πρωινή ωριαία περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε την έκπληξη σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Δεύτερος ήταν ο Φερστάπεν και 3ος ο Ράικονεν. Οι Ferrari έκαναν δυο προσομοιώσεις γρήγορου γύρου με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ενώ Φερστάπεν και οι Mercedes από μια προσπάθεια. 

Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε όλες τις ομάδες να προσπαθούν για την πρόκριση στο Q2. Όλοι χρησιμοποίησαν εξ αρχής την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Μόνο οι Williams στο Q1 και οι Red Bull στο Q2 έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα. Εκτός Q2 έμειναν οι Κβίατ, Μάγκνουσεν, Νασρ, Οκόν, Σάινθ και Έρικσον. Μπορεί για Renault, Sauber, Manor αυτό να είναι μια συνηθισμένη κατάσταση όχι όμως και για τις Toro Rosso. Αντιμετώπισαν πρόβλημα στα φρένα και στους πίσω τροχούς που περιόρισε τη δυναμική τους σ’ αυτό τον αγώνα. 

Από την άλλη  ο Βερλάιν έφερε ακόμη μια φορά τη Manor στο Q2, στον πρώτο του μάλιστα αγώνα με F1 στη Γιας Μαρίνα. 

Στο Q2 ο Χάμιλτον ήταν ο πρώτος που βγήκε και σημείωσε χρόνο 1:39.382 επίδοση 9 δέκατα καλύτερα απ’ αυτή της περσινής pole. Από τη δεκάδα αποκλείστηκαν οι Μπότας, Μπάτον, Γκουτιέρεζ, Γκροζάν, Πάλμερ και Βερλάιν. Στη Red Bull πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο τους με την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινο χρώμα) και μ’ αυτή θα εκκινήσουν αύριο στον αγώνα. Αυτό τους δίνει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν. 

Το ξεκίνημα του Q3 βρήκε τους εννιά από τους δέκα οδηγούς να κάνουν την πρώτη τους προσπάθεια σε σύνολο δυο. Ο Μάσα περιορίστηκε σε μια μόνο προσπάθεια. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων με 1:39.013 χρόνο που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να χτυπήσει. Ο Ρόσμπεργκ ήταν 3.5 δέκατα πιο αργός. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Χάμιλτον έσπασε το 1:39 κατεβάζοντας στο 1:38.755. Ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε 3 δέκατα πιο αργός βελτιώνοντας αντίστοιχα την προσπάθειά του ενώ οι Ρικιάρντο και Ράικονεν ήταν πίσω τους με διαφορά 8 δέκατα από το Χάμιλτον και 15 χιλιοστά ανάμεσά τους. Στην τρίτη σειρά της κατάταξης βρέθηκαν ο Φέτελ και ο Φερστάπεν. Πίσω τους οι Force India και οι Αλόνσο Μάσα συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος (σ.σ: απευθείας ΕΡΤ, ΟΤΕ). Αν ο Ρόσμπεργκ βρίσκεται στο βάθρο είναι πρωταθλητής. Ο Χάμιλτον για να ελπίζει πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο βάθρο και να απουσιάζει απ’ αυτό ο Ρόσμπεργκ. 


Συνολικά η κατάταξη ήταν: 




Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.