Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Διατροφή | 27/11/2014 - 12:05
Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες
Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ.

Υλικά

    150γρ. ζάχαρη
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
    2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
    2 κουτ. σούπας μέλι
    1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
    100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
    1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
    λίγο αλάτι
    140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
    250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα άλευρων, το αλεύρι αμυγδάλου (ή το άμυλο πατάτας), τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο μίγμα τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει αρκετά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και με βρεγμένα χέρια την πλάθετε σε 2 ομοιόμορφα μπαστούνια, δημιουργώντας μια καμπύλη από πάνω.

Βήμα 5

Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη. Βγάζετε τα μπαστούνια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Βήμα 6

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου 1 - 1,5εκ. και τα βάζετε στον φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα παξιμαδάκια τραγανά.

Tips

-Εάν τα παξιμαδάκια παραμείνουν μαλακά μετά τα 25 λεπτά τα βάζετε ξανά στον φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
-Εάν δεν προμηθευτείτε κάποιο έτοιμο μίγμα άλευρων για γλυκά, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αναμιγνύοντας 3 είδη: 200γρ. ρυζάλευρο καστανό, 100γρ. ρυζάλευρο λευκό και 100γρ. ταπιόκα.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.