Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Γιάννης Μιχελογιαννάκης : Οι  κόκκινες γραμμές του προγράμματος που εκλεχτήκαμε

Γιάννης Μιχελογιαννάκης : Οι κόκκινες γραμμές του προγράμματος που εκλεχτήκαμε

Ηράκλειο | 27/03/2015 - 10:42
Γιάννης Μιχελογιαννάκης : Οι κόκκινες γραμμές του προγράμματος που εκλεχτήκαμε
Οι πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μας τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς μας βάσει συγκεκριμένου προγράμματος.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, ο οποίος πιστεύει πως η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας σκληρή «μάχη» για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Πέραν όμως της αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης που γίνεται, βάσει του προγράμματός μας,  οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι υπάρχουν και κόκκινες γραμμές στο πρόγραμμα με το οποίο εκλεχτήκαμε.   
Σαφώς και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καθώς και η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας  Εσόδων, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όπως βεβαίως  είναι και το νέο ασφαλιστικό, το νέο  φορολογικό, καθώς και η δημιουργία συνθηκών για μη πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Αλλά όπως προ είπα, πέραν όλων αυτών οφείλουμε να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην νησιωτική  ιδιαιτερότητα και να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών νησιωτικότητας  που αποτελούν και όρο επιβίωσης του νησιωτικού χώρου, όπως η δημιουργία του μεταφορικού ισοδύναμου και όχι σε αυξήσεις ΦΠΑ, το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί κόκκινη γραμμή στο πρόγραμμα μας.  

Όπως κόκκινη γραμμή αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών όπως το νερό, το ρεύμα, η ενέργεια και τα αεροδρόμια καθώς και την δημόσια περιουσία όπως είναι η έκταση του Ελληνικού. Η δημιουργία ενός εθνικού αερομεταφορέα, με στόχο την εθνική και τουριστική ανάπτυξη, με χαμηλές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων,  ήταν και είναι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επανέλεγχος όλων των συμβάσεων που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι και  η περίπτωση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, πρέπει να γίνει άμεσα.
 
Είμαστε μια κυβέρνηση  κοινωνικής σωτηρίας που επιθυμεί, επιδιώκει και εργάζεται ώστε να συνδυάσει τις θεσμικές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη με τον απόλυτο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας. Βεβαίως και οφείλουμε να σεβαστούμε ορισμένους στόχους, δυστυχώς όμως έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις Σύμφωνο Σταθερότητας και λιτότητα είναι συνυφασμένα. Οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, όπως απαιτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, σε συνδυασμό με τη μη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λιτότητα. Εφόσον ξεκάθαρα δηλώσαμε ότι δεν σεβόμαστε την λιτότητα πρέπει και ξεκάθαρα να πούμε, υπό αυτές τις συνθήκες, ένα όχι στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.   

Όπως, όχι, πρέπει να πούμε και στους δύο «μεταφορείς τεχνογνωσίας» τους κ.κ Χορστ Ράιχενμπαχ και Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Όλοι μας θυμόμαστε ότι η συνεργασία της Task Force με την Γερμανία αφορούσε, μεταξύ άλλων, και δύο κορυφαία ζητήματα. Την υγεία με τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και την αυτοδιοίκηση με τον κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Στην ουσία, οι εν λόγω συνεργασίες αφορούσαν τον προωθούμενο εξοπλισμό των νοσοκομείων με γερμανικά προϊόντα και την προώθηση γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην  διαχείριση σκουπιδιών.

Όπως όλοι είμαστε γνώστες των τεκταινόμενων γύρω από τις Γερμανικές αποζημιώσεις τα τελευταία χρόνια.  Δυστυχώς,  ενώ θα ήταν  προτιμότερο η γερμανική πλευρά να έχει διαπραγματευτεί με την ελληνική, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εκείνη  υποστηρίζει συνεχώς ότι το θέμα θεωρείται λήξαν λόγω παρέλευσης χρόνου. Βεβαίως αυτό δεν ισχύει νομικά. Το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο της πολιτικής συζήτησης, οφείλουμε λοιπόν, αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα από τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
 
Λήξαν βέβαια θεωρεί η Γερμανική πλευρά και το ζήτημα του κ. Χριστοφοράκου, ένα ζήτημα όμως, που πρέπει να ανακινηθεί, καθώς οι γερμανικές αρχές οφείλουν να συνδράμουν στην πάταξη φαινομένων Siemens. Οφείλουν κατ’ ελάχιστο να δοθεί στη χώρα μας η κατάθεση του Γιώργου Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, έτσι ώστε με τα νέα αυτά στοιχεία να προχωρήσει περαιτέρω η διερεύνηση του σκανδάλου Siemens στην Ελλάδα.  Οφείλουμε να αποκαλύψουμε όλες  τις ακραίες πολιτικές και ποινικές ευθύνες και συγχρόνως να μην αφήσουμε λεπτό  στο απυρόβλητο τη διαπλοκή και  τη διαφθορά.  

Κόκκινη γραμμή αποτελεί το απεχθές και επονείδιστο χρέος, για το οποίο πρέπει να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις. Πρωτίστως οφείλουμε να κινηθούμε και να πιέσουμε ώστε  η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για όλα αυτά και να αποδεχθεί τον λογιστικό έλεγχο του χρέους των κρατών-μελών και τη διαγραφή του επονείδιστου μέρους του, μέσα από τη σύγκληση μιας πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, απεχθές χρέος, είναι  εκείνο που έγινε με ανήθικο-παράνομο τρόπο και δε χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα ενός κράτους και τις ανάγκες των πολιτών, ενώ επονείδιστο χρέος  είναι εκείνο το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας.

Όπως ληστρικός είναι και ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος κατέστησε, μαζί με τα χρέη από τις τράπεζες, το σπίτι και το μικρό ακίνητο του ελληνικού νοικοκυριού να τελούν υπό δήμευση. Οφείλουμε άμεσα να  αποσυρθεί και να απαλλάξει από ένα ασήκωτο βάρος τα μικρομεσαία στρώματα και τις μικρομεσαίες ακίνητες ιδιοκτησίες.

Άμεσα βέβαια πρέπει να υλοποιήσουμε και τις δεσμεύσεις μας για το ύψος του κατώτατου μισθού και την φορολόγηση των χρημάτων του εξωτερικού.  Για το μεν πρώτο,  η οριοθέτηση της καταληκτικής ημερομηνίας, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,  στο β' τρίμηνο του 2016, εκ των πραγμάτων είναι μακρινή και στην ουσία θα είναι αργά για πολλά νοικοκυριά. Ενώ όσον αφορά την φορολόγηση των χρημάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, η αμεσότητα της επιβολής της θα αποτελέσει τρανό δείγμα ότι είμαστε η κυβέρνηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.    

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κόκκινες γραμμές του προγράμματος με το οποίο εκλεχτήκαμε και πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.