Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Γαρίδες κοκτέιλ

Γαρίδες κοκτέιλ

Διατροφή | 22/05/2015 - 17:32
Γαρίδες κοκτέιλ
All time classic αυτή η συνταγή, μας έρχεται από περασμένες δεκαετίες και φέρνει στο μυαλό πάρτι και οικογενειακά γιορτινά τραπεζώματα, ωστόσο κρατά ακόμη τη λάμψη της και είναι πάντα αγαπητή και ευπρόσδεκτη είτε τη φτιάξετε με έτοιμη είτε με σπιτική μαγιονέζα που έχει άλλη χάρη!

Υλικά

    16 γαρίδες μέτριες
    1 καρότο καθαρισμένο
    1 κρεμμύδι καθαρισμένο
    200γρ. μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική(βλέπε σημείωση)
    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
    1 κουτ. σούπας ουίσκι
    2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
    5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
    2-3 φύλλα μαρουλιού μεγάλα και τρυφερά, ψιλοκομμένα
    2 αβγά βρασμένα σφιχτά, καθαρισμένα και κομμένα στα 4

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό ρίχνετε λίγο αλάτι, το καθαρισμένο κρεμμύδι και το καρότο και βράζετε τις γαρίδες για 5 λεπτά περίπου. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε, κρατάτε το γαριδόζουμο για να κάνετε κάποια στιγμή ένα ωραίο πιλάφι.
Βήμα 2

Μόλις κρυώσουν οι γαρίδες κρατάτε τέσσερις στην άκρη. Καθαρίζετε τις υπόλοιπες πετώντας το κεφάλι, την ουρά και το κέλυφος. Από αυτές που κρατήσατε καθαρίζετε μόνο το κέλυφος και κρατάτε το κεφάλι και την ουρά, γιατί θα τις χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση.
Βήμα 3

Αδειάζετε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, ανακατεύετε μέσα τον ντοματοπελτέ και το ουίσκι. Παίρνετε τις δώδεκα καθαρισμένες γαρίδες και τις κόβετε σε τρία τέσσερα κομματάκια την καθεμιά. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την κάπαρη και τα ψιλοκομμένα αγγουράκια και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε τα 2/3 του μίγματος της μαγιονέζας και ανακατεύετε ξανά.
Βήμα 4

Μοιράζετε το ψιλοκομμένο μαρούλι σε τέσσερα ατομικά μπολ ή σε τέσσερα ποτήρια του μαρτίνι. Τα πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλό σας για να καθίσουν καλά. Πάνω από το μαρούλι τοποθετείτε τις γαρίδες που αναμίχθηκαν με τη μαγιονέζα. Προσθέτετε από πάνω τη μαγιονέζα που έχετε κρατήσει και τις καλύπτετε καλά. Διακοσμείτε με φετούλες από το βραστό αβγό και με τις γαρίδες που κρατήσατε με το κεφάλι και την ουρίτσα τους.

Σημείωση
Σπιτική μαγιονέζα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε 2 κρόκους αβγών, 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη και τα δουλεύετε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα Αρχίζετε και προσθέτετε σταγόνα-σταγόνα και σταδιακά ένα ελαφρύ σπορέλαιο, με το μίξερ σε λειτουργία. Θα περιμένετε να απορροφηθούν οι προηγούμενες ποσότητες για να ρίξετε την επόμενη. Ενδιάμεσα ρίχνετε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να σας απορροφήσει η μαγιονέζα περίπου 1 νεροπότηρο σπορέλαιο και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, όπως επίσης και το χυμό ενός λεμονιού. Τέλος, αφού δοκιμάσετε, προσθέτετε ανάλογο αλάτι και λευκό πιπέρι ανακατεύοντας απαλά. Κρατήστε τη φρέσκια μαγιονέζα στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 2-3 μέρες το πολύ.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.