Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα – πορτοκάλι

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα – πορτοκάλι

Διατροφή | 30/07/2014 - 17:02
Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα – πορτοκάλι
Το «αμαρτωλό» γαλακτομπούρεκο σε μια… κολασμένη παραλλαγή, με το αχτύπητο δίδυμο σοκολάτα πορτοκάλι να του δίνει νέα διάσταση.

Υλικά:

•    Για την κρέμα
•    1160ml γάλα πλήρες
•    235γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    120γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•    35γρ. βούτυρο κερκύρας
•    50γρ. κουβερτούρα 70%
•    3 κρόκους αβγών
•    ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•    1 κουτ. γλυκού κακάο σκόνη
•    για το μοντάρισμα
•    6 φύλλα κρούστας
•    150γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
•    για το σιρόπι
•    315γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•    125γρ. νερό
•    65γρ. γλυκόζη
•    1 φέτα λεμόνι

Διαδικασία:
Φτιάχνετε την κρέμα

Βήμα 1
Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.

Βήμα 2
Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το κακάο και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα χειρός με προσοχή για να μην κολλήσει η κρέμα στο κατσαρολάκι.

Βήμα 3
Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κάνει κρούστα.

Φτιάχνετε το σιρόπι

Βήμα 1

Βάζετε το νερό, τη γλυκόζη και το λεμόνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τη ζάχαρη.

Βήμα 2
Όταν πάρει βράση το σιρόπι, αφήνετε να κοχλάσει για 1 λεπτό και το αποσύρετε από τη φωτιά.
Φτιάχνετε το γαλακτομπούρεκο

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με πινέλο που βουτάτε στο λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 2
Απλώνετε από πάνω την κρύα κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο επίσης. Μαζεύετε προς τα μέσα όσο φύλλο προεξέχει από τις άκρες του ταψιού.

Βήμα 3
Χαράζετε τα φύλλα σε μερίδες (ρόμβους ή παραλληλόγραμμα) με μυτερό μαχαίρι, χωρίς να φτάσετε ως την κρέμα. Περιχύνετε με κουτάλι το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο αν περίσσεψε. Ραντίζετε με λίγο νερό.

Βήμα 4
Τέλος, ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Βήμα 5
Όταν είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο, σιροπιάζετε με χλιαρό σιρόπι. Δεν το σκεπάζετε για να μη μαλακώσει το φύλλο. Σερβίρετε ιδανικά το γλυκό σας χλιαρό.

Olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.