Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν βάλει στόχο... την κορυφή της Ευρώπης! (pics)

Φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν βάλει στόχο... την κορυφή της Ευρώπης! (pics)

Παιδιά & Γονείς | 25/04/2015 - 09:46
Φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν βάλει στόχο... την κορυφή της Ευρώπης! (pics)
Μια ομάδα φοιτητών από το Πολυτεχνείο Χανίων είναι έτοιμη να κατακτήσει την κορυφή, κερδίζοντας στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό φοιτητών μηχανικής του EBEC.

Για μια ακόμη χρονιά μέσα από την καθιερωμένη πολυεπίπεδη διαδικασία πραγματοποίησης αρχικά τοπικών διαγωνισμόν και έπειτα του πανελληνίου διαγωνισμού, οι φοιτητές από την Κρήτη, ευελπιστούν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Ο ΕΒΕC, δηλαδή ο «European BEST Engineering Competition», που είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός φοιτητών μηχανικής και τελεί υπό την αιγίδα του φοιτητικού οργανισμού BEST. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνουν η πρώτη ομάδα της Ελλάδας, στον διαγωνισμό που θα γίνει από τις 8 ως τις 10 Μάη στην Πάτρα!

Εκεί οι νικητές των τοπικών γύρων, θα συνεχίσουν στον εθνικό γύρο EBEC Greece στην Πάτρα, όπου θα διαγωνιστούν έναντι των νικητήριων ομάδων από τους τοπικούς γύρους της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός

Ο European BEST Engineering Competition (EBEC) είναι ο μεγαλύτερος  διαγωνισμός μηχανικής, που διοργανώνεται από φοιτητές προς φοιτητές.  Οι ομάδες αποτελούνται από 4 άτομα από όλα τα τεχνολογικά πεδία, ανεξαρτήτως της ακαδημαϊκής τους εμπειρίας, και καλούνται να επιλύσουν θέματα που τους παρέχονται από το φοιτητικό οργανισμό μηχανικών BEST, σε 3 διαγωνιστικά επίπεδα. Η ομάδα που θα αποδείξει ότι είναι η πιο αποτελεσματική και δημιουργική, στο τέλος του διαγωνισμού θα κατακτήσει τον τίτλο των «BEST Engineers of Europe».

Η ιδέα του διαγωνισμού EBEC προέκυψε από τον αντίστοιχο Canadian Engineering Competition (CEC) του φοιτητικού οργανισμού μηχανικών του Καναδά CFES. Υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με τη μορφή που είναι σήμερα, το 2009 στο Ghent του Βελγίου, και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν σε μία από τις δύο κατηγορίες: στο Case Study, όπου θα πρέπει να προτείνουν μία λύση σε ένα θεωρητικό πρόβλημα, και στο Team Design, όπου θα πρέπει να ετοιμάσουν μία κατασκευή με περιορισμένη πρόσβαση σε υλικά. Σε κάθε γύρο του διαγωνισμού EBEC, είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό η συμμετοχή εταιρικών συνεργατών για την υποβολή των θεμάτων, ώστε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαγωνιζόμενοι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πραγματικές απαιτήσεις εργασίας του σύγχρονου μηχανικού.

Ο EBEC έχει πυραμιδοειδή δομή και αποτελείται από 3 επίπεδα διαγωνισμού. Κάθε επίπεδο της πυραμίδας αναφέρεται στους αντίστοιχους γύρους που διεξάγονται κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς:

Οι τοπικοί γύροι του EBEC (Local EBEC Rounds) αποτελούν το πρώτο σκαλί της πυραμίδας και περιλαμβάνουν φοιτητές και διοργανωτές από όλα τα πανεπιστήμια στα οποία υφίστανται τοπικά παραρτήματα του οργανισμού BEST (Local BEST Groups). Η ιδέα του EBEC ακόμα εξελίσσεται και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να συμμετέχουν και περισσότερα Πανεπιστήμια. Φέτος, το 2015, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο με τη συμμετοχή 88 τοπικών γύρων EBEC (στα αντίστοιχα Local BEST Groups) σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εθνικοί/ περιφερειακοί γύροι του EBEC (National/ Regional EBEC Rounds) είναι το δεύτερο σκαλί της πυραμίδας του EBEC. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών γύρων του EBEC προωθούνται στο επόμενο επίπεδο που είναι οι εθνικοί/ περιφερειακοί γύροι. Μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν συνολικά 15 εθνικοί/περιφερειακοί γύροι του EBEC, με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος και να διαγωνίζονται για μία θέση στον μεγάλο Τελικό.

Τέλος, ο Τελικός του EBEC (EBEC Final) διοργανώνεται κάθε χρόνο ως επιστέγασμα όλων των εθνικών/ περιφερειακών γύρων που έχουν προηγηθεί και στόχο έχει να φέρει σε επαφή όλους εκείνους τους νέους φοιτητές μηχανικούς που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας και της βιομηχανίας με ομαδικό πνεύμα, δημιουργικότητα και καινοτομία.

Ο φετινός Τελικός του EBEC θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-9 Αυγούστου στο Πόρτο της Πορτογαλίας και θα συγκεντρώσει 120 συμμετέχοντες, νικητές των αντίστοιχων 15 εθνικών/ περιφερειακών γύρων.

Μεταξύ αυτών των 8 ημερών, εκ των οποίων οι 4 αφορούν καθαρά το διαγωνιστικό τμήμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν ανεπτυγμένες μεθόδους μηχανικής κάτω από περιορισμένο ποσό χρόνου, υλικών και εξωτερικής βοήθειας.

Πέρα από τη διοργάνωση του ετήσιου Διαγωνισμού Μηχανικής, ο φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός BEST (Board of European Students of Technology) έχει ως γενικότερο στόχο να προωθήσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών, Πανεπιστημίων και εταιρειών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 και πλέον δραστηριοποιείται σε 96 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σε 33 ευρωπαϊκές χώρες, μετρώντας πάνω από 3500 ενεργά μέλη και περίπου 1 εκατομμύριο που έχουν συμμετάσχει στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.