Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε
Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 καλώντας τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν πίσω στο «σπίτι τους».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό» τόνισε η κυρία Γεννηματά και εξήγησε ότι «αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το σκηνικό του νέου διχασμού».  

«Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε σκληρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. «Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο».

«Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας» είπε η κυρία Γεννηματά για τον κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «απολύτως υπεύθυνο για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

Κατά την άποψη της κυρίας Γεννηματά «στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος».

«Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σταχυολόγησε μερικές από τις αναλήθειες του ΣΥΡΙΖΑ: «Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία. Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της. Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας».

«Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος» είπε η Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε μαζί με τη ΝΔ ότι «εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Κάλεσμα σε προοδευτικά στελέχη και δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ

Από το βήμα της εκδήλωσης για τον εορασμό των 41 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά κάλεσε τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κόμμα.

«Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη» είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών. Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε: Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας».

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.