Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΦώφη Γεννηματά: «Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και τι πρόσημο έχει;»

Φώφη Γεννηματά: «Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και τι πρόσημο έχει;»

Ελλάδα | 21/09/2017 - 12:14
Φώφη Γεννηματά: «Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και τι πρόσημο έχει;»
«Η εξαπάτηση δεν θα συνεχιστεί στις δικές μας πλάτες!»

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά

Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

στον realfm με τους δημοσιογράφους  Βασίλη Λυριτζή

και Δημήτρη Καμπουράκη

«Η κυβέρνηση ή διαθέτει δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι. Όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε νομοσχέδια που ήταν στη σωστή κατεύθυνση από την ιθαγένεια και το σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα. Δεν δείξαμε κακοπιστία. Αλλά τώρα έχουμε από τη μια έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει το μάτι στους προοδευτικούς πολίτες  και έχουμε και τους ΑΝΕΛ που κλείνουν το μάτι στους υπερσυντηρητικούς και ακροδεξιούς.

Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και τι πρόσημο έχει;

Δεν θα κρύβονται πίσω από εμάς. Αυτό το μόρφωμα που έχει βρει κοινό βηματισμό για μείνει απλά στην εξουσία πρέπει να μας πει αν διαθέτει τη δεδηλωμένη και ποίο είναι τελικά το πρόσημό του. Όποιος κάνει πώς δεν καταλαβαίνει το θέατρο του παραλόγου γίνεται μέρος της μεθόδευσης στο σχέδιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και δεν την πήραμε από την αρχή. Αφήσαμε πάρα πολύ χρόνο στην κυβέρνηση για να βρει τον βηματισμό της. Αλλά η  εξαπάτηση δεν θα συνεχιστεί στις δικές μας πλάτες. Εμείς καταφέραμε να περάσουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις  ακόμα και μέσα στην κρίση που σταμάτησαν με το που έπαψε το ΠΑΣΟΚ να είναι στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν στήριξε ποτέ προοδευτικά νομοσχέδια.  

 Οι πολίτες θα επιβάλλουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κεντροαριστεράς.

Η ερώτηση που μου κάνετε για το αν θα είμαστε εταίρος είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ελαφρώς προβοκατόρικη». Γιατί ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου για αυτόνομη πορεία όπως ξέρετε τις προσπάθειες μου να δυναμώσει  ο χώρος και να εκφραστεί η προοδευτική πλειοψηφία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Ήδη ο κόσμος αγκαλιάζει το εγχείρημα και δυναμώνουμε καθημερινά.

Οι πολίτες θα επιβάλλουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κεντροαριστεράς για μια προγραμματική συμφωνία γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι κολυμπά προς τη στεριά γιατί τα έκανε θάλασσα και μάλιστα «μαύρη θάλασσα».

Χθες μας είπε ο Πρωθυπουργός ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια που κυβερνά «κολυμπά με το κεφάλι έξω». Και το λέει αυτό την ώρα που όλοι ξέρουν ότι δέσμευσαν τη χώρα μέχρι το 2060 με λιτότητα και επιτροπεία, δέσμευσαν στον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, έχασε η οικονομία μας 86 δις και φόρτωσαν τους πολίτες 15 δις νέα μέτρα λιτότητας. Πολύ βαρύς ο λογαριασμός για την οικονομία και την κοινωνία.

Προφανώς νομίζει ότι κολυμπάει γιατί απλά τα έκανε θάλασσα και μάλιστα μια «μαύρη θάλασσα».

Και για αυτό το θέμα κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή, ο αρμόδιος υπουργός ήταν στο εξωτερικό και ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε έξι μέρες μετά. Υποβάθμισαν το θέμα, είχαν ως προτεραιότητα την προπαγάνδα συγκάλυψης αντί να της έγκαιρης  παρέμβασης.  

Πρώτο βήμα η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Από τη μια έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης είναι ανίκανοι, είναι ψεύτες αποδεικνύεται ότι είναι και αδίστακτοι. Από την άλλη πλευρά η ΝΔ παραμένει ο πραγματικός μας αντίπαλος γιατί για εμάς το δίλημμα θα είναι πάντα: πρόοδος ή συντήρηση.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε αποτελεσματικά τον προοδευτικό πόλο. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε.  

Το πρώτο βήμα είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Καμία σχέση δεν έχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί του 2015 με αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα εθνικό σχέδιο και εθνική συνεννόηση γύρω από αυτό το σχέδιο. Το «Σχέδιο Ελλάδα» μπορεί να αποτελέσει βάση για διάλογο και προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο.

Χρειάζεται να μιλήσει ο λαός  για να αλλάξει  πορεία η χώρα.

Δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση. Έχει απομονωθεί  πλήρως κοινωνικά και πολιτικά. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας και δεν θέλουν να πιουν το πικρό ποτήρι αλλά η κατακραυγή είναι μεγάλη. Έχω απαντήσει πολλές φορές στην κλισέ ερώτηση «θα ζητήσετε εκλογές».

Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζητήσει εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να μιλήσει ο λαός  για να αλλάξει  πορεία η χώρα.

Η διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά  αναγκαίων εγγυήσεων.

Καμία προσωπική αντιπαράθεση δεν υπάρχει για την ηλεκτρονική ψήφο. Απλά δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις. Δυο εταιρείες αρνήθηκαν να το αναλάβουν και για λόγους ασφάλειας και η τρίτη δεν έχει απαντήσει ακόμη. Καθυστέρηση που δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που προέχει είναι να εξασφαλίσουμε την online διασύνδεση των καλπών τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή. Έχουμε ζητήσει να υπάρχουν και  όσες το δυνατόν περισσότερες online διασυνδεμένες κάλπες στα προξενεία ώστε να μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Η μεγάλη συμμετοχή θα ενώσει όλους μας την επόμενη μέρα.

Τη μεγάλη συμμετοχή θέλουμε γιατί μεγάλη συμμετοχή σημαίνει και μεγάλη δυναμική. Και η μεγάλη συμμετοχή ενώνει όλους μας την επόμενη μέρα. Όσο περισσότεροι τόσο πιο ισχυρό το εγχείρημα, τόσο πιο καθαρή είναι η εντολή ώστε την επόμενη μέρα  να μην πάμε σε συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες.  Η ενότητα – που ήταν ζητούμενο όταν ξεκινήσαμε – γίνεται τώρα κατάκτηση. Αυτή την κατάκτηση θέλω να εγγυηθώ ως προϋπόθεση για το άλμα στο μέλλον. Γι αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών.

Και επειδή ακούω και κάποιους να λένε: «η Γεννηματά δεν θέλει τη μεγάλη συμμετοχή», ας σοβαρευτούν. Γιατί όλοι  ξέρουν ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ εγώ είμαι που πήρα όλο το ρίσκο και το κόστος.  Έβαλα τον εαυτό μου σε κρίση. Δεν βολεύτηκα ούτε με ένα μικρό ΠΑΣΟΚ ούτε με τον τίτλο «Επικεφαλής» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κομμένη η πλάκα λοιπόν».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ελλάδα

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που λήστεψαν στην Κηφισιά

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που λήστεψαν στην Κηφισιά.

Ν.Ανδρουλάκης:Οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία επιταχύνουν…

«Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία είναι, υπό προϋποθέσεις, μια καλή εξέλιξη για την Ελλάδα.

Δύο κορίτσια εξαφανίστηκαν από τη Βάρη

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την αγωνία που ζουν τις τελευταίες ώρες οι οικογένειες δυο ανήλικων κοριτσιών.

΄Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για…

Στο ΦΕΚ σήμερα, η απόφαση, που εκκρεμούσε για να συμπληρωθεί το παζλ του χρονοδιαγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Κλείδωσαν» και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές - Πότε θα γίνουν…

Τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019, και συγκεκριμένα στις 13 του μήνα

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο Νο 1 κακοποιός στον κόσμο!

Ο περιβόητος κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι συνελήφθη από την αστυνομία μετά από χθεσινή επιχείρηση στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Απαγόρευση κινητών στον στρατό για μία εβδομάδα

Μόνο με υπηρεσιακά μέσα πραγματοποιούνται οι επικοινωνίες στον Στρατό Ξηράς αυτή την εβδομάδα

Τι προβλέπει νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία

Μέτρα για την προώθηση των θεσμών

Μυτιλήνη: Η «Μπλε Φάλαινα», πίσω από τη βουτιά στο κενό…

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ένα 17χρονο παλικάρι, το οποίο κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Έρχονται ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

Την υιοθέτηση νέων ταυτοτήτων με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία των κατόχων από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ φαίνεται να προωθεί…

Τραγωδία στη Νάξο με 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στην…

Το άτυχο κοριτσάκι συνόδευε την μητέρα της στη δουλειά, καθώς δεν είχε κάπου να την αφήσει και το δυστύχημα συνέβη όταν η μικρή διέφυγε από την προσοχή της την ώρα που…

Συγκλονιστικό video: Το αντίο της χήρας του πιλότου πάνω από…

Η χήρα του Ήρωα Σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου ψάλει πάνω από το φέρετρο τον Εθνικό Ύμνο

Πατέρας, μετά την αρπαγή του μωρού του, έφυγε στο εξωτερικό…

Μία υπόθεση αρπαγής ερευνούν οι αστυνομικές αρχές ήδη από το βράδυ της Πέμπτης 12 Απριλίου, καθώς ο φερόμενος ως βιολογικός πατέρας απήγαγε το βρέφος του.

Mirage2000-5: Εντοπίστηκε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες που πραγματοποιούνται για τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000-5 στη Σκύρο που παρέσυρε στο θάνατο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.…

Τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία η σορός του σμηναγού…

Το τελευταίο αντίο λένε στον Γιώργο Μπαλταδώρο

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του άτυχου πιλότου - Τι σημαίνει…

Εμπράκτως η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.…

Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου από ψαράδες

Το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια…

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του πατέρα του σμηναγού - Η τελευταία…

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για την Πολεμική Αεροπορία αλλά και για την Ελλάδα καθώς ένας ικανός πιλότος με πολλές ώρες πτήσεις χάθηκε πάνω το καθήκον.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Η σπαρακτική αντίδραση της συζύγου…

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση στην οικογένεια του Γιώργο Μπαλταδώρου πως ο έμπειρος Έλληνας πιλότος, δεν ζει πια.

Τι απαντά η Τουρκία για την πτώση του Mirage στη Σκύρο

Τι απαντούν μέσω διαρροών οι Τούρκοι για την πτώση του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους

Γιώργος Μπαλταδώρος:Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage που έχασε…

Ο πιλότος του μοιραίου πολεμικού αεροσκάφους, που κατέπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου.

Σοκ με σκύλο που είχε διαλυμένα τα πίσω του πόδια – Όταν…

Η ανθρωπιά παραλύει και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπιστεί ο αγνοούμενος πιλότος του ελληνικού μαχητικού.

Την κατάργηση του θεσμού του Συνήγορου των Ζώων ζητούν…

Οι μάσκες έπεσαν.Η επιλογή των Προέδρων των δύο μεγαλύτερων διαδημοτικών φορέων Διαχείρισης των αδέσποτων Αττικής και Θεσσαλονίκης, κ.κ.Γουρδομιχάλη-ΔΙΚΕΠΑΖ και Ζαμπέτογλου-ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η κράτηση των δύο…

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Νέα ένταση: Συνελήφθη ιμάμης σε σκάφος με ελληνική σημαία

Νέα σκηνικό έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλεί σύλληψη.

Πυροβόλησαν άνδρα στη μέση του δρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία

Δεμένα τα πλοία στις 18 Απριλίου

Σε 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Αποτρόπαιο: Τραυμάτισαν θανάσιμα σκύλο πιθανότατα με κροτίδες…

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το έγκλημα που έγινε στην Καλαμάτα! Σκύλος έχασε τη ζωή του όταν του έβαλαν κροτίδες στο στόμα και το παράτησαν αιμόφυρτο. Σκληρές…

Έπεσε τρούλος από τον Επιτάφιο στη Ναύπακτο, ένας τραυματίας…

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κατά την περιφορά των Επιταφίων στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Το "ευχαριστώ" των γονιών του Δημήτρη Κούκλατζη σε όλους…

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους απανταχού Έλληνες για την αδιάλειπτη έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασής τους, για τις ευχές και τις προσευχές και…

Νέα μείωση στις πωλήσεις καυσίμων - Οι ελπίδες στον τουρισμό

Νέα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καυσίμων το πρώτο τρίμηνο του 2018, μετά την υποχώρησή τους το 2017, ενώ η αγορά ελπίζει στον τουρισμό και τα μέτρα για περιορισμό της παράνομης…

Καταγγέλλει ότι χρεώθηκε 250 ευρώ για νηστήσιμα κουλουράκια…

«Έπαθα σοκ. Είχε κατατεθεί στον λογαριασμό μου το δώρο του Πάσχα και έμεινα σχεδόν χωρίς δώρο»

Αγοράσατε αυτοκίνητο από το 2011-2016; Μπορεί να κινδυνεύετε…

Θύματα εμπόρων έπεσαν εκατοντάδες ιδιώτες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεσή του αυτοκινήτου τους.

Πάσχα στις φυλακές της Ανδριανούπολης θα κάνουν οι Έλληνες…

Πάσχα μακριά από τις οικογένειές τους θα κάνουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κάτι που έκανε το κλίμα στο επισκεπτήριο των γονιών τους τη Μεγάλη Παρασκευή ιδιαίτερα…

Αγνοείται μητέρα με τα τρία της παιδιά σε ποτάμι της Ορεστιάδας

Ένα «θρίλερ» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ορεστιάδα καθώς όπως έγινε γνωστό μία μητέρα με τα τρία της παιδιά αγνοούνται.

Νονά/ Νονός: Πόσο σημαντική σχέση είναι για το παιδί;

Η σχέση νονού – παιδιού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και βασικές σχέσεις στη ζωή του μικρού σας και μια διέξοδος για σας… Το «γιατί», βρίσκεται μόνο ένα «κλικ»…

Το Άγιο Φως «οδηγός» της ζωής μας

Οδηγός στο μυαλό και την καρδιά μας

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία: Προσοχή σε αλκοόλ και…

Τις εορταστικές αυτές ημέρες πολλοί μεταφερόμαστε μέσω του οδικού δικτύου για να περάσουμε τις γιορτές μακριά από τα αστικά κέντρα. Στην Ευρώπη 25.500 άνθρωποι χάνουν…

Από 13 & 30 Απριλίου οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες…

Από την Παρασκευή 13 Απριλίου και μέχρι τις 30 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων,…

Από παράνομη ρακί μέχρι και… κροκόδειλοι βρέθηκαν στα…

Έκπληξη προκαλούν τα όσα κατέσχεσαν τα Τελωνεία κατά το 2017, με τα κατεσχεθέντα αντικείμενα να… ποικίλλουν, από διαμάντια, ρακί, 30.000 λίτρα λιπαντικού και το κοράνι, μέχρι…

Μεγάλη Πέμπτη - Η θλιβερότερη ημέρα της Χριστιανοσύνης

Tην Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη...

Μαζί για το Παιδί: Αυτήν την Ανάσταση φωτίζουμε τα όνειρα…

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έδωσαν οι 10χρονες μαθήτριες Κορνηλία, Ιωάννα, Θέκλη, Σοφία και Έλενα μεταδίδοντας τη θετική τους ενέργεια και χαρά κάνοντας μικρά…

Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη

Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετίσουν.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ακατάλληλων πλαστικών πιρουνιών του JUMBO…

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πλαστικών πιρουνιών

Μ. Τρίτη... ο Χριστός εκρύφθη

Στο Ευαγγέλιο σήμερα, οι Φαρισαίοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να συλλάβουν τον Ιησού, ο οποίος αποτελεί μεγάλη απειλή στην εξουσία τους, εξαιτίας της μεγάλης Του αποδοχής…

Εικονική αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών πάνω…

Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.