Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



F1: Ο Μπότας στη θέση του Ρόσμπεργκ!

F1: Ο Μπότας στη θέση του Ρόσμπεργκ!

Auto Plus | 16/01/2017 - 19:47
F1: Ο Μπότας στη θέση του Ρόσμπεργκ!
Ο 27χρονος Βάλτερι Μπότας που αγωνίζεται στη F1 με το Νο 77 είναι ο νέος οδηγός των πρωταθλητών. Ο Φινλανδός θα οδηγεί φέτος για τα ασημί βέλη μαζί με τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ που πριν 45 μέρες ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση 5 μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου, παραμένει στην ομάδα της Mercedes σε ρόλο πρεσβευτή. 

Ο Βάλτερι Μπότας ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 το 2013 με τη Williams. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε 77 αγώνες όσοι ακριβώς ο αριθμός του χρησιμοποιεί. Ανέβηκε 9 φορές στο βάθρο, πέτυχε έναν ταχύτερο γύρο και κατάφερε να εντυπωσιάσει ειδικά το 2015. Για ν’ απελευθερώσει η Williams τον Μπότας ώστε αυτός ν’ αγωνιστεί για τη Mercedes επείσθη ο Μάσα ν’ αναβάλει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Έτσι ο Βραζιλιάνος που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό την ολοκλήρωση της καριέρας του στη F1, τελικά θ’ αγωνίζεται και φέτος με τα χρώματα της Williams. 

Αξιολογήθηκαν και άλλοι οδηγοί από τη Mercedes, όπως ο Πασκάλ Βερλάιν. Ο 22χρονος Γερμανός που είναι οδηγός και δοκιμαστής της Mercedes αγωνίζονταν πέρυσι στη Manor και φέτος θα αγωνίζεται με τη Sauber. Ο Μπότας έχει μεγάλο υποστηρικτή τον Τότο Βολφ. Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στο Φινλανδό και του έδωσε την πρώτη ευκαιρία στη Williams το 2013 όταν ήταν μέτοχος στην Βρετανική ομάδα. 

Ο Βολφ ήταν αυτός που επέμενε να έρθει τώρα ο Μπότας, στη Mercedes: «Ο Βάλτερι είναι σοβαρός, μετρημένος, ευθύς και ειλικρινής. Ταιριάζει απόλυτα σ’ εμάς, Έχει εντυπωσιακό παλμαρέ, μένει να δούμε αν μπορεί να πάρει νίκες και πρωταθλήματα. Είμαστε πίσω από άποψη χρονοδιαγράμματος αλλά τον γνωρίζω καλά, θα δώσει τα πάντα για να είναι έτοιμος».

Ο Μπότας που επισκέφτηκε σήμερα το εργοστάσιο της Mercedes, στο Μπράκλεϊ είναι αισιόδοξος: «Είναι συναρπαστικές στιγμές για μένα. Θα μου πάρει λίγο να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα θα αγωνιστώ με μια ομάδα που γράφει ιστορία τα τελευταία χρόνια. Με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο ως τώρα. Εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις και ανυπομονώ να γνωριστώ καλύτερα μ’ όλους στην ομάδα. Ξέρω καλά την υβριδική μηχανή καθώς τη χρησιμοποιούσα στη Williams».

Την ώρα που ο Μπότας θα ξεκινήσει την προετοιμασία του με τη Mercedes, ο Ρόσμπεργκ στον νέο του ρόλο ως πρεσβευτής μαζί με το Χάμιλτον θα βρεθούν αύριο στη Γενεύη στην Διεθνή Έκθεση Ωρολογοποιίας για λογαριασμό χορηγού της ομάδας (IWC).  Ο Μπότας είναι ο 4ος οδηγός μετά τους Σουμάχερ, Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ που αγωνίζεται στη σύγχρονη εποχή με τα ασημί βέλη. Η ομάδα της Mercedes τα προηγούμενα χρόνια είχε τεράστια επιτυχία σημειώνοντας 51 νίκες σε 59 αγώνες από το 2014 έως σήμερα. 


protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.