Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Έχασα τον άνδρα μου από ένα ανισσόροπο» - Ευθύνες στον πρώην εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου

«Έχασα τον άνδρα μου από ένα ανισσόροπο» - Ευθύνες στον πρώην εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Κρήτη | 20/02/2019 - 12:01
«Έχασα τον άνδρα μου από ένα ανισσόροπο» - Ευθύνες στον πρώην εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου
«Συγνώμη» ζήτησε ο 38χρονος αστυνομικός

Σήμερα τα ξημερώματα επρόκειτο να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση του Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας, στην περιοχή Πιλαλήματα.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της “Ν.Κ.” χθες το βράδυ δεν είχε ολοκληρωθεί. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, βρισκόταν σε εξέλιξη η αγόρευση του εισαγγελέα της Έδρας. Κατόπιν θα ακολουθούσαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και, τέλος, η έκδοση της απόφασης.

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία κατέθεσαν συγγενείς και φίλοι του θύματος, καθώς και μέλη της οικογένειας της 39χρονης χήρας του Καλαντζάκη, χθες το βράδυ απολογήθηκαν ενώπιον της Έδρας οι δύο κατηγορούμενοι: Πρόκειται για την 39χρονη που κατηγορείτο για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της, αλλά και του 38χρονου πρώην εραστή της, ο οποίος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρώτος απολογήθηκε ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, ο οποίος δήλωσε ότι λυπάται για την πράξη του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από την οικογένεια Καλαντζάκη. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε την 39χρονη από το σχολείο στη Βουλγαρία κι ότι ήρθε ξανά σε επαφή μαζί της τον Οκτώβριο του 2016, μέσω Facebook.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, ο 38χρονος γνώριζε ότι η συμπατριώτισσά του ήταν παντρεμένη, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εκείνη του είχε πει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση της με τον άνδρα της. Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος είπε ότι περίμενε το διαζύγιο του ζευγαριού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε στην Κρήτη από τη Βουλγαρία ήταν επειδή στα μέσα Αυγούστου του 2017 είχε δεχτεί διαδικτυακά απειλητικό μήνυμα από τον 62χρονο γιατρό. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο καρδιολόγος απείλησε τον ίδιο και το παιδί του, καθώς φέρεται να είχε αντιληφθεί τη σχέση που ο 38χρονος διατηρούσε με τη γυναίκα του.

Ο 38χρονος φέρεται να μετέβη στην Κρήτη προκειμένου να ζητήσει το λόγο από τον 62χρονο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό, παρά να απαλλάξει την 39χρονη από τα προβλήματά της. Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στις στιγμές του φονικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος δεν ισχυρίστηκε σε κανένα σημείο της απολογίας του ότι η συγκατηγορούμενή του ήταν αυτή που τον έβαλε να σκοτώσει τον άνδρα της.


Η αδελφή του καρδιολόγου

Μεταξύ των ατόμων που κατέθεσαν ως μάρτυρες νωρίτερα χθες ενώπιον της Έδρας ήταν και η αδερφή του αδικοχαμένου γιατρού. Η αδερφή του καρδιολόγου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε απομακρυνθεί από τον αδερφό της εξαιτίας της 39χρονης κατηγορούμενης. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η ίδια και άλλα μέλη της οικογένειάς της δεν ήθελαν τη γυναίκα του αδικοχαμένου Καλαντζάκη.

Η αδερφή του καρδιολόγου κατέθεσε ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες πριν το στυγερό έγκλημα το ανδρόγυνο αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του. Μεταξύ άλλων, η εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε ότι οι συγγενείς του Καλαντζάκη είχαν μάθει ότι η 39χρονη από τη Βουλγαρία είχε εραστή. Εξάλλου, η αδερφή του δολοφονημένου γιατρού υποστήριξε ότι η 39χρονη χήρα ήταν αυτή που έπεισε τον 38χρονο συγκατηγορούμενό της να διαπράξει το έγκλημα.

Ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου κατέθεσαν και οι κυνηγοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε το φονικό. Οι καταθέσεις των εν λόγω μαρτύρων ήταν ενοχοποιητικές για τον κατηγορούμενο, καθώς μεταξύ άλλων οι κυνηγοί είπαν ότι άκουσαν να πέφτουν τρεις πυροβολισμοί από τη μεριά του δέντρου όπου είχε κρυφτεί ο 38χρονος από τη Βουλγαρία.

Ειπώθηκε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το φονικό έφυγε από το σημείο χωρίς να φαίνεται αναστατωμένος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο 38χρονος φέρεται να μην... ταρακουνήθηκε ούτε όταν ένας εκ των κυνηγών φώναξε προς το μέρος του αμέσως μετά το αποτρόπαιο συμβάν, καθώς - όπως είπαν οι μάρτυρες - δε γύρισε καν το κεφάλι του.

Εξάλλου, κατέθεσαν και φίλοι του αείμνηστου Καλαντζάκη. Ένας εξ αυτών ανέφερε ότι ο γιατρός φοβόταν πως η γυναίκα του θα τον δηλητηρίαζε, επειδή εκείνος της ζητούσε διαζύγιο. Σύμφωνα με τον εν λόγω μάρτυρα, ο καρδιολόγος απέφευγε να τρώει στο σπίτι του.

Άλλος φίλος του άτυχου καρδιολόγου υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2017, περίπου μισό χρόνο πριν τη δολοφονία, ο Καλαντζάκης τού είχε εκμυστηρευτεί ότι η γυναίκα του τού έπαιρνε χρήματα.

Επισημαίνεται ότι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου κατέθεσαν χθες η μητέρα και ο αδερφός της 39χρονης. Μετά τις καταθέσεις των εν λόγω μαρτύρων, η πολιτική αγωγή (από την πλευρά των αδερφών του αείμνηστου Καλαντζάκη) υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους για ψευδορκία, καθώς - σύμφωνα με την πολιτική αγωγή - υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Η Έδρα επιφυλάχθηκε να αποφανθεί κατά την εξέλιξη της δίκης εάν όντως θα κινηθεί σε βάρος των δύο συγγενών της 39χρονης η ποινική διαδικασία για την πράξη της ψευδορκίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Έδρα ζήτησε από τους δύο αυτούς μάρτυρες να μην απομακρυνθούν από το δικαστήριο.


Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 39ΧΡΟΝΗΣ

«Μου κατέστρεψε τη ζωή»

Μετά την απολογία του 38χρονου αστυνομικού, ακολούθησε η απολογία της πρώην ερωμένης του, η οποία ισχυρίστηκε ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Η 39χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία υποστήριξε ότι σε κάποια χρονική στιγμή που ο συγκατηγορούμενός της είχε μεθύσει, της είχε πει ότι θα σκοτώσει τον σύζυγό της. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι ο 38χρονος θα έκανε πράξη τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε να ξεκόψει από τον 38χρονο, ωστόσο εκείνος φέρεται να την απειλούσε, με αποτέλεσμα εκείνη να διστάζει να διακόψει τη σχέση τους. Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η 39χρονη εμφανίστηκε, πάντως, εξοργισμένη απέναντι στον συγκατηγορούμενό της, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέστρεψε τη ζωή της, αλλά και τη ζωή του παιδιού της.

«Το παιδί μου έχασε τον πατέρα του κι εγώ έχασα τον άντρα μου από έναν ανισόρροπο», φέρεται να υποστήριξε χθες η κατηγορούμενη.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.