Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έξαλλοι γονείς και μαθητές με την κατάσταση του σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι

Έξαλλοι γονείς και μαθητές με την κατάσταση του σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι

Παιδιά & Γονείς | 25/10/2014 - 08:28
Έξαλλοι γονείς και μαθητές με την κατάσταση του σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι
Η αγανάκτηση \"πνίγει\" τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν τα μαθήματα τους στο δημοτικό σχολείο στο Κοκκίνη Χάνι, καθώς το συγκεκριμένο συγκρότημα αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.

Μάλιστα οι γονείς μέσα από επιστολή που απέστειλαν προς όλους τους αρμόδιους ενημερώνουν εκτενώς για την κατάσταση που βιωνουν τα παιδιά τους και ζητουν την επιλυση των προβλημάτων.

"Οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/10/14, να απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προς όλους τους υπεύθυνους που μέχρι τώρα δείχνουν πλήρη αδιαφορία στα τραγικά προβλήματα που βιώνουμε κάθε χρόνο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, καθώς και να τα γνωστοποιήσουμε στα ΜΜΕ.

Η φετινή χρονιά βρίσκει το σχολειό μας με ακόμα πιο οξυμμένες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για ένα σχολείο ιδιαίτερα υποβαθμισμένο, στο οποίο τα παιδιά μας βιώνουν όλες τις συνέπειες των αποφάσεων που λαμβάνουν ως τώρα οι αρμόδιοι φορείς.

Αποφάσεις που αφορούν:

Τη στέγαση των παιδιών μας σε ένα σχολείο κατακερματισμένο σε διάφορα παραρτήμα με άθλιες συνθήκες γιατί η ανέγερση νέου σχολείου φαίνεται πως δεν είναι στις προτεραιότητές τους.
Την παραμονή δεκάδων παιδιών εργαζόμενων γονέων εκτός ολοήμερου προγράμματος αφού δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να δημιουργηθούν τα απαραίτητα τμήματα ολοήμερου.
Την έλλειψη δυνατότητας να διδαχτούν τα παιδιά μας μια δεύτερη ξένη γλώσσα μιας και ποτέ ως τώρα δεν είχαν την τύχη να διοριστεί στο σχολείο εκπαιδευτικός αντίστοιχης ειδικότητας.

Μέχρι τώρα έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους ιθύνοντες με σχετικά έγγραφα και παραστάσεις διαμαρτυρίας, όμως φαίνεται ότι τα προβλήματά μας δεν συγκινούν. Αρνούμαστε να δεχτούμε την απάντηση ότι τα προβλήματα είναι πολλά σε όλα τα σχολεία. Υπάρχουν ευθύνες για τα προβλήματα αυτά και εμείς ζητάμε άμεσα τη λύση τους. Τα κενά που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία δημιουργούνται γιατί η εκπαιδευτική πολιτική δεν προβλέπει διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, τόσο δασκάλους, όσο και ειδικοτήτων. Το «μάρμαρο» το πληρώνουν κάθε χρόνο τα δικά μας παιδιά στο Κοκκίνη Χάνι αφού άνισα και άδικα δεν ωφελούνται από την ολοκληρωμένη μορφωτική αξία που μπορεί να προσφέρει ένα ολοήμερο πρόγραμμα, στελεχωμένο με τις αναγκαίες ειδικότητες για εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική. Αντίθετα, κάθε Σεπτέμβρη και για αρκετούς μήνες βιώνουμε όλοι οι γονείς το άγχος για το αν θα στείλουν έστω και ένα δάσκαλο για το ολοήμερο, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα αναλάβει τη μελέτη και τη φύλαξη 25 ως 30 παιδιών! Φέτος αυτός ο ένας δάσκαλος κάλυψε 25 παιδιά και περιμένουν άλλα 50!

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ! Ο στενός δρόμος προς ένα από τα παραρτήματα του σχολείου αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών δεν έχουν λείψει και τα ατυχήματα. Επιπλέον, η αδυναμία μετακίνησης ορισμένων μαθητών από το ένα παράρτημα στο άλλο για τις ανάγκες του ολοήμερου προγράμματος οδηγεί τους γονείς στην εξεύρεση προσωρινών λύσεων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η έλλειψη του εμβολίου της φυματίωσης που έχει αφήσει ακάλυπτες δυο τάξεις μέχρι τώρα (την Α΄και Β΄Δημοτικού), με όποιους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί αυτό για την συνολική υγεία του μαθητικού πληθυσμού.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Αν και βρισκόμαστε σε μια περιοχή που ο πληθυσμός της αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από πλευρά σας για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας. Έχετε ευθύνες και είναι καιρός να τις αναλάβετε.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο των παιδιών μας. Η μόρφωσή τους είναι πολύτιμο αγαθό και απαιτούμε εδώ και τώρα να τους δοθεί όπως τους αξίζει. Προειδοποιούμε ότι αν δε λάβουμε διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας το αργότερο ως την Τετάρτη 29/10/14 θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι.
Να σταλούν τουλάχιστον δυο ακόμα δάσκαλοι για το ολοήμερο, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των εργαζόμενων γονέων.
Να σταλούν ειδικότητες μουσικής, θεατρικής αγωγής και εικαστικών.
Να σταλεί ειδικότητα για δεύτερη ξένη γλώσσα.
Να ανοίξει ο δρόμος προς το παράρτημα του «Άξιον Εστίν».
Να μεριμνήσει η πολιτεία για τον άμεσο εμβολιασμό των μαθητών".


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.