Έτσι θα αντιμετωπίσετε το ουρικό οξύ με φρούτα και λαχανικά
Έτσι οι ειδικοί συνάγουν το συμπέρασμα ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να ρίξουν το ουρικό οξύ.
Για το λόγο αυτό συνιστούν να καταναλώστε άφοβα φρούτα και λαχανικά υψηλά σε φυτικές ίνες (κόκκινο λάχανο, κόκκινες πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, μπρόκολο, πράσινα λαχανικά).
Αποφύγετε το σπανάκι, το κουνουπίδι, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, τις φράουλες, τα κεράσια και τα μούρα καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε πουρίνες.
Φρούτα
Από την άλλη υπάρχουν και ορισμένα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες. Αυτά είναι τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα σύκα, αλλά και ορισμένα φρέσκα φρούτα, όπως οι μπανάνες, το αβοκάντο, τα μήλα, τα ακτινίδια, το φραγκοστάφυλο και ο ανανά
Το διατροφικό μενού που πρέπει να ακολουθήσετε περ ιλαμβάνει λιγότερο κρέας.
Φάτε περιορισμένες ποσότητες κοτόπουλο, χοιρινό ή άπαχο βοδινό κρέας – το πολύ, μία μερίδα την ημέρα. Αυτά τα είδη κρέατος έχουν λιγότερες πουρίνες από τα υπόλοιπα όπως είναι τα εντόσθια και άλλα.
Αποφύγετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφείνης καθώς και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.
Μπορείτε να τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά αποφύγετε τα άσπρο ψωμί, τα κέικ και γλυκά.