Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ετοιμάζουν εν πλω διαμαρτυρία για τα …..χημικά (pics)

Ετοιμάζουν εν πλω διαμαρτυρία για τα …..χημικά (pics)

Περιβάλλον | 23/07/2014 - 16:38
Ετοιμάζουν εν πλω διαμαρτυρία για τα …..χημικά (pics)
Διαμαρτυρία κατά των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο ετοιμάζονται να κάνουν αύριο βράδυ τρία σκάφη με πλήρωμα μέλη ακτιβιστών από  την Ελλάδα και την Ιταλία.

Με αυτό τον τρόπο θα δηλώσουν την αντίθεση τους για τα όσα συμβαίνουν στα ανοιχτά της Κρήτης, με την παρουσία του Cape Ray και τη διαδικασία υδρόλυσης των χημικών, το συγκεκριμένο πλοίο έγινε γνωστό πως πλέει προς το νησί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης θα βρεθεί μέχρι το επόμενο Σάββατο το πλοίο Cape Ray, πάνω στο οποίο καταστρέφονται χημικά όπλα της Συρίας.

ximi_1

Κι αν η απόσταση, μπορεί να φαίνεται μεγάλη μια αναφορά σε “δοκιμή των αντιδράσεων των πολιτών” στη Κρήτη, που γίνεται σε σήμα του κυβερνήτη του πλοίου έχει αρχίσει να αναζωπυρώνει τις ανησυχίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert στο σήμα του κυβερνήτη του Cape Ray, εκτός από τα “τυπικά”, γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης οι οποίες θα “δοκιμαστούν” από την “προσέγγισή” του. Μέχρι χθες το πλοίο έπλεε σε απόσταση 170 μιλίων δυτικά της Κρήτης. Η αλλαγή πορείας του προς το νησί όπως και να ‘χει προβληματίζει.

Να σημειωθεί πως την αντίθεση τους δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τα μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού.

ximi2

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκτός από τον κ. Πισσία και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου Φανή Κουτσουμπού, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αρίστος Αθανασάκης,  ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Πετράκης, το μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» Πολυάνθης Συγγελάκης, και μέλη της συντονιστικής.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.