Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έρχεται το Φεστιβάλ Ταλλαία στον Μυλοπόταμο (pics)

Έρχεται το Φεστιβάλ Ταλλαία στον Μυλοπόταμο (pics)

Κρήτη | 29/06/2016 - 08:09
Έρχεται το Φεστιβάλ Ταλλαία στον Μυλοπόταμο (pics)
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων οργανώνεται και φέτος τον πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Το φεστιβάλ «Ταλλαία» αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της επαρχίας, έχοντας καταξιωθεί όχι μόνο στον Μυλοπόταμο και στο Ρέθυμνο αλλά σε εθνικό επίπεδο καθώς δημοσιεύματα με εξαιρετικές κριτικές έχουν αναφερθεί στην προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε δειλά – δειλά το έτος 2000 και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πολυσύνθετη διοργάνωση με δικές της παραγωγές και πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Επειδή φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια διοργανώσεων – μοναδική χρονιά που δεν έγινε ήταν το 2011 - αποφασίστηκε το φεστιβάλ να αφιερωθεί και να αναδείξει το καλλιτεχνικό δυναμικό του Μυλοποτάμου που υπηρετεί όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς.

Έτσι το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου, μετά την θριαμβευτική διάκριση του με τέσσερα βραβεία στο 32ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, συμμετέχει στα «Ταλλαία 2016» και με τις 4 σκηνές του κάνοντας μάλιστα την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής. Παράλληλα σε ένα πρωτότυπο σερί θεατρικών παραστάσεων στο φεστιβάλ δίδουν το παρών τα Budalia της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών και οι θεατρικές ομάδες των χωριών Γαράζο, Ζωνιανά, Αγίου Μάμα και Αχλαδέ.

Επίσης στο πρόγραμμα συμμετέχουν με τις δικές τους παραγωγές οι Μυλοποταμίτες ηθοποιοί Κατερίνα Δαμβόγλου και Βαγγέλης Λιοδάκης, οι οποίοι παρουσιάζουν δύο εξαιρετικές παραστάσεις.

Ακολούθως περισσότεροι από 30 ζωγράφοι, Αγιογράφοι, γλύπτες, και χαράκτες αναδεικνύουν τη σπουδαία σύγχρονη παραγωγή των Μυλοποταμιτών στις εικαστικές τέχνες σε μια μεγάλη έκθεση ενώ οι διεθνώς καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι Μυλοποταμίτες καλλιτέχνες φωτογράφοι EFIAP Μιχάλης Νικηφοράκης και AFIAP Γιώργης Παπαδάκης επισφραγίζουν και φέτος με τη δουλειά τους τον φεστιβαλικό θεσμό. 

Από την πλευρά τους οι καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι Στέλιος Πατελάρος και Ζωή Φλουρή ανέλαβαν με μια πλειάδα πρωτοχορευτών της περιοχής να «χορέψουν με την ιστορία» ενώ τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής και του τραγουδιού που κατάγονται από τον Μυλοπόταμο θα δώσουν το παρόν σε μια μεγάλη ομαδική συναυλία, η οποία αναμένεται να αφήσει εποχή! 

Τέλος με μια ξεχωριστή μουσική παραγωγή, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται να συμπληρώσει και να δώσει το στίγμα της σπουδαιότητας της διοργάνωσης με το λαμπρό του όνομα και την μοναδικότητα της καλλιτεχνικής του σφραγίδας. 

Έτσι για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο φεστιβάλ, αναδεικνύεται το σύνολο της καλλιτεχνικής παραγωγής του Μυλοποτάμου, μιας περιοχής, που αποδεικνύει μέσα από τα ταλέντα της, ότι έχει μπει σε μια νέα τροχιά, αλλάζει και ανοίγεται σε όλα τα πεδία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Παράλληλα βέβαια, τίθενται υπό την αιγίδα του δήμου οι μεγάλες διοργανώσεις της περιοχής όπως είναι η πολιτιστική και τουριστική έκθεση «Γη Μυλοποτάμου», «Η στράτα του Ψηλορείτη», η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου, το Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης», οι Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις, οι Αγιομαμίτικες Εκδηλώσεις αλλά και η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ. 

Η φετινή αφίσα του φεστιβάλ φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για τα «Ταλλαία 2016» από τον Πανελλήνιου φήμης σκιτσογράφο Παναγιώτη Γιάκα. 

Το φεστιβάλ «Ταλλαία 2016» διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συνεργασία των πολιτιστικών φορέων και των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις του προγράμματος. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 6 Ιουλίου Γαράζο, Δευτέρα 11 Ιουλίου Κρυονέρι, Τρίτη 12 Ιουλίου Δαμαβόλου, Τετάρτη 13 Ιουλίου Αγγελιανά: Μολιέρου «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου Εξάντης & Σάββατο 9 Ιουλίου Μαργαρίτες: Κ.Δαμβόγλου «Αγγελική» από τους  Killing The Fly. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Κυριακή 10 Ιουλίου Δαφνέδες : Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας AFIAP Γιώργη Παπαδάκη Ώρα: 10 π.μ. στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο. Λειτουργία Έκθεσης καθημερινά κατά τις ώρες 17:00 – 21:00 έως 19 Ιουλίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 15 – Δευτέρα 18 Ιουλίου Δαφνέδες: Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας με τους EFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και AFIAP Γιώργη Παπαδάκη. Ώρες 10:00 – 14:00.

Δευτέρα 25 Ιουλίου Μελιδόνι: Εγκαίνια 2ης Έκθεσης Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών. Ώρα 8μ.μ. στην Αποθήκη Πολιτισμού. Λειτουργία Έκθεσης καθημερινά κατά τις ώρες 17:00 – 21:00 έως 5 Αυγούστου. Είσοδος Ελεύθερη. 

Παρασκευή 29 Ιουλίου Αχλαδές, Σάββατο 30 Ιουλίου Αξός, Κυριακή 31 Ιουλίου Σκεπαστή, Σάββατο 6 Αυγούστου Αγρίδια, Κυριακή 7 Αυγούστου Πάνορμο: Α.Σ.Εξυπερύ / Διασκευή Τίτου Λίτινα «Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη» από την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Δευτέρα 1 Αυγούστου Σπήλαιο Μελιδονίου: Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων “Τα δέντρα διηγούνται». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος 5 Ευρώ. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής του γεωπάρκου του Ψηλορείτη. 

Παρασκευή 5 Αυγούστου Χώνος: «Χορεύοντας με την Ιστορία» Μουσικοχορευτική - Διαδραστική παράσταση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο «Τ’ Αόρι». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Τετάρτη 10 Αυγούστου Ρουμελή & Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου Άγιος Μάμας: “Με χαλούμι και Τσικουδιά» - Παράσταση με Κρητικά και Κυπριακά παραμύθια από «Το θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο δέντρο». Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου Πέραμα: Συναυλία Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής. Ανοιχτό Θέατρο Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Σάββατο 1 – Κυριακή 9 Οκτωβρίου Πέραμα: «Φεστιβάλ Θεάτρου». Όλες οι θεατρικές ομάδες του Μυλοποτάμου αναδεικνύουν την δυναμική τους παρουσία! Κάθε βράδυ στις 9 στο Στέκι Περάματος. Θα λειτουργεί έκθεση υλικού των θεατρικών ομάδων. Είσοδος Ελεύθερη.   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

1-7 Ιουλίου Χώνος: «Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις 2016» – Πρόγραμμα πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων. Είσοδος Ελεύθερη.

26 & 27 Ιουλίου Άγιος Μάμας: Μ. Μπαλαμούτσου «Όνειρο - Κρήτης» από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Μάμας»  Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 27 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Περάματος & Πέμπτη 28 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Ζωνιανών: Θεατρική Παράσταση «Αριστοφανειάδα» από το ΔΗΠΕΘΕΚ. Είσοδος 8 & 10 Ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. 

12-13-14 Αυγούστου Πέραμα: «Γη Μυλοποτάμου» - Έκθεση τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.

13 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Ζωνιανών: Μ. Μανιά «Άντε και περαστικά σας» από την Θεατρική Ομάδα Ζωνιανών. Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

15 & 16 Αυγούστου: Κ. Γιαχάλη «Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη;» από την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου. Ώρα 9:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

17 Αυγούστου Γαράζο: 28η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου, Διαδραστική εκδήλωση με Παρασκευή τούρτας – γίγα με κίτρο και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Ώρα 8:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. 

Κυριακή 21 Αυγούστου Λιβάδια: Η Στράτα του Ψηλορείτη. Ημερήσια διαδραστική εκδήλωση στην Κορυφή του Ψηλορείτη και στον Λάκκο Μυγιερού. Είσοδος Ελεύθερη.

21-26 Αυγούστου Μαργαρίτες: 20 χρόνια BUDALIA! Ώρα 9:30μ.μ. Είσοδος 8 Ευρώ. 

27, 28 & 29 Αυγούστου Αχλαδές: Β.Τσιντάρη – Μ. Δαφνομήλη «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδέ. Ώρα 9μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

2-3 Σεπτεμβρίου Άγιος Μάμας : Πρόγραμμα Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.