Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έρχεται νέος χιονιάς από το απόγευμα - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Έρχεται νέος χιονιάς από το απόγευμα - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Περιβάλλον | 15/01/2017 - 10:32
Έρχεται νέος χιονιάς από το απόγευμα - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει
Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια θα χτυπήσει τη χώρα από σήμερα το απόγευμα το οποίο θα ξεκινήσει από την Πελοπόννησο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει στις 6-7 το απόγευμα της Κυριακής και από τα μεσάνυχτα ο χιονιάς θα επεκταθεί στη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία επηρεάζοντας αρκετές περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα.

Από την Τρίτη, τέλος, τα χιόνια θα αντικαταστήσουν βροχές και καταιγίδες.

Η ανάρτησή του κ. Καλλιάνου έχει ως εξής:

Επιδείνωση του καιρού: Κυριακή από τις 6-7 το απόγευμα και στη συνέχεια

Κυριακή απόγευμα-βράδυ:

Γενικευμένες χιονοπτώσεις (κατά τόπους πυκνές) σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια των φαινομένων και καθώς η ώρα πλησιάζει στις 9-10 οι χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Αχαΐα, Κορινθία) θα εκδηλώνονται από τα 700 μέτρα και υψηλότερα, τοπικά ίσως και από τα 600 μέτρα αντίστοιχα.

Κυριακή μεσάνυχτα:

Χιονοπτώσεις κατά τόπους αρκετά πυκνές σε όλη τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου και του νομού Αττικής) από τα 650-700 μέτρα και υψηλότερα. Στην κεντρική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα και Φωκίδα) θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις από τα 400-450 μέτρα. Στην Πελοπόννησο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις από τα υψόμετρα που σας προανέφερα

Δευτέρα μέσα στη νύχτα και πριν το ξημέρωμα:

Γρήγορα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στην Ήπειρο από τα 400-450 μέτρα, στη Θεσσαλία από τα 450-500 μέτρα (τοπικά στα κεντρικά και δυτικά της Θεσσαλίας ακόμη και σχεδόν στα πεδινά), στην δυτική Μακεδονία παντού και στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλα, Πιερία, Ημαθία) σχεδόν και στα πεδινά-παραθαλάσσια. Στην Πελοπόννησο και την Στερεά θα συνεχιστούν οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα που σας ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο.

Δευτέρα από το πρωί έως το απόγευμα-βράδυ:

Τοπικές χιονοπτώσεις (κατά βάση ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας έντασης) από τα 150-200 μέτρα στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών). Στις κεντρικές και βόρειες γεωγραφικά περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας όμως θα χιονίζει κατά τόπους και στα πεδινά. Από τις μεσημεριανές ώρες οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ισχυρές έως και πολύ ισχυρές και θα εκδηλώνονται έως και τα πεδινά-παραθαλάσσια σε αρκετές των περιπτώσεων. Προσοχή στους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αλλά και στα υψόμετρα κάτω από αυτά που σας προανέφερα θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ή το πολύ χιονόνερο.

Την Τρίτη θα επηρεάζονται από χιονοπτώσεις κατά διαστήματα περίπου τα ίδια διαμερίσματα αλλά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα ανέβουν λόγω της μικρής ανόδου της θερμοκρασίας. Επομένως θα εκδηλώνονται περισσότερες βροχοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές με αποτέλεσμα να λιώσουν απότομα τα χιόνια. Θα ακολουθήσει και άλλη ανακοίνωση για την Τρίτη.

Προσοχή: Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ενδεχόμενο διαφοροποίησης των υψομέτρων. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή με τις παρούσες συνθήκες εγκλωβισμού ψύχους. Επομένως ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις. Την Κυριακή το απόγευμα θα γνωρίζουμε για τυχόν μικρές αλλαγές στα υψόμετρα χιονοπτώσεων.

Υ.Γ.(1): Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, για ποιο λόγο μέχρι τώρα, δεν έχω ακούσει ή δει ανακοινώσεις από κάποια δελτία ειδήσεων ή συναδέλφους που θα έπρεπε να βγουν μπροστά και να ενημερώσουν τους πολίτες. Επειδή δεν θα χιονίσει στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τα πυκνά χιόνια.

Υ.Γ.(2) : Τη Δευτέρα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα είναι οριακή. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα χιονίσει από τα 100-150 μέτρα και υψηλότερα. Δεν σημαίνει όμως ότι βαδίζοντας προς την έναρξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, είτε προς το θετικότερο (ίσως και για λίγο χιονοπτώσεις), είτε και προς το αρνητικότερο (χιονόνερο η βροχή).

Η πρόγνωση της Κυριακής

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Από το βράδυ νεφώσεις και τη νύχτα τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες αργά τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. 

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά ως 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -4 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς. 

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 6 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 3 ως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα ενταθούν. 

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 4 (μείον 2) ως 12 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη. 

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν πρόσκαιρα νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με βαθμιαία ενίσχυση. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων τη νύχτα. 

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και αργά τη νύχτα στα ανατολικά και νότια σε νότιους νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 1 ως 7 βαθμούς κελσίου.

protothema.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.