Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά ύψους 60 εκατ. ευρώ

Έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά ύψους 60 εκατ. ευρώ

Κρήτη | 05/06/2018 - 13:09
Έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά ύψους 60 εκατ. ευρώ
Η οδική ασφάλεια και η τοπική ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα μας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευρισκόμενος σήμερα στα Τοπόλια Κισσάμου Χανίων σε ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία εξέλιξης του έργου παράκαμψης Τοπολίων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και που επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη,τον π. Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη, τη Διευθύντρια Τεχνικών έργων Ελένη Δοξάκη, τον ανάδοχο του έργου και αλλά υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Κισσάμου.

Η παράκαμψη Τοπολίων, αφορά ουσιαστικά το δρόμο που οδηγεί στο Ελαφονήσι και τη Χρυσοσκαλίτισσα και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και μεγάλο οδικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κρήτη, το οποίο έχει χαρακτηριστεί έργο πνοής για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη. Παρά τη σημασία του, στο παρελθόν υπήρξαν πολλές δυσχέρειες που καθυστέρησαν την υλοποίησή του αλλά στην παρούσα περίοδο οι εργασίες προχωρούν κανονικά και όπως εκτίμησε ο κ. Αρναουτάκης, ο δρόμος μπορεί να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι.

«Είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα, γιατί το έργο είχε σημαντικά προβλήματα στην αρχή αφού δεν ήταν οι μελέτες ολοκληρωμένες. Αναλάβαμε ως Περιφέρεια Κρήτης και ολοκληρώσαμε τις μελέτες. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη επιβλέπουν το έργο και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μπορεί να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι το καλοκαίρι του 2019», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν με την αρχαιολογία, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα ξεπεραστούν. «Θα τα λύσουμε γιατί έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την κα Παπαδοπούλου», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η Περιφέρεια θα κάνει ότι χρειαστεί ούτως ώστε να δοθούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί το έργο το καλοκαίρι του 2019.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης δήλωσε πως το έργο της παράκαμψης Τοπολίων είναι «ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που εκτελούνται στην Κρήτη» και με την ολοκλήρωσή του θα προκύψει ένα σημαντικό οδικό έργο που θα έχει προορισμό το Ελαφονήσι και άλλες περιοχές. Ο κ. Βουλγαράκης εξήγησε πως «ο νέος δρόμος θα είναι ασφαλής και θα είναι ένα επαρχιακό δίκτυο με σύγχρονες προδιαγραφές, που θα έχει πλάτος 8 μέτρα συνολικά, ενώ θα έχει στηθαία και θα είναι ένας ασφαλέστατος δρόμος σε μια δύσκολη περιοχή». Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως το έργο θα είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι.

60 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στα Χανιά

Με αφορμή την επίσκεψη στο έργο της παράκαμψης Τοπολίων ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στα έργα οδικής ασφάλειας που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σημειώνοντας πως «τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται, αλλά κι εκείνα που έχουν προγραμματιστεί να δημοπρατηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο του 2018, θα ξεπεράσουν τα 50 εκ. ευρώ. Εκτιμούμε επίσης, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Δηλαδή, ακόμα 10 εκ. ευρώ για να φτάσουμε σ’ ένα προϋπολογισμό 60 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας. Με το ποσό αυτό είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θα επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Αναφερόμενος στον συνολικό προγραμματισμό των έργων οδικής ασφάλειας στο νησί, υπενθύμισε πως σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης διατίθενται σημαντικά κονδύλια για την οδική ασφάλεια, γιατί αυτό που ενδιαφέρει την Περιφέρεια Κρήτης «είναι να κάνουμε τις παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Κρήτης, πάρα τις δυσκολίες των καιρών και τους μειωμένους πόρους που λαμβάνουμε από τους ΚΑΠ», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως στη στόχευση της Περιφέρειας για καλύτερους και ασφαλέστερους δρόμους υπάρχει η στήριξη των Υπουργών και η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Ευχαρίστησε μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση καθώς και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, γιατί «είναι πάντα κοντά στα προβλήματα» και συνέδραμαν «για να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις». Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τους Υπουργούς και βουλευτές του νησιού για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια αυτή. «Διαχρονικά είχαμε την στήριξη των βουλευτών και των Υπουργών ανεξάρτητα ποιος κυβερνά. Εμάς μας ενδιαφέρει να κάνουμε έργα για τον τόπο μας. Η Κρήτη δικαιούται να κάνει μεγάλα έργα στην οδική ασφάλεια αλλά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα διότι στο νησί υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση που απαιτεί αντίστοιχες υποδομές», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Την ικανοποίηση τους επίσης για την πορεία υλοποίησης του έργου εξέφρασαν στις δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και ο Δήμαρχος και ο π. Δήμαρχος Κισσάμου.

«Το έργο ήταν παράκαμψη Τοπολίων παράκαμψη Έλους 17 εκ. ευρώ ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που εκτελούνται στην Κρήτη και ολοκληρώνοντας αυτό το επόμενο Καλοκαίρι γίνεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με προορισμό το Ελαφονήσι και άλλες περιοχές» δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, προσθέτοντας: «Ο νέος δρόμος είναι επαρχιακό δίκτυο με τις σύγχρονες προδιαγραφές με πλάτος 8 μέτρα συνολικά, θα έχει στηθαία και θα είναι ένας ασφαλέστατος δρόμος σε μια δύσκολη περιοχή». Στην σημαντικότητα επίσης του έργου αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Θ. Σταθάκης και ο π Δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την προώθηση του έργου.

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.