Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επτά τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου

Επτά τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου

Εργασία | 26/10/2016 - 15:00
Επτά τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου
Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας παροχής χώρων γραφείων Regus δείχνει ότι σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως εργάζεται εξ΄ αποστάσεως τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Πολλές φορές συμβαίνει να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε ειδωθεί ποτέ από κοντά.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, προτείνει σε επαγγελματίες που χρειάζεται να εργαστούν εκτός γραφείου 7 τρόπους για να είμαστε πιο παραγωγικοί. 

1. Αποκτήστε ηλεκτρονική επαφή με όλη την ομάδα.

Όπου και αν βρίσκεστε είναι καλό να υπάρχει επαφή μέσω καθημερινών virtual συναντήσεων. Αυτό κρατά την ομάδα ενωμένη και της θυμίζει συνεχώς τον κοινό στόχο. Επιπλέον η συχνή επαφή δίνει το σήμα στην διοίκηση και στους συνεργάτες πως ενώ δεν είστε εκεί, εξακολουθείτε να εργάζεστε και να κάνετε την δουλειά σας.

2. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη

Δοκιμάστε να κρατάτε συνεχώς ανοικτό ένα παράθυρο συνομιλίας ή την κάμερα σας. Να είστε διαθέσιμοι στα messenger apps που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντα παρόντες σαν να εργαζόσασταν στο διπλανό γραφείο με την ομάδα σας. Μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις ή νέες ιδέες οικοδομώντας έτσι την εμπιστοσύνη. Η σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση της ομάδας, μέσω ενός συστήματος αναφορών (reporting) για την πρόοδο κάποιου έργου, βοηθάει επίσης πολύ στην ομαλή πορεία της εργασίας. 

3. Δώστε σε κάθε μέλος της ομάδας την ευκαιρία να χρησιμοποιεί έναν επαγγελματικό και άνετο χώρο εργασίας όπου  και αν βρίσκονται.

Εργασία από απόσταση δεν σημαίνει εργασία από το σπίτι ή από κάποιο καφέ. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εργάζεται κανείς σε επαγγελματικούς χώρους, πολύ οικονομικά, με όλες τις ανέσεις και με απόλυτη ησυχία για να προχωρήσει την εργασία του. Για παράδειγμα η κάρτα Business World δίνει το δικαίωμα χρήσης γραφείου όποτε και για όσο χρόνο το χρειάζεσθε σε ολόκληρο το δίκτυο της Regus.

4. Να ακολουθείτε αυστηρά τις διαδικασίες του έργου και τους στόχους

Για να μην απομονώνονται οι άνθρωποι όταν  εργάζονται εξ’ αποστάσεως, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθούνται αυστηρές λειτουργικές διαδικασίες. Λειτουργίες,  όπως διαδικασίες προς υπογραφή, σημεία ελέγχου της ποιότητας και καθημερινοί στόχοι θα πρέπει πάντα να τηρούνται αυστηρά. 

 5. Συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο

Όταν πρέπει, κανονίστε μια συνάντηση της ομάδας σας, στην οποία θα παρευρίσκονται όλοι ώστε για να γνωρισθούν από κοντά, είτε αυτό λέγεται συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού ή απλά μια ημέρα εκτός γραφείου. Βρείτε το σημείο συνάντησης που είναι πιο βολικό για όλη την ομάδα αντί να αναγκάζετε όλους να επισκεφθούν τα κεντρικά γραφεία.

 6. Δημιουργήστε ομαδικό πνεύμα

 Οργανώστε μια εβδομαδιαία συνεδρία online gaming, διοργανώστε ένα παιχνίδι μέσω Skype ή απλά να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων με στόχο τόσο να προχωράει η εργασία αλλά και να κοινωνικοποιούνται οι εργαζόμενοι. Η ομάδα σας που εργάζεται εξ’ αποστάσεως δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ξένη.

7. Οργανώστε κατ’ ιδίαν συναντήσεις

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που υπάρχουν ενάντια στην εξ’ αποστάσεως εργασία είναι αυτό της εμπιστοσύνης της διοίκησης: σύμφωνα με τη λογική της “διαχείρισης υπό στενή παρακολούθηση”, το  54% δηλώνει ότι η διοίκηση μιας εταιρίας ανησυχεί για το πώς μπορεί να ξοδεύουν το χρόνο τους οι εργαζόμενοι εξ’ αποστάσεως. Κανονίστε συχνές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το διευθυντή σας, δώστε άμεσα αναφορές ώστε να ελέγχεται η παραγωγικότητά σας, δώστε γραπτές αναφορές επιτευγμάτων, ακούστε την ανατροφοδότηση και καθορίστε τους στόχους σας για το επόμενο διάστημα. 

Σχετικά με την Regus

H Regus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με ένα δίκτυο 2,850 τοποθεσιών σε πάνω από 1,000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε 107 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 2,3 εκ. μέλη. Μέσα από την ποικιλία τύπων γραφείου που παρέχουμε, καθώς το εικονικό γραφείο και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, επιτρέπουμε σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργαστούν απ’ όπου επιθυμούν, όταν το επιθυμούν και με τον τρόπο που επιθυμούν με ένα ευρύ φάσμα τιμών. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοφυείς εταιρείες, ιδιώτες και εταιρείες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regus.com

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr   ή www.regus.com 

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83),  στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.