Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έτοιμοι να πληρώσουν για την επιστροφή της δασκάλας στο Σοκαρά!

Έτοιμοι να πληρώσουν για την επιστροφή της δασκάλας στο Σοκαρά!

Δήμος Γόρτυνας | 11/02/2013 - 19:52
Έτοιμοι να πληρώσουν για την επιστροφή της δασκάλας στο Σοκαρά!
Την πρόθεση τους να καταβάλλουν οι γονείς το ποσό μισθοδοσίας του δασκάλου που θα καλύψει το κενό του Δημοτικού Σχολείου Σοκαρά, αν το Υπουργείο Παιδεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην παραπάνω υποχρέωσή του, δημοσιοποίησαν ο Δήμος Γόρτυνας και οι κάτοικοι της περιοχής!

Πρώτη δημοσίευση 2013-02-11 16.28

Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κατοίκους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να υποβιβαστεί εν μια νυκτί το δημοτικό σχολείο Σοκαρά, από 3θέσιο σε 2θέσιο.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μανουρά, τον δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Ξυλούρη καθώς και κατοίκους του Σοκαρά, ζήτησε από την προϊσταμένη της α' βάθμιας εκπαίδευσης, Κυριακή Τσικαλάκη, να επιστρέψει η δασκάλα που αποσπάστηκε σε σχολείο γειτονικού οικισμού ή έστω να αντικατασταθεί, χωρίς ωστόσο να λάβουν ικανοποιητική απάντηση.

Ο κ. Σχοιναράκης χαρακτήρισε λάθος την τακτική σύμπτυξης τμημάτων μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μάλιστα από τη στιγμή που τον εν λόγο σχολείο πληροί απολύτως τις προδιαγραφές για να λειτουργεί ως 3θέσιο.

"Η κατάληψη του δημοτικού σχολείου Σοκαρά από τους κατοίκους, ήταν μία εκδήλωση αγανάκτησης προς αυτό που συνέβη. Αποτελεί ατόπημα εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας να ακολουθεί μία τέτοια τακτική και να παίζει με τη μόρφωση των παιδιών, όταν την ίδια ώρα δεν δίνει τις απαιτούμενες πιστώσεις ώστε η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μπορέσει να καλύψει με δασκάλους τα κενά που δημιουργούνται για διαφόρους λόγους. Φυσικά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Όμως δεδομένου ότι πρόκειται για ζήτημα παιδείας αλλά κι ότι είναι αδύνατον να γίνει σύμπτυξη τμημάτων μεσούσης της σχολικής περιόδου και ιδιαίτερα σε  ολιγοθέσια σχολεία που πληρούν τον αριθμό των μαθητών όπως το Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά, ζητούμε να δοθούν άμεσα οι ανάλογες πιστώσεις από το Υπουργείο, ώστε να καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού στο σχολείο και να επιστρέψουν τα παιδία στις τάξεις τους και στα σχολικά τους καθήκοντα.

Διαφορετικά, εάν οι πληροφορίες μας ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις, αποδειχθούν αληθινές, τότε θα καλέσουμε το Υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει για το κόστος μισθοδοσίας του επιπλέον δασκάλου μέχρι το τέλος της χρονιάς και εμείς δεσμευόμαστε η Δημοτική Αρχή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι του Σοκαρά να καταθέσουμε το ποσό αυτό ως δωρεά στο Υπουργείο Παιδείας για να πληρωθεί ο δάσκαλος." ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Γόρτυνας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.