Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επιστρέφει σπίτι της μία χελώνα Caretta caretta

Επιστρέφει σπίτι της μία χελώνα Caretta caretta

Περιβάλλον | 21/10/2016 - 18:17
Επιστρέφει σπίτι της μία χελώνα Caretta caretta
Το Ενυδρείο Κρήτης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Knossos Palace σας προσκαλεί την Τρίτη 25/10/2016 στις 11:00 π.μ. να παρακολουθήσετε από κοντά την απελευθέρωση μιας θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην παραλία του ξενοδοχείου Knossos Palace (Αρίνα Ηρακλείου).

Ιστορικό χελώνας Caretta caretta (Αγ. Κωνσταντίνου Γουβών, 25/4/2015)

Η χελώνα, βάρους 30 κιλών, βρέθηκε στην παραλιακή περιοχή των Γουβών (περίπου 100 μ. Δυτικά του Αγ. Κωνσταντίνου) στις 25/4/2015 από επισκέπτες της περιοχής. ‘Ηταν εμφανώς αδύναμη και αφυδατωμένη, με έντονα πρησμένα μάτια χωρίς εξωτερικά τραύματα ή κάποια μάρκα.  Συλλέχθηκε και μεταφέρθηκε από το προσωπικό της Ενυδρειολογίας στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ακολούθησε ακτινογραφία (κτηνιατρείο κ. Π. Νικηφοράκη) στην οποία παρατηρήθηκε η παρουσία αγκιστριού στον οισοφάγο της και εφαρμόστηκε το προτεινόμενο, από τον επιβλέπων κτηνίατρο, πρωτόκολλο για την ενυδάτωση και την ενδυνάμωσής της.

Μετά από 40 ημέρες “νοσηλείας” έδωσε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης εφόσον άρχισε να καταναλώνει νωπά ψάρια ως τροφή. Επτά (7) μήνες αργότερα, σε ακτινογραφία που επαναλήφθηκε, το αγκίστρι στον οισοφάγο φάνηκε ελαφρώς μετατοπισμένο. Σε 11 συνολικά μήνες από την άφιξη της, το αγκίστρι είχε πλήρως διαβρωθεί – εξαφανιστεί από τα γαστρικά υγρά του οργανισμού γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα εφόσον δεν χρειάστηκε να υποστεί χειρουργική επέμβαση, με τις συνέπειές της, για την αφαίρεσή του έτσι η χελώνα παρέμεινε για περαιτέρω παρακολούθηση και πιστοποίηση της καλής υγείας στις εγκαταστάσεις μας.    

Μετά από 18 μήνες παραμονής, με τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Ενυδρειολογίας, υγιείς πια, αρκετά ζωηρή και μαρκαρισμένη (σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ) μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον. 



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.