Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επιστολή διαμαρτυρίας από το ΕΚΗ στον Σκουρλέτη για τους οδηγούς λεωφορείων

Επιστολή διαμαρτυρίας από το ΕΚΗ στον Σκουρλέτη για τους οδηγούς λεωφορείων

Εργασία | 12/05/2015 - 12:04
Επιστολή διαμαρτυρίας από το ΕΚΗ στον Σκουρλέτη για τους οδηγούς λεωφορείων
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη και στους Βουλευτές Ν. Ηρακλείου.

κ. Υπουργέ,

Όπως είναι ήδη γνωστό οι οδηγοί των Τουριστικών Λεωφορείων μέσω του Σωματείου «Ο Ερμής» έχουν προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 15.05.2015.

Ο λόγος είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία και υπογράφτηκε μία αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  με τον Εργοδοτικό φορέα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, ο Σύνδεσμος τουριστικών & ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης  αρνείται την εφαρμογή της παρά τις αρχικές εκ του αντιθέτου θέσεις του, συμπαρασύροντας και μερίδα μεγαλοϊδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων μη μέλη του συνδέσμου τους,  με σκοπό την απαξίωση και ακύρωση της τοπικής Σ.Σ.Ε. και εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας με εξευτελιστικούς για τους εργαζόμενους όρους.

Το να πυροδοτείτε το ήπιο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., από μία μερίδα εργοδοτών που απασχολούν ελάχιστους οδηγούς και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου, πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα.

Επειδή  ο τουρισμός πραγματικά αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι της Εθνικής μας Οικονομίας,

επειδή οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα,

και επειδή η στάση του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, αλλά και ορισμένων μεγαλοϊδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων μπορεί να πυροδοτήσει μία σειρά συγκρούσεων στο χώρο του τουρισμού, με απρόβλεπτες συνέπειες,

σας καλούμε άμεσα να πάρετε θέση και να προχωρήσετε σε ενέργειες,  για την προστασία του κοινωνικού διαλόγου αλλά και της βιομηχανίας που λέγετε τουρισμός.

Επίσης να τονίσουμε ότι για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της επαναφοράς της υποχρεωτικότητας και γενικότερά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων, την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και την εξάλειψη των συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και δηλώνει έτοιμο για σύγκρουση με όλους αυτούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.  

Τέλος καλούμε και τους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου να πάρουν  θέση, στην ανεύθυνη στάση όλων αυτών που για κερδοσκοπικούς λόγους, δεν διστάζουν να πυροδοτήσουν εν μέσω τουριστικής περιόδου, το ήπιο κλίμα που επικρατούσε μέχρι πριν από μερικές ημέρες, λόγω της υπογραφής της Σ.Σ.Ε.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.