Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Επίσκεψη Δημάρχου Γόρτυνας στον ΒΟΑΚ για τον δρόμο

Επίσκεψη Δημάρχου Γόρτυνας στον ΒΟΑΚ για τον δρόμο

Δήμος Γόρτυνας | 11/02/2013 - 21:26
Επίσκεψη Δημάρχου Γόρτυνας στον ΒΟΑΚ για τον δρόμο
Στα γραφεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, βρέθηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Έφη Κουτεντάκη, καθώς και εκπροσώπους φορέων από την Γέργερη, τον Πανασό και τη Νύβριτο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κυκλοφοριακής σύνδεσης των οικισμών τους με την Αγία Βαρβάρα, κατά το διάστημα που θα εκτελούνται τα έργα της νέας εθνικής οδού \"Αγία Βαρβάρα-Απομαρμάς\" και αναγκαστικά θα κλείσει ο δρόμος στο ύψος του Πανασού.

Πρώτη δημοσίευση: 2013-02-11 16:54

Οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας συνομίλησαν με τον διευθυντή του ΒΟΑΚ, κ. Αγαπάκη, παρουσιάζοντάς του τις προτάσεις τους, ζητώντας του να φτιαχτεί άμεσα ο δρόμος από τα Λενικά, τον οποίο όπως του τόνισαν, τον θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο για να καλύψει τις κυκλοφοριακές τους ανάγκες.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Γόρτυνας παρέδωσε προς τον κ. Αγαπάκη, έγγραφο με τις προτάσεις του Δήμου, το οποίο κοινοποίησε παράλληλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αλλά και στην ανάδοχο εταιρεία του έργου "Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά". Αναλυτικά το έγγραφο του Δήμου Γόρτυνας, με θέμα "Σύνδεση δρόμου Γέργερης-Πανασού με Αγία Βαρβάρα" έχει ως εξής:
 
"Κύριοι, σας γνωρίζουμε ότι μετά από τη γενική συνέλευση των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Γέργερης (οικισμοί Απομαρμά και Μετοχίων) – Πανασού - Νιβρύτου από κοινού με το Δήμο αποφασίσαμε τα κάτωθι κατά σειρά προτεραιότητας και ολοκλήρωσης:
 
1) Να ολοκληρωθεί πρώτα ο κόμβος – παράκαμψη ο οποίος θα συνδέσει τη Γέργερη τον Πανασό και την Αγία Βαρβάρα.
 
2) Η μοναδική διέλευση δρόμου η οποία εξυπηρετεί τους πολίτες είναι να ολοκληρωθεί (πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της γέφυρας) η παράκαμψη ως μόνιμη επαρχιακή οδός μέσω Πανασού – Λενικό ,όπως άλλωστε έχει εγκριθεί βάσει της υφιστάμενης μελέτης, έτσι ώστε όχι μόνο να εξυπηρετούνται όλοι οι τύποι των οχημάτων αλλά και να διασφαλίζεται η ασφαλή διέλευση τους. Επίσης δεν συμφωνούμε με τη σχεδιαζόμενη ασφαλτόστρωση δημοτικών αγροτικών δρόμων για να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινή διέξοδο για λόγους
*Ασφάλειας (δρόμος Απομαρμά – Ράφτης, Απομαρμά – Αγίοι Δέκα κλπ.)
*Απόστασης (μεταφορά μαθητών, δημοτών κτλ.)
*Οι δρόμοι αυτοί απαιτούν απαλλοτρίωση, διαπλάτυνση κτλ.
 
3) Η έναρξη της κατασκευής της σχεδιαζόμενης γέφυρας να αρχίσει από το νότιο άκρο της.
 
4) Να συντηρηθεί με ασφαλτόμιγμα ο δρόμος Απομαρμά – Αμπελούζος  καθώς η διέλευση των βαρέων οχημάτων της εταιρείας από την έναρξη των εργασιών του έργου μέχρι και σήμερα συνέβαλλε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις υφιστάμενες ζημίες του δρόμου.
 
5) Να δοθούν ως ανταποδοτικά στο δήμο 1000 κυβικά μπετόν.
 
6) Βελτίωση δρόμου Απομαρμά - Ράφτη
 
 Ο Δήμος Γόρτυνας και οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών αν δεν ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα μας είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την έναρξη εργασιών και εφόσον δεν εξασφαλίζεται πρώτα η παράκαμψη Πανασού -  Αγίας Βαρβάρας μέσω της περιοχής Λενικό.

Προς τούτο επικαλούμαστε τη συνδρομή και βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ώστε να μην προβεί στο κλείσιμο του δρόμου εάν δεν ολοκληρωθεί ο ανωτέρω δρόμος για την ασφαλή διέλευση παντός τύπου οχήματος. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω και δώσετε τη δέουσα προσοχή ενημερώνοντάς μας για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες."
 
Τέλος ο Δήμαρχος Γόρτυνας ζήτησε από τον κ. Αγαπάκη να τον πληροφορήσει για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα παράδοσης του δρόμου "Αγία Βαρβάρα-Καστέλι", με τον διευθυντή του ΒΟΑΚ να κάνει γνωστό πως το τμήμα "Απομαρμάς-Καστέλι" αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο 3μηνο, ενώ το κομμάτι "Αγία Βαρβάρα-Απομαρμάς" μετά από έναν χρόνο.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Γόρτυνας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.