Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΕπιφυλακτικοί για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα

Επιφυλακτικοί για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα

Εργασία | 13/12/2016 - 16:17
Επιφυλακτικοί για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα
Συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα προοπτικών απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α' τρίμηνο 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν επιφυλακτικά σχέδια προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2017. Από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 14% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 12% προβλέπει μείωση και το 72% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες προοπτικές αναμένονται να καταγραφούν στον τομέα της Γεωργίας και τον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +15% και +14%, αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα Εμπόριο (Χονδρική & Λιανική) καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι προοπτικές για τον τομέα Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες διαμορφώνονται στο +9%.

Οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται στον τομέα της Μεταποίησης και στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου καταγράφονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης με ποσοστό -3% και -4%, αντίστοιχα.

Οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εξακολουθούν να καταγράφουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για τα άτομα που αναζητούν εργασία, με προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +7% για το Α' τρίμηνο του 2017. Οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι προοπτικές απασχόλησης για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε ποσοστό +3%. Εμφανίζονται μειωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά βελτιώνονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν μία δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%, ωστόσο, οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν αβέβαιο κλίμα προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.

Λαμβάνοντας υπόψη την εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +7%. Οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ εμφανίζονται ισχυρότερες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Το μήνυμα της εγχώριας αγοράς είναι σαφές. Η ανάπτυξη αποτελεί βασική επιδίωξη. Η συγκρατημένη θετική πρόθεση προσλήψεων για το πρώτο τρίμηνο του 2017 επιβεβαιώνει την ενεργοποίηση των εργοδοτών και την κινητικότητα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια του 2016. Υποδηλώνει, επίσης, σε σημαντικό βαθμό την εξοικείωση των εταιρειών με τη συνεχή ρευστότητα και μεταβλητότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την αναδιάρθρωση των εταιρικών δομών και την επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι κλάδοι με την ισχυρότερη πρόθεση προσλήψεων αφορούν τους κλάδους με την πλέον επιτακτική ανάγκη αναδιαμόρφωσης μέσα από την εύρεση επαγγελματιών που διαθέτουν σύγχρονες τεχνικές ικανότητες και αποτελεσματικές διοικητικές δεξιότητες. Οι κλάδοι με την ασθενέστερη πρόθεση προσλήψεων καταδεικνύουν την ανάγκη αναζήτησης νέων στρατηγικών επιχειρηματικής ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, οι καινοτόμες επιχειρησιακές λύσεις είναι προτεραιότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τους επαγγελματίες που διαθέτουν τα προσόντα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις καινοτόμες λύσεις. Έτσι, οι επαγγελματίες καλούνται να συνεχίσουν με συστηματικό τρόπο να καλλιεργούν νέες δεξιότητες και οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την επένδυση στην προσέλκυση πολυτάλαντων εργαζόμενων» σημειώνει η Φανή Κλειδά, διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup.

Αναλυτικά: Συγκρίσεις ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας

Κατά το προσεχές τρίμηνο, προβλέπεται αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα της Γεωργίας και τον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +15% και +14% αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα Εμπόριο (Χονδρική & Λιανική) καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι προοπτικές για τον τομέα Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες διαμορφώνονται στο +9%. Ωστόσο, ο αριθμός των απασχολουμένων αναμένεται να σημειώσει πτώση στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών και τον τομέα της Μεταποίησης, με τους εργοδότες να καταγράφουν προοπτικές της τάξης του -4% και -3%, αντίστοιχα.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε τέσσερις από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών καταγράφουν αύξηση της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι προοπτικές εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες τόσο στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση όσο και στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική).  Παράλληλα, οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται σε τέσσερις τομείς και, ιδιαίτερα, στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου καταγράφεται μείωση 13 ποσοστιαίων μονάδων. Οι εργοδότες του τομέα της Μεταποίησης καταγράφουν, επίσης, σημαντική πτώση, της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές βελτιώνονται σε έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Καταγράφεται σημαντική αύξηση της τάξης των 18 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα της Γεωργίας, ενώ οι προοπτικές στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική και Λιανική) ενισχύονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Οι εργοδότες του τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες καταγράφουν αύξηση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι προοπτικές στον τομέα των Κατασκευών βελτιώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, τα σχέδια προσλήψεων αποδυναμώνονται σε τρεις τομείς και, ιδιαίτερα, κατά 12 και 8 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα της Μεταποίησης και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, αντίστοιχα.


Συγκρίσεις ανά μέγεθος οργανισμού

Οι εργοδότες που συμμετέχουν στην έρευνα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες σύμφωνα με το μέγεθος του οργανισμού: οι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους, οι Μικρές επιχειρήσεις με 10-49 υπαλλήλους, οι Μεσαίες επιχειρήσεις με 50-249 υπαλλήλους και οι Μεγάλες επιχειρήσεις με 250 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Κατά το Α' τρίμηνο του 2017, αναμένεται αύξηση του αριθμού απασχολουμένων σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού. Οι εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν μία δραστήρια αγορά εργασίας, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%, ενώ καταγράφονται προοπτικές της τάξης του +5% και +3% από τους εργοδότες των Μεσαίων και των Μικρών επιχειρήσεων, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν αβέβαιο κλίμα προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.

Σε σύγκριση με το Δ' Τρίμηνο του 2016, οι προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για τις Μεγάλες και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι εργοδότες των Μεσαίων και των Μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν μειώσεις της τάξης των 2 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ και οι εργοδότες των Μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν, επίσης, βελτίωση, της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων. Στο μεταξύ, οι προοπτικές για τους εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων διατηρούνται σχετικά σταθερές, ενώ οι εργοδότες των Μεσαίων επιχειρήσεων δεν καταγράφουν κάποια μεταβολή.

Περίπου 59.000 εργοδότες σε 43 χώρες και επικράτειες συμμετείχαν στην έρευνα της ManpowerGroup για τη σφυγμομέτρηση της αναμενόμενης δραστηριότητας στην αγορά εργασίας (τα σχόλια αυτής της ενότητας βασίζονται σε εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα, όπου αυτά διατίθενται. Τα δεδομένα για την Πορτογαλία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα) κατά το Α' Τρίμηνο του 2017. Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν στην εξής ερώτηση:

«Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η μεταβολή στο συνολικό αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στον οργανισμό σας, στην περιοχή ευθύνης σας, κατά τους τρεις επόμενους μήνες, μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2017, σε σχέση με το τρέχον τρίμηνο;».

Συνολικά, οι εργοδότες σε 40 από 43 χώρες προτίθενται να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν στις αρχές του 2017, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με το δημοψήφισμα για το Brexit ή τις εκλογές στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε σημαντική αστάθεια στην αγορά εργασίας.  Αντίθετα, οι εργοδότες φαίνεται να αρκούνται στην παρατήρηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και την προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες τους.

Τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται σε 19 από 43 χώρες και επικράτειες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, μειώνονται σε 17 και διατηρούνται αμετάβλητα σε 7. Οι χώρες με τις ισχυρότερες προσδοκίες προσλήψεων για το Α' τρίμηνο είναι η Ταϊβάν, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία. Οι πιο αποδυναμωμένες προβλέψεις καταγράφονται στην Βραζιλία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας σε 9 από τις 10 χώρες της Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, που συμμετείχαν στην έρευνα. Τα ισχυρότερα σχέδια προσλήψεων Α' τριμήνου καταγράφονται στη Γουατεμάλα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι εργοδότες στη Βραζιλία αναμένουν συρρίκνωση του αριθμού των απασχολουμένων για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο και καταγράφουν τα πιο αποδυναμωμένα σχέδια προσλήψεων σε όλη την Περιφέρεια, καθώς και σε όλο τον κόσμο.

Οι εργοδότες αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σε 23 από τις 25 χώρες της γεωγραφικής περιοχής Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ). Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται σε 12 χώρες, αποδυναμώνονται σε 10 και παραμένουν αμετάβλητα σε 3. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές βελτιώνονται σε 15 χώρες σημειώνουν πτώση σε 7 και διατηρούνται αμετάβλητες σε 2. Η Πορτογαλία εντάχθηκε στην έρευνα το Γ΄ τρίμηνο του 2016 και, προς το παρόν, δεν έχει συγκρίσιμα δεδομένα για τις τάσεις απασχόλησης.

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων στην Περιφέρεια για το Α' τρίμηνο καταγράφονται στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία, με τους εργοδότες των δύο χωρών να αναμένουν την ισχυρότερη δραστηριότητα στην αγορά εργασίας από την έναρξη της έρευνας στις χώρες τους. Αντίθετα, το πιο εξασθενημένο κλίμα προσλήψεων καταγράφεται στην Ελβετία, όπου οι προοπτικές παίρνουν αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια και στην Ιταλία όπου η δραστηριότητα στην αγορά εργασίας αναμένεται να διατηρηθεί αμετάβλητη κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Οι εργοδότες και στις οκτώ χώρες της περιοχής Ασίας-Ωκεανίας αναμένουν αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αναμένεται επιτάχυνση των προσλήψεων μόνο στη Νέα Ζηλανδία και αργή αύξηση σε πέντε άλλες χώρες/επικράτειες, ενώ αναμένεται στασιμότητα σε δύο. Οι εργοδότες στην Ταϊβάν αναμένουν τον ισχυρότερο ρυθμό προσλήψεων στην περιοχή, καθώς και σε όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, οι εργοδότες στην Κίνα καταγράφουν τα πιο επιφυλακτικά σχέδια προσλήψεων της περιοχής.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Εργασία

«Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα προγράμματα…

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», διεκδικεί πλήρη και σταθερή εργασία για τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που καλύπτουν θέσεις εργασίας, με προσωρινές…

Αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα της κρίσης

Αύξηση καταγράφει ο αριθμός εργατικών ατυχημάτων στη Ελλάδα από το 2013 και μετά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυξήθηκε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς το ισοζύγιο…

Στο 23,1% η ανεργία τον Δεκέμβριο - Το ποσοστό στην Κρήτη

Αμετάβλητη στο 23,1% ήταν σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016 η ανεργία τον Δεκέμβριο, έναντι 24,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Εργαστήρια ενεργοποίησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Εργαστήρια Ενεργοποίησης - Κινητοποίησης Ανέργων θα υλοποιήσει εντός του Μαρτίου ο ΟΑΕΔ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στο νομό Αττικής το Εργαστήριο θα υλοποιηθεί…

Έως 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για 135 μόνιμους στο υπουργείο…

Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 135 τακτικών υπαλλήλων σε Δικαστήρια και Δικαστικές…

Προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 15.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Στο πλαίσιο δύο νέο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ξεκινάει αύριο Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών…

Αυξήθηκε 2,03% η ανεργία τον Ιανουάριο

Σε 928.962 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (όσοι ζητούν εργασία) για τον πρώτο μήνα του νέου έτους και είναι περισσότεροι κατά 18.494 σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2016, ενώ…

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώνονται συνεχώς οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα…

Φθίνουσα πορεία έχει από το 2010 το εργατικό δυναμικό της χώρας ακολουθώντας τη μείωση του πληθυσμού των ατόμων ηλικίας άνω των 15 ετών. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο έτος…

Αναρτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι πίνακες για 24.251 θέσεις

Αναρτήθηκαν, σήμερα, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα…

Νέα επιδείνωση για τον οικοδομικό κλάδο

Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε τον Νοέμβριο του 2016 ο οικοδομικός κλάδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT.

Eurostat: Στα 684 ευρώ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Στα 684 ευρώ ανέρχεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα από 1ης Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης από…

Την κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Αυξάνεται η ανεργία στις ηλικίες λίγο πριν τη σύνταξη…

Στο 23% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με το 24,5% του Νοεμβρίου 2015, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση…

Έως τις 6 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς…

Έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε όλους…

Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία στην Ευρώπη

Στο 23% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με το Σεπτέμβριο (23,1%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας…

Από σήμερα και μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις…

Από σήμερα στις 10 το πρωί και μόνο ηλεκτρονικά θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ…

Ανακοίνωσε 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ο…

Την έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 23.000…

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.

Μειωμένοι, κατά 0,28%, οι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2016

Λιγότεροι κατά περίπου 2.500 εγγεγραμμένοι άνεργοι καταγράφονται τον μήνα Δεκέμβριο του 2016 σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ.

ΟΟΣΑ: Ένας στους δύο Έλληνες δεν είχε δουλειά το τρίτο…

Στο 52,4% αυξήθηκε το ποσοστό απασχόλησης - το ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 15-64 ετών που εργάζονται - στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016 από 52,1% στο δεύτερο τρίμηνο και…

Nέο πρόγραμμα εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών

Μέσα στο Φεβρουάριο θα λειτουργήσει νέο πρόγραμμα εργασίας που θα αφορά 10.000 ανέργους ηλικίας 55 - 67 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας το πρωί στη Βουλή η αναπληρωτής…

ΟΑΕΔ: Παράταση στο πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 ανέργων

Εκ νέου παράταση δίνεται στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, με νέα οριστική…

Στο 23,1% η ανεργία στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Μειωμένη κατά 0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο ήταν το Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα, διαμορφωμένη στο 23,1% (έναντι 23,3% τον Αύγουστο) και κατά 1,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο…

Προκηρύχθηκαν 1666 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και ΕΟΦ

Την κάλυψη 1.666 μόνιμων θέσεων σε νοσοκομεία και στον ΕΟΦ με σειρά προτεραιότητας, προωθεί το ΑΣΕΠ, καθώς εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη 7Κ/2016 στο ΦΕΚ (14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων…

Διορισμός 189 μόνιμων εκπαιδευτικών που είχαν περάσει…

Οι διορισθέντες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, μέχρι…

Παρατείνεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους 30 έως…

Την παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στις 15:00, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων…

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 93 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 93 προσλήψεις τακτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας στο ΕΚΑΒ, ως πληρώματα ασθενοφόρων.

ΟΑΕΔ: Στους 913.044 οι άνεργοι το Νοέμβριο

Στους 913.044 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο, περισσότεροι κατά 28.713 σε σχέση με τον Οκτώβριο, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση 3,25%, σύμφωνα με στοιχεία…

Ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε επιδότηση απασχόλησης για…

Απολύτως καμία υποστήριξη δεν λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ εννιά στους δέκα άνεργους.

Τι συμβαίνει με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ και το δώρο…

Από χθες, Παρασκευή ξεκίνησε να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας,…

Επιφυλακτικοί για προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα

Συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα προοπτικών απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α' τρίμηνο…

Η Ryanair προσλαμβάνει 2.000 αεροσυνοδούς - Έρχεται και Ελλάδα

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ψάχνουν για αεροσυνοδούς στη Ryanair στελέχη της εταιρείας Crew Link.

Χάθηκαν 37.600 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο

Την υψηλότερη επίδοση πρώτου ενδεκάμηνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου–Νοεμβρίου…

ΟΑΕΔ: Ξεκινά πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνιων ανέργων…

Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας και ολοκληρώνεται…

Νέο πρόγραμμα για ανέργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Αφορά 10.000 άτομα ηλικίας 30-49 ετών.

Μάθετε τα πάντα για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς…

Στο 23,4% η ανεργία τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Στο 23,4% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2016 σε σχέση με τον Ιούλιο (23,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν…

Στους 25.000 οι άνεργοι στον νομό Λάρισας

Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας έγινε θέμα συζήτησης, χθες το απόγευμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο…

Αργεντινή: Πτώση της ανεργίας το γ΄τρίμηνο παρά την ύφεση

Μείωση παρουσίασε η ανεργία στην Αργεντινή το γ΄' τρίμηνο παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην οποία παραμένει η χώρα.

Προτελευταία η Ελλάδα στην συμμετοχή των νέων στην απασχόληση

Στην 34η θέση της κατάταξης των χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στη συμμετοχή των νέων στην απασχόληση, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, επισημαίνεται…

Ένας στους δύο Έλληνες θέλει να γίνει επιχειρηματίας

Το 64% των Ελλήνων επιθυμεί να γίνει επιχειρηματίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έβδομης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας επιχειρηματικότητας της Amway.

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο - Κοντά στο ένα εκατομμύριο…

Κατά 43.000 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, τον Οκτώβριο, μήνα που λήγει η τουριστική σεζόν.

Η Θεσσαλία έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας…

«Η Θεσσαλία είναι η δεύτερη περιφέρεια της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας», ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, πριν την έναρξη των εργασιών της…

Εργάνη: Τον Οκτώβριο χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας

Κατά 82.810 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Οριακή αύξηση της ανεργίας τον Αύγουστο

Μικρή αύξηση της ανεργίας κατέγραψε τον περασμένο Αύγουστο η ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με έναν μήνα πριν αν και σε ετήσια βάση ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης είναι χαμηλότερος…

Έρχονται προσλήψεις επικουρικού υγειονομικού προσωπικού…

Την πρόσληψη αριθμού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων-ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής…

Σταθερά πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα με 23,2%

Στο 23,2% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, σε σχέση με τον Ιούνιο (23,4%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που…

Ξανά, σχεδιάζουν γιγάντωση του Δημοσίου: Αυξάνουν τις…

Αύξηση των οργανικών θέσεων σε δημόσιους Οργανισμούς κατά 10%-15% θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την κινητικότητα…

Εργασιακά: Μοντέλο Δανίας και... ρεαλισμό ζητούν οι δανειστές

Σκληρές αποφάσεις για τα εργασιακά, αλλά με τρόπο που να μη διασαλεύουν την εργασιακή ασφάλεια, συστήνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αποκαλύπτοντας μάλιστα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.