Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ένα ράλλυ αναμνήσεων ξεκινάει σήμερα

Ένα ράλλυ αναμνήσεων ξεκινάει σήμερα

Auto Plus | 27/05/2016 - 00:14
Ένα ράλλυ αναμνήσεων ξεκινάει σήμερα
Εκκίνηση σήμερα για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος του 2016 με αυτοκίνητα που καλύπτουν ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της αυτοκίνησης, από το 1958 έως το 1990.

Από την ράμπα της εκκίνησης που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο θα περάσουν 78 πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα, 35 για την κατηγορία Sporting και 43 για την κατηγορία Regularity.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι θριαμβευτές του περσινού αγώνα και για τις δύο κατηγορίες «Pedro» - E. Baldaccini  με Lancia Delta Integrale 16V του 1990 (Sporting) και P. Marcatilj - F. Gianmarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 (Regularity), οι οποίοι μάλιστα αναδείχθηκαν πέρσι Πρωταθλητές στους αντίστοιχους θεσμούς της FIA.

Μετά την Τελετή Εκκίνησης του Ζαππείου, τα πληρώματα του αγώνα θα κατευθυνθούν προς την Πελοπόννησο για καταλήξουν το Ναύπλιο, την πανέμορφη και μεγάλης ιστορικής σημασίας πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία φιλοξενεί φέτος επί τριήμερο το Διοικητικό Κέντρο του αγώνα και φυσικά όλα τα πληρώματα.

Σημειώστε πως φέτος η Sporting σχεδίαση  του αγώνα, η οποίο ξεκινά με το πρώτο σκέλος σε χώμα και τα υπόλοιπα δύο σε άσφαλτο περιλαμβάνει 19 Ειδικές Διαδρομές μήκους 255 χλμ. και έχει συνολικό μήκος 940 χλμ., είναι δηλαδή ένα πραγματικά σκληρό και απαιτητικό Ράλλυ βγαλμένο μέσα από την ιστορία του εθνικού μας αγώνα.

Αντιστοίχως το regularity σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος είναι εξίσου απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 χλμ. και περιλαμβάνει 27 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.

(Φωτογραφία: OMAE / PhotoRallyPress)
 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.