Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ελεύθερος μετά από έξι μήνες ομηρείας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης-Ολο το χρονικό (pics)

Ελεύθερος μετά από έξι μήνες ομηρείας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης-Ολο το χρονικό (pics)

Κρήτη | 02/10/2017 - 09:03
Ελεύθερος μετά από έξι μήνες ομηρείας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης-Ολο το χρονικό (pics)
Απελευθερώθηκε, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος για έξι και πλέον μήνες παρέμεινε όμηρος απαγωγέων.
Η Αστυνομία έκανε έφοδο σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου και εντόπισαν τον επιχειρηματία μόνο και δεμένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος είχε φτιαχτεί για την κράτηση του Μιχάλη Λεμπιδακη. Στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε μέσα στη νύχτα συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Ο επιχειρηματίας από το Ηράκλειο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε μέχρι στιγμής 8 συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν εδώ και ένα μήνα περίπου το σημείο όπου κρατειτο ο Μιχάλης Λεμπιδακης. Ήταν μια παλιά επιχείρηση στην περιοχή του Ρεθύμνου. Υπενθυμιζεται ότι οι δράστες ζητούσαν αρχικά 100 εκ. Ευρώ και στη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματευσεων είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους στα 18 εκ ευρω

Ο Μιχάλης Λεμπιδακης μεταφέρθηκε στη σχολη Δοκιμων αστυφυλακων . Εκεί μεταβαινει και η οικογένεια του που εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αισια έκβαση της υπόθεσης 

Κρητικοί οι συλληφθέντες 


Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 8 συλλήψεις. 
Πληροφορίες λένε ότι οι συλληφθέντες είναι Κρητικοί και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές.
Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που κατέγραφψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην ταυτοποίηση των απαγωγέων και στην επιχείρηση που πραγματοποίηθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Στην υπόθεση της απαγωγής φέρεται να εμπλέκονται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία που παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες στους απαγωγείς.

Καλά στην υγεία του... 


Σώος κατάφερε να βγει από την τρομερή περιπέτεια που πέρασε έξι μήνες τώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είναι στο αστυνομικό τμήμα του Ρεθύμνου, όπου μεταβαίνει και η οικογένειά του.

Εδώ κρατούσαν τον Λεμπιδάκη


«Ο άνθρωπος είναι σώος και κοντά στους δικούς του, τον εξετάζουν οι γιατροί αυτή τη στιγμή. Έχουν συλληφθεί 7 απαγωγείς και αναμένονται και άλλες συλλήψεις , δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ Τόσκας αναφερόμενος στην αίσια έκβαση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματίας για τον οποίο είπε ότι σωος. 

Η επιχείρηση όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασία του Πολίτη, κ. Τοσκας, έγινε εντελώς αιφνίδια και τη σωστή χρονική στιγμή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Δε θα φέρναμε σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του Μιχάλη Λεμπιδάκη».

Ο Γιάννης Λεμπιδάκης

Σε επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, κλαμμένος και χωρίς ακόμη να έχει συναντήσει το παιδί του, ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε για τη στάση και την αποτελεσματικότητα της, την  Ελληνική Αστυνομία

Το χρονικό 

Τις τελευταίες ημέρες (όπως είχε δημοσιεύσει και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» μόλις χθες Κυριακή) αναμένονταν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έλεγαν πως υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να κλείσει άμεσα η υπόθεση και να απελευθερωθεί ο 54χρονος επιχειρηματίας - κάτι που τελικά έγινε, μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και χωρίς να καταβληθούν λύτρα ή να κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το τελευταίο SMS στις αρχές της εβδομάδας, το οποίο εστάλη από τους απαγωγείς στην οικογένεια του Ηρακλειώτη βιομηχάνου έριχνε τις απαιτήσεις στα 18.000.000 ευρώ,δίνοντας το στίγμα των προθέσεών τους. Την ίδια ώρα η απόγνωση της οικογένειας του ομήρου που αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό των 30.000.000 ευρώ που ζητούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς έδωσε τη θέση της στην αισιοδοξία, παρά το ότι δεν έλειπε ο προβληματισμός, καθώς στην τελευταία τους επικοινωνία οι απαγωγείς δεν είχαν δώσει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπός τους ήταν εν ζωή και καλά στην υγεία του. 

Και ενώ η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ευρώπη βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο ετοιμάζεται να γυρίσει ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη υπόθεση. Μάλιστα, συνεργείο του σταθμού προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα τα γυρίσματα στα οποία θα συμμετάσχουν τόσο οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όσο και ηθοποιοί, όπως είθισται να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ετσι, τους επόμενους μήνες η υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη θα παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο μέσω του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Θα είναι μια ακριβή παραγωγή αναλόγου επιπέδου με κάποιες που είχαν ως θέμα αεροπορικές τραγωδίες, φυσικές καταστροφές, ακόμη και την περίπτωση του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.  

Η πρωτοφανής στάση των απαγωγέων, που για ακριβώς έξι μήνες κρατούσαν φυλακισμένο τον 54χρονο Κρητικό, και η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, που τελικά είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνθέτουν το παζλ της πιο περίεργης απαγωγής στα ελληνικά χρονικά. Μετά το τελευταίο σημάδι με ιδιόχειρο σημείωμα του απαχθέντος, ο οποίος απαντώντας σε προσωπική ερώτηση αποδείκνυε ότι είναι ζωντανός, οι απαγωγείς φαίνονταν ιδιαίτερα άκαμπτοι και ζητούσαν 70 εκατ. ευρώ ως λύτρα. Οι απαιτήσεις τους έπεσαν πριν από περίπου έναν μήνα στα 30 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν όσο χρόνο χρειαστεί για να μαζευτεί το ποσό. Η οικογένεια Λεμπιδάκη ρευστοποιώντας ό,τι έχει και δεν έχει και ζητώντας δανεικά κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό λίγο κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ (οι πληροφορίες λένε ότι το ακριβές ποσό είναι 9.800.000 ευρώ) διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα δικά τους, ούτε επίσης η δυνατότητα συγκέντρωσης επιπλέον ποσού από τρίτα πρόσωπα. Και αυτό γιατί μπορεί να διατηρούν επιχειρήσεις και να διαθέτουν περιουσία, όμως αυτό δεν μπορεί να μετατραπεί σε ρευστό για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των απαγωγέων.

Στην Ελλάδα, άλλωστε, των capital controls και της οικονομικής κρίσης η ρευστότητα είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι απαγωγείς που ξεκίνησαν να ζητούν 100 εκατ. ευρώ, έπεσαν στα 70 εκατ. και μετά στα 30 εκατ. έδειχναν ανυποχώρητοι αδιαφορώντας για το ότι ένα τέτοιο ποσό δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί ακόμη και από οικογένειες που διαθέτουν το οικονομικό προφίλ των Λεμπιδάκηδων. 

Τελικά, όμως, την περασμένη Δευτέρα έκαναν μια κίνηση με σκοπό να αρχίσει πάλι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Το SMS που απέστειλαν στους συγγενείς του βιομηχάνου έλεγε ότι με 18 εκατ. ευρώ είναι διατεθειμένοι να απελευθερώσουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη καθιστώντας σαφές ότι θέλουν να τελειώσει η ιστορία. Από την πλευρά της οικογένειας του 54χρονου, ο αδερφός του, που ουσιαστικά είχε και τον πρώτο λόγο, περίμενε την επόμενη επικοινωνία μαζί με απόδειξη ότι ο άνθρωπός ήταν καλά στην υγεία του, για να περάσουν στο επόμενο βήμα - ουσιαστικά στην τελευταία φάση της υπόθεσης. 

Έξι μήνες πριν...

Οι αναλυτές της Αστυνομίας και συγκεκριμένα το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που εδώ και έξι μήνες έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη, εκτιμούσαν ότι οι απαγωγείς ήταν προετοιμασμένοι για μια μακροχρόνια διαπραγμάτευση και γι’ αυτό δείχνουν τόσο σκληροί και αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.