Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από το Λονδίνο

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από το Λονδίνο

Τουριστική Κίνηση | 06/11/2012 - 22:46
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από το Λονδίνο
Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από την διεθνή έκθεση του Λονδίνου όπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Πρώτη δημοσίευση: 2012-11-06 17:23

Θετικά μηνύματα για την Κρήτη στέλνουν οι ξένες αγορές μέσω της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου στην οποία βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με στελέχη της Περιφέρειας, που διαθέτει οργανωμένο χώρο στην έκθεση πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις, για την προώθηση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο κ. Αρναουτάκης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ξένους τουριστικούς παράγοντες να επισκεφθούν την Κρήτη, αλλά και σε εκατομμύρια υποψήφιων επισκεπτών του νησιού-μέσω του διεθνούς δορυφορικού τουριστικού καναλιού Travel Channel, στο οποίο και παραχώρησε συνέντευξη σήμερα.
Ο Περιφερειάρχης στο κάλεσμα του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως είναι η ζωντανή ιστορία του, ο πολιτισμός του, η μοναδική γαστρονομία και διατροφή του, αλλά και η υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, τονίζοντας παράλληλα  την ποιότητα και την ασφάλεια του προορισμού της Κρήτης.

Χθες ο κ. Αρναουτάκης είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση με τον γ.γ. του Υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική της μαζικής επίσκεψης τουριστών στο νησί. Στο μεταξύ όπως εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος το πρόβλημα δεν είναι τόσο η visa, όσο η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κρήτης με την χώρα του. Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης τον διαβεβαίωσε ότι για το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης θα έρθει σε επαφή με τους Υπουργούς Μεταφορών, Τουρισμού, και Εξωτερικών της Ελλάδας, για το θέμα των αναγκαίων αδειοδοτήσεων αλλά και με αεροπορικές εταιρείες.

Στην ίδια συνάντηση αλλά και κατά την παρουσία του κ. Αρναουτάκη στο Travel Channel, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα της κρουαζιέρας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό και για την συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Παράλληλα τις συναντήσεις του κ. Αρναουτάκη απασχόλησε και το θέμα της προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης πλην των παραγόντων της τουριστικής αγοράς (όπως ο Πρόεδρος του ABTA που είναι ο οργανισμός τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας με 11.000 μέλη, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ-Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-), συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και την διάσημη Βρετανίδα συγγραφέα (Το νησί) Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία και προσφέρθηκε να βοηθήσει για την προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής έκθεση του Λονδίνου είναι από τις σημαντικότερες που γίνονται κάθε χρόνο στον κόσμο και δίνει το στίγμα για την πορεία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών τουριστικών οργανισμών, η Κρήτη αναμένει το Καλοκαίρι του 2013 μεγάλη αύξηση τουριστών τόσο από την Γερμανία όσο και από την Ρωσία, που αποτελούν τις δυναμικότερες αγορές για το νησί τα τελευταία χρόνια.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση απέσπασε ευμενή  σχόλια για την οργάνωση και την λειτουργία του, αλλά και τα εύσημα των ξενοδόχων της Κρήτης για τις δυνατότητες που τους παρείχε, σε φιλοξενία, εξασφάλιση εισόδου,  αλλά και στην διασφάλιση b2b συναντήσεων, οι οποίες πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο των μεγάλων συμφωνιών.


Συντάκτης: Μανόλης Καμπανός


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουριστική Κίνηση

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.