Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 "Έκτέλεσε ηθικά για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου ο Υπουργός"

\"Έκτέλεσε ηθικά για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου ο Υπουργός\"

Κοινωνία | 19/09/2013 - 21:01
\"Έκτέλεσε ηθικά για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου ο Υπουργός\"
\"Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με τις σημερινές του δηλώσεις «εκτέλεσε ηθικά» για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που απέστειλαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή.

Είχε προηγηθεί ο Μιχάλης Σταθόπουλος τον Νοέμβριο του 2000, που δεν επέτρεψε τη δικαίωση των θυμάτων, παρά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς του 1997, την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την ιστορική απόφαση 11 του 2000, δικαιώνοντας τους αγώνες των Διστομιτών και του Ι. Σταμούλη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας στρέφεται ευθέως εναντίον της έννοιας της δικαιοσύνης, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας και του σεβασμού στην «αξία του ανθρώπου», πρωταρχικής υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας (άρθρο 2, παρ. 1 του Συντάγματος). Στρέφεται επίσης εναντίον των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, επικαλούμενος, δήθεν, το «εθνικό συμφέρον», την ώρα που οι Γερμανοί αντιφασίστες, μερικοί από τους οποίους λάμπρυναν το Συνέδριο της Βιάννου, θεωρούν ως εθνικό συμφέρον της Γερμανίας την ανάληψη της ιστορικής της ευθύνης απέναντι στα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων!

Παλιοί και νέοι θιασώτες του ναζισμού, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν: η σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του κ. Αθανασίου, τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα το «έργο» τους, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κληθούν ποτέ να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Οι οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, τη Βιάννο, τα Καλάβρυτα, τα Κερδύλλια, το Χορτιάτη, το Κομμένο, την Κάντανο, τα Ανώγεια και σε 90 μαρτυρικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα, αξιώνουν δικαιοσύνη και αποζημίωση!

Και κάνουμε σε όλους σαφές: αν για κάποιους η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της χώρας είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη!


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κοινωνία

Ακόμα και καναπέ βάζουν για να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ…

Τελικά το πρόβλημα με τις καβάτζες μπροστά από σπίτια απλά δεν μπορεί να επιλυθεί, μιας και παρά τις διαβεβαιώσεις για επί της ουσίας μέτρα, απλά το κακό συνεχίζεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ...ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οικοδόμοι Ηρακλείου : Απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ

"Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Μεγάλη τραγωδία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε…

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.