Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Εξαπάτησε πολίτες εμφανιζόμενος ως ασφαλιστής και κυκλοφορεί ελεύθερος

Εξαπάτησε πολίτες εμφανιζόμενος ως ασφαλιστής και κυκλοφορεί ελεύθερος

Κρήτη | 28/12/2018 - 14:05
Εξαπάτησε πολίτες εμφανιζόμενος ως ασφαλιστής και κυκλοφορεί ελεύθερος
Διέπραξε δεκάδες απάτες στον Άγιο Νικόλαο εμφανιζόμενος ως ασφαλιστής, όταν αποκαλύφθηκε με υποθέσεις που συνέβησαν από το 2005 έως το 2014.

Τότε, η Αστυνομία του Αγίου Νικολάου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε να εξιχνιάσει πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων.

Για 125 υποθέσεις έκανε λόγο το 2015 το αστυνομικό δελτίο. Η Υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, αλλά ο εμπλεκόμενος όχι μόνο δεν βρέθηκε στη φυλακή, όχι μόνο δεν δικάστηκε αλλά εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ οι εξαπατηθέντες περιμένουν να κληθούν για ανάκριση ενώ πληροφορούνται πως προκύπτουν και νέες υποθέσεις εξαπάτησης του συγκεκριμένου ανθρώπου καθημερινά αφού συνεχίζει να δρα απτόητος σε άλλες περιοχές της χώρας. «Δεν μας έχει καλέσει κανείς από την Δικαιοσύνη για όσα έγιναν», τονίζουν, εμφανώς προβληματισμένοι, εξαπατηθέντες που αναζητούν να πληροφορηθούν τι έχει συμβεί και γιατί φτάσαμε στο 2019 χωρίς την παραμικρή εξέλιξη. «Πως είναι δυνατόν, ένας κατά συρροή απατεώνας, με τόσες απάτες και να συνεχίζει ανενόχλητος τόσα χρόνια μετά, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να τιμωρηθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναρωτιούνται.  

Οι μαρτυρίες

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει να βγαίνει στο φως όταν πολίτες κατήγγειλαν ότι είχαν πληρώσει ασφάλειες οι οποίες όμως δεν είχαν αντίκρισμα διότι δεν είχαν καταχωρηθεί τα ποσά στην ασφαλιστική εταιρεία. Το θέμα αποκαλύφθηκε νωρίτερα από την ολοκλήρωση της προανάκρισης εξαιτίας των πολλών κλήσεων που έκανε η Αστυνομία σε πελάτες του συγκεκριμένου ασφαλιστή, ο οποίος συνεργαζόταν με πολύ γνωστή ασφαλιστική εταιρεία. «Με κάλεσαν και διαπίστωσα πως έδινα κατάθεση σ’ ένα χώρο ενώ ταυτόχρονα σε άλλα δωμάτια υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που ήταν πελάτες του ασφαλιστή κι έκαναν το ίδιο», ανέφερε τότε στην anatolh.com, Αγιονικολιώτης που κλήθηκε να καταθέσει για τη δική του περίπτωση.  

«Είχα συμβόλαια για οχήματα τα οποία είχαν πληρωθεί αλλά δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα και ουσιαστικά κυκλοφορούσαμε με ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι πληροφορίες λένε πως είμαστε τουλάχιστον 50 άνθρωποι μέχρι τώρα και ενδέχεται να είναι περισσότεροι», έλεγε άλλος πελάτης του ασφαλιστή. Τα περιστατικά ήταν πολλά και στην τοπική κοινωνία είχε προκληθεί σάλος.

Σήμερα, η αγανάκτηση μεγαλώνει από πολίτες που νιώθουν απολύτως απροστάτευτοι από το επίσημο κράτος.  

Το «βιογραφικό»

Η Αστυνομία τότε είχε οδηγηθεί σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 44 ετών, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 ενεπλάκησαν σε 125 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους το χρηματικό ποσό των 596.027,04 ευρώ.

Όπως προέκυψε ο 37χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, κυρίως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα και οικονομικού συμβούλου, συνεπικουρούμενος κατά περίπτωση από τον 44χρονο και τους υπόλοιπους συνεργούς του, αποσπώντας χρήματα, προκειμένου δήθεν να διευθετήσει οικονομικά ζητήματα και να μεσολαβήσει για έκδοση δανείων, αγορά αυτοκινήτων και ασφάλισης οχημάτων. Ο 37χρονος υποδυόταν τον ασφαλιστικό πράκτορα – οικονομικό σύμβουλο, τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, hedge funds), καθώς και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης (προγράμματα ΕΣΠΑ, ενίσχυσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εύρεσης εργασίας).

Η δράση

Έτσι, προχώρησε μονομερώς στην σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων  εταιρείας, στο όνομα οκτώ πολιτών, οι οποίοι όπως προέκυψε αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη των συμβολαίων.

Εξαπάτησε εννέα ημεδαπούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το  χρηματικό ποσό των 364.039,28 ευρώ, πείθοντας τους ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων μεγάλων χρηματικών ποσών, με απαραίτητη προϋπόθεση είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί κάποιο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως υποθήκη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως συνεργό τον 44χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως μεσίτης για την αγορά-πώληση ακινήτων.

Από επτά ημεδαπούς κάτοικους Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης, απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 112.368 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι, αυτά θα χρησιμοποιούνταν ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων, στην οποία θα μεσολαβούσε ο ίδιος, έχοντας ως συνεργό άγνωστο άτομο το οποίο παρουσίαζε ως δικηγόρο των Αθηνών.

Από δεκατέσσερις ημεδαπούς κατοίκους των Νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Αιγάλεω Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 61.424,20 ευρώ, προσποιούμενος τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, εξαπάτησε συνολικά ενενήντα πολίτες (τρεις εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στους 14 προαναφερόμενους) αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 58.195,56 ευρώ, πείθοντας τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι είχε προβεί ή ότι θα προέβαινε στην μεσολάβηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, λαμβάνοντας συγχρόνως το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα, χωρίς όμως να διαβιβάζει τη σχετική εντολή στις ασφαλιστικές εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απάτης, ο 37χρονος, διαβίβαζε την εντολή για την ασφάλιση του οχήματος, βάσει της οποίας στη συνέχεια εκδιδόταν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χωρίς όμως να καταβάλει στην εταιρία, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, τα ασφάλιστρα που ο ίδιος είχε ήδη εισπράξει, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σχετικό ασφαλιστήριο.    

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.