Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Εκλογικό όφελος απ' την πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στην Ελιά

Εκλογικό όφελος απ\' την πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στην Ελιά

Εκλογές 2014 | 20/04/2014 - 20:02
Εκλογικό όφελος απ\' την πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στην Ελιά
Να κεφαλαιοποιήσει το πολιτικό όφελος, που του αναλογεί από τις εθνικές επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας αλλά και να μη «συνθλιβεί» πολιτικά από τις Συμπληγάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ μέσω της Ελιάς, προσπάθεια, πάντως, που δεν είναι καθόλου εύκολη, σύμφωνα με την εικόνα, που μεταφέρουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι επικεφαλής της Ελιάς αναμένεται να «επικοινωνήσουν» στην τελική ευθεία των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων ότι το κοινό σχήμα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα της χώρας, που αποτελεί το κύριο προαπαιτούμενο για την οριστική έξοδο της χώρας από τη «μαύρη» περίοδο των Μνημονίων. «Χωρίς την Ελιά δεν υπάρχει κυβέρνηση» δεν θα κουραστεί να επισημαίνει ο κύριος Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, η Ελιά θα συνεχίσει να προβάλλει το μετριοπαθές της πρόσωπο ως δύναμη ευθύνης, μακριά από τις αντιευρωπαικές φωνές, που εμφανίζονται ακόμη ισχυρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις υπερσυντηρητικές, ενίοτε ακροδεξιές τάσεις, που εμφανίζουν στελέχη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο και του θορύβου, που προκάλεσε η υπόθεση Μπαλτάκου. Το «χαρτί» της υπευθυνότητας αναμένεται να επιστρατεύσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και λοιποί επικεφαλής του σχήματος και έναντι της επαμφοτερίζουσας, όπως τη χαρακτηρίζουν στάσης της ΔΗΜΑΡ αλλά και της σκόπιμης σύγχυσης, που επιδιώκει να προκαλεί γύρω από τις πολιτικές θέσεις του «Ποταμιού» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να πυκνώσουν σημαντικά οι πολιτικές εκδηλώσεις της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ με επισκέψεις στελεχών, όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραίτης σε διάφορες Περιφέρειες και πόλεις της χώρας. Επιπλέον, το προεκλογικού μενού περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση θεματικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, όπως αυτή που θα λάβει χώρα στο Γκάζι την Πέμπτη του Πάσχα και θα είναι αφιερωμένη στους νέους με ομιλητές μεταξύ άλλων υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΣΚ αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημαντικό μέρος στην οριακού χαρακτήρα προεκλογική μάχη θα έχει και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς, πάντως ο ρόλος του να παραπέμπει σε «one man show”, όπως λένε χαρακτηριστικά πράσινοι επιτελείς. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια της Ελιάς και θα επισκεφθεί τις πρωτεύουσες των μεγάλων Περιφερειών, ενισχύοντας παράλληλα και τους υποστηριζόμενους από τη Ελιά υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, οι επιδόσεις των οποίων, ιδίως στους μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες, προκαλούν ευφορία στη Χαριλάου Τρικούπη και το κοινό σχήμα.

Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου προεξοφλούν ότι η Ελιά θα έχει καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις στις Ευρωεκλογές. Οι ίδιες πηγές σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι στόχος είναι η εκλογή δύο ευρωβουλευτών, που θα αποδείκνυει τη δυναμική του νέου σχήματος και θα απομάκρυνε σκέψεις αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου την επαύριο των εκλογών. Προαπαιτούμενο για ένα διαχειρίσιμο εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους πράσινους επιτελείς είναι η…νηνεμία στο εσωκομματικό μέτωπο, «δείχνοντας» προς τη στάση, που θα τηρήσει έως τις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Το περιβάλλον, πάντως, του πρώην πρωθυπουργού εξακολουθεί να διαρρέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κινείται υπονομευτικά ούτε προς την κυβέρνηση, ούτε προς τον κύριο Βενιζέλο.

newsit.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκλογές 2014

Βιογραφικό Κώστα Φασουλάκη

O κ.Κώστας Φασουλάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ηρακλείου με τον συνδυασμό \"Κρήτη Πρώτη Δύναμη\" με επικεφαλής τoν κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Το ερχόμενο Σάββατο ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του…

Ανοιχτή  εκδήλωση – συζήτηση για τις ευρωεκλογές,  θα πραγματοποιήσει ο ΣΎΡΙΖΑ  το Σάββατο, 10 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.