Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Έγκλημα «διαφωνίας» βλέπουν πίσω από το φόνο του δικηγόρου

Έγκλημα «διαφωνίας» βλέπουν πίσω από το φόνο του δικηγόρου

Ελλάδα | 14/10/2017 - 12:38
Έγκλημα «διαφωνίας» βλέπουν πίσω από το φόνο του δικηγόρου
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου».

Τις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του όπως και τα στοιχεία ταυτότητας με τα οποία οι δολοφόνοι έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού, απευθείας με τον ποινικολόγο, το πρωί της Πέμπτης, καλώντας στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο ή σε αυτό του γραφείου του, κάτι που θα προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Για περισσότερο από 15 λεπτά, οι δράστες συζητούσαν με τον 52χρονο δικηγόρο και τον 32χρονο συνεργάτη του, για συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, την οποία ήθελαν να αναλάβει είτε για τους ίδιους, είτε για λογαριασμό τρίτου προσώπου! Η «υπόθεση» Για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εξετάζεται αν είναι πραγματική, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των ερευνών. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν αφήσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως ταυτοποιούνται με σεσημασμένα άτομα. Τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσαν αν είναι πραγματικά, ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και έτσι εξηγείται σύμφωνα με τους αστυνομικούς το γεγονός ότι μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η υπόθεση στην οποία αναφέρονταν οι δράστες είναι πραγματική όπως και το αδίκημα που φέρεται να εξιστορούσαν. Αντίστοιχη έρευνα γίνεται και για το αν η υπόθεση αφορούσε τους ίδιους ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου προσώπου. Ενδέχεται να ήταν οι ίδιοι ή ο «τρίτος», κατηγορούμενοι ή καταζητούμενοι για την διάπραξη κάποιου σοβαρού αδικήματος. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν προς το παρόν να πρόκειται για προσχηματική περιγραφή γεγονότων αδικήματος που είχε ενδεχομένως άλλον σκοπό, αυτόν της άσκησης πίεσης στον ποινικολόγο για προσωπική του υπόθεση Να επιχείρησαν δηλαδή να τον «φοβίσουν» για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερα στοιχεία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» και του προσχεδιασμένου εγκλήματος, εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος παραμονής τους στον χώρο και συζήτησης με το θύμα, όπως και της αλληλουχίας λαθών στα οποία έχουν υποπέσει. Ήταν ακάλυπτοι, άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, έδωσαν στοιχεία υπόθεση που εξετάζεται αν είναι αληθής, όπως και κάποια στοιχεία ταυτότητας, τα οποία ενδέχεται να είναι πραγματικά. Έγκλημα «διαφωνίας»; Εκτιμούν ότι η δολοφονική επίθεση προέκυψε «αυθόρμητα» ενδεχομένως από κάποια διαφωνία της στιγμής, από «θυμικό τσαμπουκά» των οπλοφόρων, που μπορεί να σχετιζόταν με άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να υλοποιήσει κάποια αιτήματά τους ή οι δικές του πιεστικές παραινέσεις για πιθανή παράδοσή τους. Από εκεί και πέρα, όπως πιθανολογούν οι αστυνομικοί, ακολούθησε ένταση και απειλή των δραστών με την επίδειξη όπλων προς τον δικηγόρο προκειμένου να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου. 

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάλυκα στον τόπο του εγκλήματος κάτι που τους οδήγησε στην εκτίμηση πως είτε πρόκειται για περίστροφο, είτε είχαν τον χρόνο να τον μαζέψουν. Το ενδεχόμενο κινήτρων που προέρχονται από το κοινωνικό και προσωπικό περιβάλλον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Σημειώνεται ότι την περασμένη Άνοιξη, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των «ληστών των χρηματοκιβωτίων», ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ήταν ο «αρραβωνιαστικός», που είχε συγκεντρώσει πολλούς από τους κατηγορουμένους σε αίθουσα εκδηλώσεων στη Λ. Καραμανλή στο Μενίδι, όπου εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση σύλληψής τους. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν ο μόνος που δεν είχε προφυλακιστεί. 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν αυτή η περίπτωση σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να τις συνδέουν. Στο ερευνητικό τραπέζι θα βρεθούν οι σαρώσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών του θύματος, όπως και επικοινωνίες το κρίσιμο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει με τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση οπτικού «Κρατούσαν και οι δύο όπλα» Από τις πρώτες προσεγγίσεις των αστυνομικών στον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, προέκυψε πως οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν μαζί του συνάντηση για τις 18:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκειμένου να συζητήσουν για ποινική υπόθεση. Πράγματι οι δράστες έφθασαν εκεί λίγο μετά τις 18:30, χτύπησαν το κουδούνι και η πόρτα άνοιξε με το πάτημα του μπουτόν. Πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσε σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο. «Άκουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. 

Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να λέει ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Ο σοκαρισμένος αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε πως δεν είχε δει ξανά τους δράστες, ενώ την ίδια εντύπωση του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Αστυνομική διαταγή αναζήτησης Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ανθρωποκτονίας έχοντας μία πλήρη περιγραφή των εκτελεστών ζήτησαν τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ. Ο ιατροδικαστής Ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει. «Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία. Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει». Η βολή φέρεται να έχει γίνει από απόσταση 1-1,5 μέτρου, με το θύμα ενδεχομένως να έχει επιχειρήσει να προστατευθεί στρέφοντας πλάγια το κορμί του. Το θύμα έχει βληθεί στη δεξιά θωρακική χώρα, με πύλη εισόδου του τραύματος 0,7-0,8 χιλιοστά, εύρημα που παραπέμπει σε βολίδα όπλου μικρού διαμετρήματος, και ενδεχομένως ανατολικής προέλευσης. 

Πηγή: thetoc.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.