Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Εφιαλτικό σκηνικό λόγω γρίπης και στην Κρήτη- Η αβλεψία που άφησε απροστάτευτους τους Έλληνες

Εφιαλτικό σκηνικό λόγω γρίπης και στην Κρήτη- Η αβλεψία που άφησε απροστάτευτους τους Έλληνες

Υγεία | 13/02/2016 - 09:18
Εφιαλτικό σκηνικό λόγω γρίπης και στην Κρήτη- Η αβλεψία που άφησε απροστάτευτους τους Έλληνες
Το εφιαλτικό σκηνικό της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός της γρίπης Α(Η1Ν1) πριν από πέντε χρόνια ξαναστήνεται και πάλι αλλά μόνο στη… χώρα μας, την ώρα που την τελευταία στιγμή στα νοσοκομεία της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, αναζητούνται...μέτρα και λύσεις. Στους 81 οι νεκροί!

Μακραίνει λοιπον ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 81. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο-, ενώ 120 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνολικά, 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες -ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες-, παιδιά και νέους.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δυστυχώς, παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και συστήνουν έστω και τώρα εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

Αβλεψία...ολκής

Η Ελλάδα αναδεικνύεται στη μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου η γρίπη επέδραμε όπως κάθε χρόνο, μόνο που εφέτος βρήκε απέναντί της έναν ανεμβολίαστο, και συνεπώς παντελώς ανοχύρωτο, πληθυσμό και ένα αποδυναμωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, με κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ανίκανο - όπως τονίζει το protothema.gr- να ανταπεξέλθει στα εκατοντάδες βαριά περιστατικά γρίπης που ενέσκηψαν. 

Στο Ρέθυμνο, δύο άτομα παραμένουν σε νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, έχοντας προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 συμφωνα με το goodnet.gr.

Πρόκειται για τον 42χρονο νοσηλευτή του Νοσοκομείου που νοσηλεύεται τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ, ο οποίος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση αλλά τις τελευταίες μέρες εμφανίζει σημαντική βελτίωση και έχει πλέον επικοινωνία με το περιβάλλον, με τους θεράποντες γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του, και ένα 65χρονο από τον Άγιο Νικόλαο. Ο ασθενής που μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο από την Ικαρία δεν έχει προσβληθεί τελικά από τον συγκεκριμένο ιό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Το θέμα στη Βουλή

Στο μεταξύ ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του πανδημικού στελέχους της γρίπης Α(Η1Ν1). Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, άμεση στελέχωση και υποστήριξη των ΜΕΘ της χώρας και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης διαμορφώνεται ως εξής; «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η υγεία του ελληνικού πληθυσμού καταγράφεται ως σταθερά πτωτική, ενώ ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις βασικές προληπτικές εξετάσεις. Η ικανοποίηση των χρηστών υπηρεσιών υγείας κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα αρκετοί συμπολίτες μας υποβαθμίζουν συνεχώς την κάλυψη αναγκών περίθαλψης και θεραπείας για να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Ωστόσο, αυτό που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία είναι η έξαρση του πανδημικού στελέχους της γρίπης Α(Η1Ν1). Δεκάδες είναι οι εισαγωγές στην εντατική τις τελευταίες εβδομάδες, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στα εξήντα άτομα. Στο Ρέθυμνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν δύο και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε σχέση με την πανδημία του 2009, παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών καθώς και σε μωρά, παιδιά και εφήβους.

Τα περιστατικά αυξάνονται καθώς η εποχή και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν στην ευκολότερη μετάδοσή του. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χάνουν τη μάχη από επιπλοκές της γρίπης και οι αυξημένες ανάγκες για κρεβάτια στη ΜΕΘ -που είναι πλέον δυσεύρετα- δημιουργούν μια κατάσταση που θέτει το σύνολο των υγειονομικών υπηρεσιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η υποστελέχωση και η έλλειψη πόρων των ΜΕΘ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να μπορέσουν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους και την προστασία της δημοσίας υγείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Έχει αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης τύπου Α; Θα προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση του εξειδικευμένου προσωπικού στις ΜΕΘ, με δεδομένο ότι τα κρούσματα κορυφώνονται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο; Τι ενέργειες έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες;».

H προκήρυξη

Η προκήρυξη για το προσωπικό (συμβασιούχοι διετούς διάρκειας) που θα στελεχώσει τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ αναρτήθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά τη λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών και γιατρών και σχεδόν έξι μήνες μετά την ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων. Κι όταν φυσικά ολοκληρωθεί και ανοίξουν οι 200 κλειστές σήμερα κλίνες ΜΕΘ θα έχει υποχωρήσει και το δυνατό κύμα γρίπης που επελαύνει χωρίς καμία αντίσταση. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι προσλήψεις των 500 επαγγελματιών υγείας για τις ΜΕΘ θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο. Το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται ότι θα αρχίσει και η υποχώρηση του κύματος της εποχικής γρίπης. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι αισιόδοξοι ως προς τις εκτιμήσεις τους για ό,τι θα αφήνει πίσω του το κύμα καθώς φεύγει. Αντιθέτως, θεωρούν ότι εφέτος διανύουμε περίοδος εποχικής γρίπης αντίστοιχη με αυτήν του 2010-2011, οπότε είχαν καταγραφεί συνολικά 370 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική και 180 θάνατοι.

Θνησιμότητα 100% για τους ασθενείς με γρίπη εκτός ΜΕΘ 

Οι αριθμοί της εφετινής επιδημίας γρίπης είναι αποκαλυπτικοί: τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της γρίπης 77 άνθρωποι. Ένα στα τέσσερα θύματα της νόσου καταλήγει, όμως, εκτός ΜΕΘ, διότι οι διαθέσιμες κλίνες του ΕΣΥ δεν επαρκούν για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε Εντατική. Ένας στους τέσσερις δεν είχε καν την ευκαιρία να παλέψει για τη ζωή του υπό τις συνθήκες νοσηλείας της Εντατικής που επέβαλε η ασθένειά του και η έκβασή της. Κατά το ίδιο διάστημα, η λίστα της διαχείρισης των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γράφτηκε με το πιο μελανό χρώμα: επί δύο εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών που περίμεναν να βρεθεί ένα κρεβάτι ΜΕΘ ξεπερνούσε τους 70, με τους «τυχερούς» που έβρισκαν κρεβάτι μέσα στο 24ωρο να μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. 

«Η θνησιμότητα κυμαίνεται στο 25% για τους ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και στο 100% για τους ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Αυτό που κάνουν οι θεράποντες ιατροί στο ΕΣΥ ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με μια λίστα δεκάδων ασθενών για ΜΕΘ και με κλειστές τις κλίνες Εντατικών είναι ιατρική καταστροφών: βάζουν στη Μονάδα εκείνον τον ασθενή που έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει καλή έκβαση έναντι των άλλων ασθενών που επίσης πρέπει να μπουν στη Μονάδα» περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα στο ελληνικό σύστημα υγείας ο εντατικολόγος, διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», κ. Απόστολος Αρμαγανίδης. 

«Περιφερόμενοι» αναπνευστήρες  

Αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, είναι ανοιχτές και διαθέσιμες 440 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Εάν σκεφθεί κάποιος ότι κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα οι 120 εξ αυτών «καταλαμβάνονται» σταθερά από ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης, αντιλαμβάνεται την τρομακτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία περιστατικών σε ΜΕΘ αλλά και τις πιθανές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Διότι στις ΜΕΘ πρέπει να νοσηλευτούν και οι εμφραγματίες, όσοι έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, οι τραυματίες, οι χειρουργημένοι κοκ, ασθενείς προφανώς εξίσου σημαντικοί με εκείνους που έχουν νοσήσει με γρίπη, όπως αναφέρει το protothema.gr. 

Το ΕΚΕΠΥ είχε προτείνει τη λίστα διαχείρισης των ασθενών ΜΕΘ να την χειρίζεται εκτός από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ και ένας γιατρός ΜΕΘ από νοσοκομεία της Αττικής ώστε να αποφορτιστεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ και να «ισχυροποιηθούν» τα κριτήρια αξιολόγησης των ασθενών. Προσώρας, πάντως, το ΕΚΕΠΥ διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φορητό εξοπλισμό των ΜΕΘ, «δανείζοντας» αναπνευστήρες ή ό,τι άλλο μπορεί να διατεθεί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Υγεία

Κορωνοϊός: Πως εκδηλώνεται στα παιδιά και στα βρέφη;

Σύμφωνα με έρευνα το 90% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν…

Πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων;

Μείωση των εμφραγμάτων λόγω κορωνοϊού - Πως εξηγείται;

Ανησυxητική εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες στο φαινόμενο

Κορωνοϊός COVID-19: Πρόληψη, συμπτώματα και εργαστηριακός…

Εξειδικευμένα εργαστήρια με κατάλληλους χώρους και εξειδικευμένο προσωπικό, προσαρμοσμένα σε κανόνες και πρωτόκολλα διαχείρισης, προχωρούν σε ελέγχους με γνώση στην…

Κορωνοϊός: Πώς φροντίζουμε ένα ύποπτο κρούσμα στο σπίτι

Τι πρέπει να κάνει ένας ασθενής που καλείται να μείνει για 14 μέρες στο σπίτι χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον του;

Ηλεκτρονική διανομή ακριβών φαρμάκων - Αναλυτικά η διαδικασία…

Για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Πέντε φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη C που προφυλάσσει…

Πως να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού σας

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Υπάρχει ελπίδα από δοκιμές φαρμάκων

Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος για τις έρευνες σε Γαλλία και Κίνα

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε & καθαρίζουμε ρούχα, που πλέκονται…

Πώς θα απολυμάνουμε και θα καθαρίσουμε τα ρούχα μας - Πετσέτες, σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και ότι ρούχο μπαίνει στο πλυντήριο

Κορωνοϊος: Στο μικροσκόπιο όλα τα πνευμονολογικά περιστατικά

Πολλαπλασιάζονται τα εργαστήρια ταυτοποίησης του ιού

Κορωνοϊός: Δείτε τον σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας

Μικροί και μεγάλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ακολουθούνται κάθε χειμώνα σε περιόδους έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Κορωναϊός: Αυτές τις ηλικίες χτυπάει ο φονικός ιός

Οι επικίνδυνες ηλικίες και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι άνδρες

Τα ακριβά φάρμακα πλέον στα φαρμακεία – Ποια είναι και…

Οι ασθενείς θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τον Μάρτιο

Παιδικός Καρκίνος: 8 στα 10 παιδιά βγαίνουν νικητές στη μάχη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Ιστορική ανακάλυψη: Βρήκαν το κύτταρο που πιθανόν να εξοντώνει…

Η ανακάλυψη ίσως αποδειχθεί ιστορικής σημασίας

Οκτώ θάνατοι από γρίπη - Οι επτά την τελευταία εβδομάδα

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από επιπλοκές της εποχικής γρίπης

Μειώσεις στις τιμές σε 3.072 φάρμακα

Χωρίς αυξήσεις οι τιμές σε 4.985 σκευάσματα

Σοκαριστική έρευνα: «Τρώμε» μια… πλαστική κρεμάστρα το…

Η έρευνα της WWF αναδεικνύει πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας

Κρατήστε... νέο τον εγκέφαλο

Η απλή κίνηση που "σώζει'' τον εγκέφαλο

Ιός Δυτικού Νείλου: Άλλοι τρεις θάνατοι την πρώτη εβδομάδα…

Πιο χαμηλή είναι η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου

Πότε το χαλαρό τρέξιμο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και πότε…

Το τρέξιμο με μέτρο, μόνο ωφέλη μπορεί να προσφέρει.

Oι εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνουν τακτικά οι γυναίκες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Zantac: αποσύρεται ή όχι το γνωστό φάρμακο;

Ελέγχονται για καρκινογόνο ουσία, στάση αναμονής σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Καλπάζει» η άνοια: 50 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από…

Στη χώρα µας, περίπου 200.000 άνθρωποι νοσούν

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική – Χαλάρωση Βλεφάρων: Άψογα…

Νιώθετε περισσότερη κούραση απ’ ότι συνήθως τον τελευταίο καιρό; Κοντεύετε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας; Έχετε χαλάρωση βλεφάρων λόγω κληρονομικότητας; Το νυστέρι…

Υπερτροφές και υποκατάστατα καφέ - ζάχαρης: Απλά και βιολογικά…

Οι υπερτροφές έχουν κατακλύσει την online αγορά και μαζί με τα βιολογικά προϊόντα μπορούμε να πούμε ότι έχουν φέρει επανάσταση στη διατροφή. Η εταιρεία Health Trade σας προσφέρει…

Τέσσερις τροφές που σας μπλοκάρουν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε να τις καταναλώνετε αργά το βράδυ

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28η Ιουλίου)

Η 28η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Έγκαιρη διάγνωση με μια απλή εξέταση…

Επανάσταση στην υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδο

Τα ψυχικά νοσήματα «χτυπούν» τους Κρητικούς - Ανησυχητική…

Αυξήθηκαν τα ψυχιατρικά νοσήματα στους νέους του νησιού

Σήμα κινδύνου για καταναλωτές - Τι πρέπει να προσέχουν…

Επικίνδυνα για κατανάλωση κατεψυγμένα, προτηγανισμένα και προμαγειρεμένα τρόφιμα

Μία συστημική προσέγγιση της κατάθλιψης

Στο συστημικό μοντέλο, τα καταθλιπτικά συμπτώματα του αναφερόμενου ασθενή γίνονται αντιληπτά με αλληλεπιδραστικούς όρους που βασίζονται στο ευρύ φάσμα των μοντέλων…

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί σας; Οι παράγοντες που καθορίζουν…

Γιατί κάποια παιδιά παίρνουν αυξητική ορμόνη;

Πολύτιμες συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές σε τρόφιμα και βαφές αβγών

Ευκολότερη η διακοπή του καπνίσματος για τα ζευγάρια

Στηρίζουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον

Φίμωση και περιτομή

Η φίμωση αποτελεί μία εξαιρετική συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία αποκάλυψης του ‘κεφαλιού’ του πέους που λέγεται βάλανος λόγω συνήθως ουλώδους στένωσης.…

Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Τα τυριά αποτελούν για πολλούς ανθρώπους συνοδευτικά για το κυρίως πιάτο αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ποτό.

Καθαρά Δευτέρα: Το τραπέζι, οι παγίδες και οι… θερμίδες…

Τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε ετοιμάζοντας το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Κρουστικά Κύματα

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία είναι εδώ!!!

Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Τι σημαίνει αν δείτε λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο

Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του.

Κρουστικά κύματα: Η πλέον σύγχρονη θεραπεία είναι εδώ!

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα. Το 52% των ανδρών μεταξύ 40-70 ετών εμφανίζουν κάποια…

7 tips για να μην κολλήσετε γρίπη

Πως θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας και θα… κρατήσετε τον Η1Ν1 μακριά!

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους αποτελεί μέρος του ευρύτερου πεδίου της οικογενειακής θεραπείας. Ονομάζεται θεραπεία ζεύγους, καθώς αφορά όλους τους τύπους συντροφικών σχέσεων,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.