Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δωρεάν εισιτήρια αστικών λεωφορείων για τους άνεργους

Δωρεάν εισιτήρια αστικών λεωφορείων για τους άνεργους

Auto Plus | 17/03/2015 - 10:10
Δωρεάν εισιτήρια αστικών λεωφορείων για τους άνεργους
Αστικές μετακινήσεις με μηδενικό κόστος για τους μακροχρόνια άνεργους εξήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάνος Μανουσάκης.

Με παρέμβασή του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης, αναφέρθηκε στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στο θεμελιώδη ρόλο τους για την οικονομική ανάπτυξη.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των επιβατικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών, οι οποίες αναγνωρίζονται από την ελληνική κυβέρνηση ως κοινό αγαθό. Σημείωσε ότι για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτό το αγαθό από όλους τους πολίτες, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη και η Επιτροπή πρέπει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη.

Σημείωσε παράλληλα ότι είναι ουσιαστικό κράτη μέλη και Επιτροπή, ρυθμίζοντας κατάλληλα το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών αγορών να φροντίζουν από κοινού για την αντιμετώπιση της αστοχίας της αγοράς που έχει ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να μην καλύπτονται βασικές ανάγκες πολιτών. Το τελευταίο άλλωστε προκύπτει και από το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει και σέβεται την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος.

Ο Γενικός Γραμματέας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με αναφορά στο θέμα των σιδηροδρόμων και συγκεκριμένα στο πολιτικό πακέτο της 4ης σιδηροδρομικής δέσμης, όπως επίσης και σε ζητήματα συνεισφοράς των μεταφορών στην ανάπτυξη, και στην ανάγκη διασφάλισης κανόνων που προστατεύουν τους εργαζομένους στην αγορά εργασίας της Ε.Ε.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.