Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δολοφονία στο Μοσχάτο: Αύριο απολογείται ο παραολυμπιονίκης

Δολοφονία στο Μοσχάτο: Αύριο απολογείται ο παραολυμπιονίκης

Ελλάδα | 26/03/2017 - 19:26
Δολοφονία στο Μοσχάτο: Αύριο απολογείται ο παραολυμπιονίκης
«Ήμουν σε άμυνα, είχαν προηγηθεί πολλά», είπε την Παρασκευή φτάνοντας στην Ευελπίδων ο 39χρονος αθλητής - Παραδέχτηκε ότι το όπλο ήταν δικό του - Ποια είναι η μοιραία γυναίκα του φονικού στο Μοσχάτο.

Αύριο Δευτέρα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα την Πέμπτη το βράδυ τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο. Ο 39χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, κατά τη σύλληψή του, ότι το θύμα πήγε στο πρακτορείο για να τον απειλήσει, καθώς επίκειται κάποιο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών του θύματος με την εν διαστάσει σύζυγό του, που ο δράστης διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Ο 39χρονος αθλητής, φτάνοντας την Παρασκευή στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ψέλλισε στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν για μια δήλωση του: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες». Ανατροπές των δεδομένων, αναπάντητα ερωτήματα,σκοτεινά σημεία του εγκλήματος αλλά και πλούσιο παρασκήνιο αποτελούν τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να συνθέσουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για να φωτίσουν κάθε πτυχή του στυγερού εγκλήματος. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του. Μάλιστα θα υποστηρίξει ότι δέχονταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, προκείμενου να μην πάει ως μάρτυρας σε δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του, για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους. 

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης Το θύμα, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος Ποια είναι η μοιραία γυναίκα του φονικού στο Μοσχάτο 

Όταν ο Μάριος γνωρίζει την Κατερίνα είναι και οι δύο παιδιά, με πολλά όνειρα και κοινά ενδιαφέροντα ένα εκ των οποίων το πάθος τους για τον προσκοπισμό. Εκεί γνωρίζονται, εκεί γίνονται αχώριστοι, δύο κολλητοί φίλοι που περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί. Το πρώτο διάστημα κανένα ερωτικό στοιχείο δεν «απειλεί» την ισορροπία της σχέσης τους, κανείς από τους δύο τους δεν έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω πέρα από μία δυνατή φιλία. Είναι αχώριστοι και ανοιχτοί να γνωρίσουν ο ένας το ταίρι του άλλου έτσι όπως κάνουν οι καλοί φίλοι. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, ο Μάριος αισθάνεται την φιλία του στο πρόσωπο της Κατερίνας να μεταλλάσσεται σε έρωτα σαν κι εκείνους που γράφονται στα παραμύθια. Το ίδιο αισθάνεται και η Κατερίνα με τους δυο τους να συνάπτουν ερωτική σχέση και ν’ ανεβαίνουν λίγο αργότερα τα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Το πρώτο τους παιδί, η κόρη τους, έρχεται στον κόσμο πριν από περίπου εννέα χρόνια για ν’ ακολουθήσει πριν από περίπου έξι χρόνια και ο ερχομός του γιου τους, η τρελή αδυναμία του μπαμπά-Μάριου. Όλα μοιάζουν ιδανικά. Όλα εκείνη την περίοδο είναι ιδανικά. Η Κατερίνα μεγαλώνει τα δυο τους παιδιά ενώ ο Μάριος δουλεύει στην ξενοδοχειακή επιχείρηση του και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στον Σκοπευτικό Σύλλογο «Βεληνεκές», στο Χαϊδάρι _ τον οποίο έχει ιδρύσει μαζί με τον κουμπάρο του: «Ο Μάριος ήταν ένας εξαιρετικός σύζυγος και ένας υποδειγματικός πατέρας», λέει άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον και συνεχίζει: «Η μεγάλη αδυναμία της ζωής του ήταν ο γιος του με τον οποίο περνούσε πάρα πολλές ώρες την ημέρα. Στην Κατερίνα δεν χαλούσε χατίρι. 

Τα πρώτα σύννεφα, η στενή παρακολούθηση και η μεγάλη κατάρρευση Είναι καλοκαίρι του 2015 όταν ο Μάριος εξομολογείται σε κάποιο φίλο του ότι η σχέση του με την Κατερίνα δεν πηγαίνει καλά. Ότι υποψιάζεται πως κάποιος άλλος άνδρας έχει κλέψει το νου και την καρδιά της. Πως η ζωή του, είναι μάταιη χωρίς εκείνη και μακριά από τα δύο τους παιδιά. Ο Μάριος παλεύει. Με τις υποψίες του, με την «αναστήλωση» της σχέσης του, με το φόβο του να ζει μακριά από εκείνη. Μάταια. Η απόφαση της Κατερίνας να συνεχίσει την ζωή της μακριά από εκείνον είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο Μάριος καταρρέει. Φεύγοντας από την οικογενειακή εστία στο Μοσχάτο δεν παίρνει τίποτε άλλο πέρα από τον όρκο να ξανακερδίσει κάποια στιγμή την καρδιά της Κατερίνας. Δεν πηγαίνει μακριά. Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στο οποίο ζουν τώρα η Κατερίνα και τα δυο του παιδιά, εγκαθίσταται σε μία μικρή ιδιόκτητη γκαρσονιέρα η οποία μάλιστα αποτελεί μέχρι εκείνη τη στιγμή την έδρα του Σκοπευτικού Συλλόγου και βυθίζεται στον πόνο της μοναξιάς, στο αδιέξοδο της ματαίωσης: «Εκείνη την εποχή ο Μάριος ήταν ένας ζωντανός νεκρός», λέει άνθρωπος που τον γνώριζε καλά και συνεχίζει: «Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχασε πάρα πολλά κιλά και κάθε ενδιαφέρον για ζωή. Έμοιαζε με μοναχικό λύκο που κυνηγούσε επίμονα το θήραμά του, την Κατερίνα. Πηγαίνει στο σπίτι μόνο για να βλέπει τα παιδιά και να βγάζει βόλτα το σκύλο. Πάντα σαν επισκέπτης, πάντα σαν ανεπιθύμητος. Ήταν αμέτρητες οι φορές που ζητούσε επίμονα στην Κατερίνα να κάνουν προσπάθειες για να τα ξαναβρούν, όμως εκείνη ήταν ανένδοτη. Ήθελε μια νέα ζωή. Μια άλλη ζωή. Οι υποψίες του, ότι υπάρχει στη ζωή της ένας άλλος άνδρας τον ωθούν στο να βάλει άνθρωπο για να τους παρακολουθήσει. Ο εν λόγω άνθρωπος, λίγο διάστημα αργότερα, ανακαλύπτει ότι η Κατερίνα έχει σχέση με τον Βασίλη Τσαγκάρη όταν τους εντοπίζει σε κάποιο πολύ γνωστό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων. Τα νέα, τρελαίνουν τον Μάριο οδηγώντας τον στην απαγωγή της Κατερίνας. Η γυναίκα, σύμφωνα με δικές της μαρτυρίες, βρίσκεται δεμένη στην γκαρσονιέρα του πρώην συζύγου της κι όταν εκείνος την αφήνει ελεύθερη κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα και του υποβάλλει μήνυση. Η αστυνομία δεν βρίσκει τον Μάριο αλλά κάποια όπλα τα οποία και κατάσχει. Η κατήφορός του μοιάζει να μην έχει τέλος. Ο τσακωμός του με τον κουμπάρο του και νυν πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου, τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση, στην πεποίθηση πως όλοι τον καταδιώκουν και κυρίως τον απορρίπτουν. Ο μοναχικός λύκος έχει τώρα μετατραπεί σε έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν εμμονικό άνδρα που έμελλε να χάσει τη ζωή του από βαθιά αγάπη, έτσι όπως ο ίδιος την εννοούσε και την κατανοούσε…  protothema.gr




Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.