Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τρία σημαντικά έργα δημοπρατούνται από το Δήμο Γόρτυνας

Τρία σημαντικά έργα δημοπρατούνται από το Δήμο Γόρτυνας

Δήμος Γόρτυνας | 16/03/2013 - 10:37
Τρία σημαντικά έργα δημοπρατούνται από το Δήμο Γόρτυνας
Στην δημοπράτηση τριών σημαντικών έργων, που αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, προχωράει ο Δήμος Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα "βγήκαν στον αέρα" τα τεύχη δημοπράτησης των έργων  που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Κόφινα και θα καλύψουν τις ανάγκες πέντε οικισμών (Διονύσι, Παναγιά, Στάβιες, Φουρνοφάραγγο, Καστέλι). Οι τρεις προτάσεις, που έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3,3 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, περιλαμβάνουν τα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων (αποπεράτωση εσωτερικών δικτύων των οικισμών αλλά και εξωτερικά δίκτυα), καθώς και τις μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μαζί με τα αντλιοστάσια.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και ευχήθηκε οι επικείμενες δημοπρατήσεις να είναι γόνιμες από την πρώτη φορά, ώστε να αναδειχθούν άμεσα οι ανάδοχοι και να ξεκινήσουν τα έργα ακόμη και μέσα στο προσεχές καλοκαίρι. Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε πως η δημοπράτηση των σημαντικών αυτών έργων υποδομής, αποτελεί ουσιαστικά δικαίωση των προσπαθειών που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ολοκληρώσεις τις μελέτες, να καταθέσει τους φακέλους τους και τέλος να πετύχει την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά την ολοκλήρωση των μελετών, την κατάθεση των σχετικών προτάσεων και την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, περνάμε πλέον στο τελικό στάδιο που δεν είναι άλλο από την δημοπράτηση των έργων. Αξίζουν εύσημα σε όλους όσους μόχθησαν προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών και των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα. Πλέον να έχουμε φτάσει λίγο πριν την δημοπράτηση και ελπίζω να πάνε όλα καλά ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε και την έναρξη των εργασιών. Σύντομα το Διονύσι, η Παναγιά, οι Στάβιες, το Φουρνοφάραγγο και το Καστέλι θα αποκτήσουν βιολογικούς αλλά και αποχετευτικά δίκτυα, δηλαδή σημαντικά έργα υποδομής, αναγκαία για τους κατοίκους τους.» ανέφερε μεταξύ άλλων
ο κ. Σχοιναράκης. Δηλώσεις για το θέμα έκανε κι ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, Γιώργος Μανουράς, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως όλα είναι έτοιμα για την δημοπράτηση των έργων, τα οποία όπως ανέφερε θα καλύψουν βασικές ανάγκες των δημοτών που διαμένουν στους συγκεκριμένους οικισμούς.
 
Αναλυτικά οι τρεις μελέτες καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοπρασιών, είναι οι ακόλουθες:
 
1)      Αποχετευτικό δίκτυο Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων των οικισμών Διονυσίου-Παναγιάς, της Δ.Ε. Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, προϋπολογισμού 935.000 ευρώ. Ημερομηνία δημοπράτησης, Τρίτη 14 Μαΐου 2013
2)      Αποχετευτικό δίκτυο Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων των οικισμών Σταβίων-Φουρνουφάραγγου, της Δ.Ε. Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, προϋπολογισμού 1.280.000 ευρώ. Ημερομηνία δημοπράτησης, Τρίτη 28 Μαΐου 2013
3)       Αποχετευτικό δίκτυο Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων του οικισμού Καστελίου, της Δ.Ε. Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ. Ημερομηνία δημοπράτησης, Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.
 
 
 
 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Γόρτυνας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.