Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΔημήτρης Πετράκης: Ένας Κρητικός στον κόσμο του Ιαπωνικού Drift (vid)

Δημήτρης Πετράκης: Ένας Κρητικός στον κόσμο του Ιαπωνικού Drift (vid)

Auto Plus | 06/11/2017 - 12:19
Δημήτρης Πετράκης: Ένας Κρητικός στον κόσμο του Ιαπωνικού Drift (vid)
Πριν από λίγες ημέρες είδα ένα μικρό βίντεο που τράβηξε ο «τρελός» για τα αυτοκίνητα και τις πολεμικές τέχνες, Δημήτρης Πετράκης, ο οποίος ταξίδεψε για τρίτη φορά πέρυσι στην Ιαπωνία. Τις εικόνες που κατέγραψε ετοιμάζεται να τις ενώσει και να μας γνωρίσει τον εναλλακτικό τρόπο ζωής στην Ιαπωνία, καθώς και τον κόσμο του drift.

Τι θέλει ένας Έλληνας για τρίτη φορά στην Ιαπωνία;

Στη ζωή μου έχω δύο πάθη. Το ένα είναι το karate, με το οποίο ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια και το δεύτερο είναι ο χώρος του αυτοκινήτου. Τις τρεις φορές που έχω επισκεφθεί την Ιαπωνία ήταν για το karate, γιατί είμαι γενικός γραμματέας μίας διεθνούς ομοσπονδίας που έχει την έδρα της εκεί.

Θα πρέπει ωστόσο και να σου αρέσει.
Είναι μια μαγική χώρα και η αλήθεια είναι πως κάθε Ευρωπαίος θα πρέπει μια φορά στη ζωή του να επισκεφθεί την Ιαπωνία, γιατί είναι εμπειρία ζωής. Θα γνωρίσει έναν τελείως διαφορετικό πολιτισμό, ανθρώπους πολύ ευγενικούς και φιλόξενους.

Η ιδέα του ντοκιμαντέρ πως προέκυψε;
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο του αυτοκινήτου, έχουν πολύ ψηλά τον κόσμο του drift, για αυτό και εγώ σε κάθε ταξίδι μου στην Ιαπωνία, ήθελα να τον γνωρίσω και να τον καταγράψω στην χώρα, από την οποία ξεκίνησε. Τις πρώτες δύο φορές δεν τα κατάφερα, γιατί είναι «κλειστός» χώρος και πολύ δύσκολο να σε εμπιστευθούν τόσο στο νόμιμο, όσο και στον παράνομο χώρο. Ειδικά, αν θέλεις να συναναστραφείς μαζί τους και να κάνεις συνοδήγηση σε κάποια πίστα.

Εσύ πως τα κατάφερες;
Από τις γνωριμίες που είχα στην Ελλάδα, μίλησα με τον Στάθη Παπαργυρόπουλο και ήρθα σε επαφή με τον Ian Andresen, έναν Αμερικανό που ζει στην Ιαπωνία τα τελευταία 20 χρόνια και τυγχάνει να είναι ο manager του γνωστού οδηγού αγώνων και πρωτεργάτη του drift, «Zamurai».

Πως ήταν η εμπειρία της συνοδήγησης δίπλα στον Zamurai;
Όταν κάναμε τους γύρους με τον Zamurai στη θέση του οδηγού, διαπίστωσα, πως όσα βίντεο και αν είχα δει στο internet, η αίσθηση άγγιζε σε πολύ μικρό ποσοστό την πραγματικότητα. Από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα μέσα στο Mazda Rx7 των 500 αλόγων, καταλαβαίνεις τη βία και την τρέλα του οδηγού, με την οποία επιταχύνει, στρίβει και αλλάζει ταχύτητες. «Είναι πολλά τα G, Άρη!».

Ποιες διαφορές είδες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό Ιαπωνίας-Ευρώπης;
Δεν θεωρώ ότι είμαι το πιο αρμόδιο άτομο να σου απαντήσω για το ποιες διαφορές υπάρχουν στον χώρο, γιατί μπορεί να κάλυψα κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω όλες τις γνώσεις που χρειάζονται. Στην Ιαπωνία το drift είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί αυτοί το ξεκίνησαν και το διέδωσαν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και στην Ευρώπη και την Ελλάδα δεν υπάρχουν άτομα που ξεχωρίζουν. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και στο karate, οι Ιάπωνες το ανακάλυψαν και πολλοί Ευρωπαίοι σήμερα τους έχουν ξεπεράσει.

Προτιμούν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα ή επιλέγουν και ευρωπαϊκά;
Στο διάστημα που βρέθηκα στις πίστες είδα μόνο μία Porsche Carrera 911. Ως επί το πλείστων, κυρίως είδα Silvia s13, s14, s15, πάρα πολλά Mazda Rx7, Nissan Skyline και δεκάδες άλλα, που δεν ήξερα ούτε τι μάρκα ήταν. Δεν είδα δηλαδή τα πισωκίνητα BMW και Opel Ascona ή τα Ford Escort που επιλέγουν οι Έλληνες οδηγοί – φυσικά.

Σε επίπεδο υποδομών στις πίστες διέκρινες διαφορές;
Στην Ελλάδα δεν λείπουν μόνο οι πίστες. Λείπει η κουλτούρα, λείπει η παιδεία και σωστό οδικό δίκτυο. Ως παράδειγμα θα σου αναφέρω κάτι που παρατήρησα. Στην πίστα της Nikko, οι μηχανικοί και τα μέλη των ομάδων κάπνιζαν. Όταν τελείωσε η ημέρα, δεν υπήρχε τίποτα στο έδαφος. Έριχναν τις γόπες και τα απορρίμματα τους σε κάδους και τασάκια. Εδώ στην Ελλάδα, μετά από έναν αγώνα ή ένα track day, χρειάζεται «επιχείρηση καθαρισμού».

Ποιους συνάντησες εκεί;
Συνάντησα πολλούς οδηγούς, όπως τον Zamurai, αλλά και τον Keiichi Tsuchiya, που συμμετείχε στην ταινία Tokyo Drift και έχει μάλιστα το προσωνύμιο “Drift King”. Τον KeiichiTsuchiya, δεν ήταν προγραμματισμένο να τον συναντήσω, τον είδα να περνάει από μπροστά μου και του ζήτησα να βγάλουμε μία φωτογραφία.

Ξεκίνησες το βίντεο με κατανάλωση αλκοόλ και από την αρχή ήθελα να σε ρωτήσω, ποτό και οδήγηση πηγαίνουν μαζί;
Οδήγηση και αλκοόλ, σαφώς και δεν πηγαίνουν μαζί. Άλλωστε και εμείς μέσα από το βίντεο δεν θέλουμε να προωθήσουμε κάτι τέτοιο. Τα πλάνα που λες, τραβήχτηκαν πριν ξεκινήσουμε για την πίστα, όταν μετά από έξοδο καταλήξαμε να κοιμηθούμε στο βανάκι που φαίνεται στο βίντεο, στη μέση του πουθενά. Ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα μου είναι ο φίλος Ian Andresen και σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγούσαμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Αυτό να το τονίσουμε. Επίσης, στην Ιαπωνία, είναι ευτυχώς, πολύ αυστηρός ο νόμος. Συνεπώς δε θα μας έπαιρνε να κάνουμε τέτοιες απερισκεψίες. Αλλά και να μας «έπαιρνε», δε θα το κάναμε. Είναι θέμα κοινής λογικής.

Έχεις καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου τα ατυχήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Πως πιστεύεις μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;
Στην Κρήτη όντως το πρόβλημα με την οδηγική συμπεριφορά και την κατανάλωση αλκοόλ είναι μεγάλο. Γίνονται πολλά ατυχήματα, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν μαθαίνει και είναι κρίμα. Πρέπει νομίζω να σφίξει λίγο το ζωνάρι, γιατί ο Έλληνας θα οδηγήσει χωρίς ζώνη, χωρίς κράνος και έχοντας καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο.

Ποια θα είναι η διάρκεια του ντοκιμαντέρ και τι περισσότερο θα δει ο κόσμος;
Η τελική διάρκεια ακόμη είναι άγνωστη, υπολογίζω περίπου 30 λεπτά το αυτόνομο για το drift και άλλο τόσο το γενικότερο βίντεο για το karate και τα αξιοθέατα, γιατί έχω περισσότερα από διακόσια πενήντα αποσπάσματα, τα οποία χρειάζονται επεξεργασία, «κόψιμο και ράψιμο» και μουσική επένδυση. Το υλικό να σου πω την αλήθεια, το επεξεργάζομαι κυρίως στον ελεύθερό μου χρόνο, όμως είμαι σε καλό δρόμο.

Ποιος είναι ο στόχος σου για το ντοκιμαντέρ;
Ο βασικός στόχος μου είναι να παρακολουθήσει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, αλλά και να αποκτήσω την εμπειρία, για τα επόμενα που σκέφτομαι να κάνω σε μελλοντικά μου ταξίδια. Έχω σκεφτεί, αφού κάνω που κάνω τα ταξίδια, γιατί να μην δείξω στον κόσμο κάτι πέρα από τα συνηθισμένα;

Σε κάποιον που διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη, θα θελήσει να επισκεφθεί την Ιαπωνία, τι θα τον συμβούλευες;
Θα του έλεγα να κάνει οικονομία, να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό και παράλληλα, να προσπαθήσει να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα τον βοηθήσουν να γνωρίσει την αληθινή Ιαπωνία. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, είναι εμπειρία ζωής.
Αδάμ Αλεξόπουλος-dytikesmaties.grΣυντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Αυτό είναι το νέο Dacia Duster

Το εξαιρετικά πετυχημένο μοντέλο της Dacia, περνά στη 2η γενιά του, με νέο σχεδιασμό που ξεχωρίζειγια το δυναμισμό και τη στιβαρότητα του.

Κανει το Fiat...Ferrari: O Hρακλειώτης που μεταμορφώνει αυτοκίνητα…

Eίναι ένας από τους ανθρώπους που θα μπορούσε να πει κανείς πως ό,τι πιάνουν το μεταμορφώνουν σε...χρυσό!

Οι Ευρωπαϊκές πόλεις περιορίζουν δραστικά την κυκλοφορία…

Οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών παίρνουν πρωτοβουλίες και περιορίζουν αποφασιστικά την είσοδο των παλαιών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στα αστικά κέντρα.…

Eνα αυτοκίνητο στο δρόμο, μόνο με τα βασικά...

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην περικοπή κονδυλίων για τη συντήρηση των αυτοκινήτων τους.

Η νέα Mercedes X-Class «πάτησε» Ελλάδα και εχει βάλει σε σκέψεις…

Μέσα από το CretePlus.gr σας είχαμε ενημερώσει για τον αγρότη...πολυτελείας, ο οποίος πλέον ηρθε και στην Ελλάδα.

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το Νοέμβριο 2017

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το Νοέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +10,6%, ως προς το Νοέμβριο 2016.

Το ανανεωμένο Mitsubishi ASX έχει τη νέα οπτική ταυτότητα Dynamic…

Το ανανεωμένο ASX που παρουσιάζει τη νέα οπτική ταυτότητα Dynamic Shield της MMC είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη…

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στην παραγωγή

Το Fiat Panda κατέγραψε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στη σύγχρονη ιστορία του.

Η Tesla παρουσίασε το ταχύτερο αυτοκινητο στον κόσμο

Το ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό Tesla Semi αποκάλυψε ο Έλον Μασκ, αλλά η εντυπωσιακή νταλίκα, η πλέον προηγμένη που κατασκευάστηκε ποτέ, επισκιάστηκε από αυτό που έκρυβε στα…

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΤΕΙ οι μαθητές του…

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο ΤΕΙ Κρήτης, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των βιωματικών δράσεων…

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τον Οκτώβριο…

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, τον Οκτώβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +26,2%, ως προς τον Οκτώβριο 2016.

Δημήτρης Πετράκης: Ένας Κρητικός στον κόσμο του Ιαπωνικού…

Πριν από λίγες ημέρες είδα ένα μικρό βίντεο που τράβηξε ο «τρελός» για τα αυτοκίνητα και τις πολεμικές τέχνες, Δημήτρης Πετράκης, ο οποίος ταξίδεψε για τρίτη φορά πέρυσι…

Σκόρπισε...τρόμο με μια προσπέραση- Οι ασυνείδητοι οδηγοι…

Μια προσπέραση που έγινε στο πιο...άκυρο σημείο της πολης, προκάλεσε την οργή των αυτοπτων μαρτύρων.

Oι εντυπωσιακες Porsche Cayenne κάνουν βόλτα στην... Kρήτη (vid)

Η Porsche «ψηφίζει» Ελλάδα και πραγματοποιει την παγκόσμια παρουσίαση της 3ης γενιάς της Cayenne στην Κρήτη με τα νέα αυτοκίνητα να κάνουν βόλτα στο...νησί!

Δίπλωμα οδήγησης: Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εξέτασης…

Σημαντικές αλλαγές στις εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης προαναγγέλλει το υπουργείο Μεταφορών. Μέσα στο Δεκέμβριο θα κατατεθεί σχέδιο νόμου το οποίο…

Το νέο και ενδιαφέρον Skoda Karoq ξεκινά από 19.900 ευρώ

Το καινούργιο μικρό SUV της Skoda, το Karoq, είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας στη συγκεκριμένη και ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία.

Στην Kρήτη η παγκόσμια παρουσίαση- Ειδαμε τις πρώτες...Porsche…

Η Porsche «ψηφίζει» Ελλάδα και πραγματοποιει την παγκόσμια παρουσίαση της 3ης γενιάς της Cayenne στην Κρήτη!

Δείτε τα «θηρία» που εντυπωσίασαν στο 39ο Ράλλυ Κρήτης!…

Το 39ο Ράλλυ Κρήτης εχει περάσει πλέον στην Ιστορία και όλοι αναμένουν το 40ο, μετά από θεαμα που είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο!

Απολυτα επιτυχημένο το 39ο Ράλλυ Κρήτης- Δείτε τους νικητές…

Μονο ως επιτυχημενο κρίνεται το 39ο Ράλλυ Κρήτης, με τους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό!

Σημερα το 39ο Ραλλυ Κρήτης- τα «θηρία» του νησιού βρυχώνται…

Σημερα πραγματοποιείται το 39ο Ράλλυ Κρήτης, το οποίο αναμενεται να σκορπίσει χαρά και πλούσιο θέαμα!

Τα «θηρία» της Κρήτης βρυχώνται για 39η φορά- Δείτε συμμετοχές,…

Ολα είναι ετοιμα για την πραγματοποίηση του 39ου Ράλλυ Κρήτης, το οποίο είναι έτοιμο να σκορπίσει χαρά και πλούσιο θέαμα!

Ετοιμα ολα για το Ραλλυ Κρήτης

Λόγω διεξαγωγής αγώνα «ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ, στην διαδρομή Ποταμιές – Ασκοί και Καστέλι-διασταύρωση Καλού Χωριού Ηρακλείου», την Κυριακή 22.10.2017, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές…

Αγώνες scrable στην Κρήτη!

Eρχεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδας scrable!

Θυμωμένος...οικογενειάρχης 315 ίππων!

H γερμανική βελτιωτική ABT παρουσιάζει τη νέα της πρόταση αναβάθμισης για την ανανεωμένη γενιά της Skoda Octavia RS, η οποία αποκτά 315 άλογα ισχύος ώστε να προσφέρει ακόμη πιο…

Ερχονται… αγώνες δρόμου αυτοκινήτου, μηχανής, σε Τυμπάκι…

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Οκτωβρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, και το «European Mdc Drift» στις…

Κρήτη: Ερχεται ο 5ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος…

O 5ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster auto-moto θα γίνει στην μεγαλύτερη και νοτιότερη πίστα της Ελλάδας στο Τυμπακι της Κρήτης το σκ 7-8/10.

Ερχεται ένας «αγρότης» πολυτελείας- Θα τον δούμε στα…

Είναι ένα από τα Pick Up οχήματα που αποτελούν το...όνειρο, όπου ζητά να συνδυασει την πολυτέλεια με τις αγροτικές δουλειές!

Aston Martin-Red Bull από το 2018

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι από το 2018 θα αγωνίζεται ως Aston Martin-Red Bull, καθώς η βρετανική ομάδα θα είναι ο επίσημος χορηγός της για την επόμενη σεζόν.

Ερχονται βαριά πρόστιμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που…

Πρόστιμα μεγαλύτερα του 1 δισ. ευρώ έρχονται για επτά από τις έντεκα μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, επειδή δεν θα κατορθώσουν να περιορίσουν τις εκπομπές…

Μειώνουν τα τέλη κυκλοφορίας στα παλαιά Ι.Χ., τα αυξάνουν…

Νέα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ελαφρυνθούν τα παλαιότερα Ι.Χ. και να επιβαρυνθούν τα νεότερα.

Καθετοποιημένη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει τη δυνατότητα να κατασκευάζει η ίδια μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλιώς θα χάσει θέσεις εργασίας.

Νέο πρωτότυπο από την Kia

Η Kia Motors θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο (concept car) στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne

Πρεμιέρα για τη νέα Porsche Cayenne, που έφτασε αισίως στην 3η κατά σειρά γενιά της και έχει γίνει πλέον πιο κομψή και πιο δυναμική.

Η ηλεκτροκίνηση απειλεί το γερμανικό θαύμα

Ο εκλογικός θρίαμβος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στις 24 Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να ακολουθηθεί από οικονομική καταστροφή.

Συνεχιζονται οι προετοιμασίες για την 12η Ανάβαση Ομαλού

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της 12ης Ανάβασης Ομαλού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου και ώρα 14:30 θα δοθεί συνέντευξη…

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 12η Ανάβαση Ομαλού…

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της 12ης Ανάβασης Ομαλού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου και ώρα 14:30 θα δοθεί συνέντευξη…

Ανακοίνωση εξετάσεων υποψηφίων οδικών μεταφορέων Επιβατών…

Από τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι, οι εξετάσεις Γ΄ περιόδου 2017 για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής…

Renault Scénic RX: Έκδοση για το Rallycross!

Αρκετά μηχανοκίνητα αθλήματα έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν και εξακολουθούν να προσπαθούν να μοιραστούν την εμπειρία ενός αγώνα. Για παράδειγμα, στην Formula 1, υπάρχουν…

Οδηγός ζηλεψε τους Κρητικούς που...οδηγούσαν ανάποδα…

Τη...χάρη ορισμένων Κρητικών οδηγών ζήλεψε ενας πολίτης ο οποίος οδηγούσε για χιλιόμετρα κινούμενος με το αυτοκίνητο του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!

Suzuki Swift: Το μικρό που τα … σπάει!

Ενσαρκώνει την εξέλιξη του SWIFT DNA και έρχεται με σκοπό να εμπνεύσει τον οδηγό του μέσω της επιτυχίας, της συνεχούς βελτίωσης και της καινοτομίας.

Επιστρέφονται από την Δημ Αστυνομία Ηρακλείου οι πινακίδες…

Από τη Δημοτική αστυνομία Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι…

Το νέο Volkswagen Arteon από 39.900 ευρώ στην Ελλάδα

Το νέο 5θυρο coupe, το Volkswagen Arteon, αποκαλύφθηκε επί ελληνικού εδάφους σε μια εκδήλωση στην Ανάβυσσο.

Ποια είναι τα 10 μυστικά για «αθάνατο» αυτοκίνητο; (vid)

Ο Ιρβ Γκόρντον, ο άνθρωπος που έχει διανύσει 4.800.000 χλμ. με ένα και μόνο αυτοκίνητο, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της μακροζωίας του.

Η ανθρώπινη υγεία και οι ρύποι των αυτοκινήτων.

Με την παρέλευση του χρόνου, τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις εκπομπές, γίνονται όλα και αυστηρότερα.

Η BMW θέλει να φτιάξει το ηλεκτροκίνητο Mini στη Μεγάλη Βρετανία

Βλέψεις προς τη Βρετανία, και συγκεκριμένα προς το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, έχει η BMW για να κατασκευάσει το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Mini Cooper.

Αυτό είναι το νέο Audi A8  

Το πόσο σημαντικό είναι το νέο Α8 για την Audi φαίνεται από την εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη με την ευκαιρία της επίσημης πρεμιέρας του.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.