Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ στον Κριτσωτάκη για τα τιμολόγια του νερού

Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ στον Κριτσωτάκη για τα τιμολόγια του νερού

Δήμος Ηρακλείου | 08/08/2013 - 18:03
Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ στον Κριτσωτάκη για τα τιμολόγια του νερού
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑΗ απαντώντας στον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα τιμολόγια του νερού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑ Ηρακλείου παρά το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος της παραγωγής του νερού που προκύπτει εξαιτίας της άντλησής του από 50 εγκατασπαρμένες σε όλο το Νομό γεωτρήσεις μεγάλου βάθους , διατηρεί ένα από τα φθηνότερα τιμολόγια σε σχέση  με τις υπόλοιπες  ΔΕΥΑ της Χώρας.
   
Από το έτος 2007 μέχρι σήμερα  και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που όλοι βιώνουμε, η ΔΕΥΑΗ ΔΕΝ έχει επιβάλλει καμία αύξηση στα τιμολόγια της.
   
Παρά τις ήδη χαμηλές χρεώσεις, η Δημοτική Επιχείρηση από το έτος  2003 εφαρμόζει χωριστή τιμολογιακή πολιτική σε ΑΜΕΑ και πολύτεκνους (οικιακό τιμολόγιο μειωμένο κατά 40%).
   
Επίσης παρέχει τη δυνατότητα διακανονισμού της οφειλής όλων ανεξαιρέτως των Δημοτών  μέχρι και σε είκοσι μηνιαίες δόσεις.
   
Ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ , Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Άποροι , χρόνια ασθενείς κλπ) παρέχεται η δυνατότητα ειδικού διακανονισμού με ευνοϊκότερη ρύθμιση της αποπληρωμής της οφειλής τους (ελάχιστη προκαταβολή και ακόμα περισσότερες δόσεις.)
     
Από το έτος λειτουργίας της μέχρι και σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση στα πλαίσια του κοινωνικού της ρόλου έχει προσφέρει σημαντικό έργο υποδομής στους τομείς αρμοδιότητάς της σεβόμενη απόλυτα  το μη κερδοσκοπικό της χαρακτήρα.
   
Στα ίδια πλαίσια υλοποιείται και η προσπάθεια είσπραξης των οφειλών των Δημοτών ,  η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την κάλυψη του λειτουργικού και μόνο κόστους της Επιχείρησης, δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΗ ΔΕΝ λαμβάνει ΟΥΔΕΜΙΑ κρατική επιχορήγηση.
   
Συμπληρωματικά σας αναφέρομε ότι , παρά την μη επιβολή αυξήσεων στο τιμολόγιο μας όπως προαναφέρθηκε , τα τελευταία τρία έτη η Επιχείρηση απορρόφησε αυξήσεις του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών της εξόδων , σε ποσοστό της τάξης του 30%.
   
Πάγιο και χρόνιο αίτημα των ΔΕΥΑ της Χώρας που έχει εκφραστεί  επανειλλημένως με σχετικά υπομνήματα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΕΔΕΥΑ) προς τον εκάστοτε Διοικητή της ΔΕΗ ΑΕ αποτελεί η υπαγωγή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων σε Βιομηχανικό Τιμολόγιο έναντι του Εμπορικού Τιμολογίου με το οποίο σήμερα χρεώνονται.
   
Εύκολα γίνεται αντιληπτό προς η τυχόν ευόδωση του απολύτως δίκαιου αυτού αιτήματος για την ικανοποίηση του οποίου αναμένομε την ενεργή στήριξή σας, θα προσφέρει σε όλες τις ΔΕΥΑ όχι μόνο την εξασφάλιση της λειτουργίας τους με την παρούσα νομική τους μορφή αλλά και τη  δυνατότητα ακόμη ευνοϊκότερης τιμολογιακής πολιτικής προς όφελος των Δημοτών – καταναλωτών τους.
   
Κλείνοντας σας αναφέρομε ότι  η τυχόν επίσκεψή σας στα γραφεία μας, πριν την αποστολή του σχετικού εγγράφου , θα σας παρείχε τη δυνατότητα της εκτενέστερης ενημέρωσης  τόσο για την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική όσο και για τις εν γένει δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση και δυσχεραίνουν σημαντικά  την λειτουργία της, σύμφωνα με όσα επιγραμματικά ανωτέρω αναφέρθηκαν.
   
Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση  ή διευκρίνιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Δήμος Ηρακλείου

Οπωροκηπευτικά στους Ρομά από τον δήμο Ηρακλείου

Τα αγόρασε από τον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.