Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βρούτσης ζήτησε ελέγχους... και στην Επιθεώρηση δεν έχουν υπαλλήλους και βενζίνη!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βρούτσης ζήτησε ελέγχους... και στην Επιθεώρηση δεν έχουν υπαλλήλους και βενζίνη!

Κοινωνία | 21/05/2013 - 13:59
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βρούτσης ζήτησε ελέγχους... και στην Επιθεώρηση δεν έχουν υπαλλήλους και βενζίνη!
Μπορεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης να ζήτησε εντατικούς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, αλλά η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει… υπαλλήλους, αυτοκίνητο, και βενζίνη!

Μόνο στο Creteplus.gr

Για το θεαθήναι διέταξε προχθές εντατικούς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές-κυρίως στην Κρήτη- ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) Μιχάλη Κανδαράκη.

Η δήλωση … δούλεμα!

Μάλιστα ο Υπουργός, που μας δουλεύει στην κυριολεξία … ψιλό γαζί, με δήλωση του επισήμανε ότι τα φαινόμενα της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μια τυπική παράβαση αλλά ένα κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα.

«Την στιγμή που καταβάλλονται τεράστιες θυσίες από όλους μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, συμπεριφορές ανομίας υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές. Ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου αναμένεται πολύ σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που θα συμβάλει στη τόνωση της οικονομίας και συνεπώς στην αύξηση των θέσεων εργασίας, φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα όπως τονίστηκε, οι έλεγχοι θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα ενώ θα διενεργούνται κατά την διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου.

Επιθεώρηση Εργασίας… βιτρίνα στο Ηράκλειο!

Την ίδια ώρα η Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο υπάρχει και λειτουργεί για τυπικούς λόγους, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό που θα διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Η πρόσφατη δήλωση του κ. Βρούτση ήταν ένα καθαρά επικοινωνιακό τρικ, μιας και δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που θα επιθεωρήσει στον ιδιωτικό τομέα για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρείται η εργατική νομοθεσία… που δεν τηρείται». Όπως συμπληρώνει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο, όσο και το ΙΚΑ, δηλαδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους, έχουν διαλύσει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μάλιστα ο Σωκράτης Βαρδάκης τονίζει, ότι, στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ηράκλειο υπάρχουν συνολικά 6 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι… 3 καλούνται να επιθεωρήσουν ολόκληρο … τον νομό Ηρακλείου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει αυτοκίνητο αλλά ούτε και χρήματα για βενζίνη! Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην υπηρεσία του ΙΚΑ Ηρακλείου, την Ε.ΥΠ.Ε.Α. (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης), η οποία επίσης έχει … μείνει ανενεργή!

«Δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, τα πάντα έχουν παραχωρηθεί στους επιχειρηματίες, και στους εργοδότες, και δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος. Η πλειοψηφία των εργοδοτών κάνουν ότι τους ‘καπνίσει’ εις βάρος των εργαζομένων, ενώ η εργατική νομοθεσία-όση έχει απομείνει-έχει καταστεί και αυτή ένα ‘κουρελόχαρτο’», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αύριο το Creteplus.gr, στο δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ, με τραγελαφικές αποκαλύψεις για το μπάχαλο των ελεγκτικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο

Α.Β.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κοινωνία

Ακόμα και καναπέ βάζουν για να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ…

Τελικά το πρόβλημα με τις καβάτζες μπροστά από σπίτια απλά δεν μπορεί να επιλυθεί, μιας και παρά τις διαβεβαιώσεις για επί της ουσίας μέτρα, απλά το κακό συνεχίζεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ...ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οικοδόμοι Ηρακλείου : Απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ

"Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Μεγάλη τραγωδία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε…

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.