Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια την Πρωτομαγιά -Ανακοίνωση από τις Μινωικές Γραμμές

Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια την Πρωτομαγιά -Ανακοίνωση από τις Μινωικές Γραμμές

Κρήτη | 28/04/2015 - 14:38
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια την Πρωτομαγιά -Ανακοίνωση από τις Μινωικές Γραμμές
Δεμένα θα παραμείνουν τα καράβια στα λιμάνια της Χώρας την Παρασκευή καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα έχει έναρξη στις 12 τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου και λήξη στις 12 τη νύχτα.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών οι Μινωικές Γραμμές τροποποίησαν τα δρομολόγια τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας της Πρωτομαγιάς της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας από τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Πειραιά και της Πάτρας θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 21.30

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του απόπλου (21:00).

•    ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA)
Αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτρας κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του απόπλου (17:00).

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις της MINOAN LINES από τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Πειραιά, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας ή της Αγκώνας, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.


Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίνουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δικαίου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφράδα ημέρα που η χώρα μας οδηγήθηκε στα δεσμά δουλείας και εξάρτησης της Τρόικα – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – οδηγώντας αλυσοδέσμια την εργατική τάξη της ΄χώρας εν ενεργεία και συνταξιούχους, κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Στη διάρκεια αυτής της πενταετίας, οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της υποτέλειας της χώρας μας στους ξένους δανειστές με καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και τον στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν και είναι η ανεργία στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και να αυξάνεται σε καθημερινή βάση, επίσης οι μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων που είναι αποτέλεσμα και του σχετικού Νόμου 4150/2013 αλλά και των αποφάσεων του ΥΝΑ, συντελούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τέλος δε η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας που αφορά τη ναυτική εργασία τείνει να καταστεί ένας επί πλέον τροφοδότης της ανεργίας.

Θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη για ένα και πλέον χρόνο κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας και η εικόνα που παρουσιάζουν πλοία της ακτοπλοΐας να μην παρέχουν στα πληρώματά τους τα στοιχειώδη μέσα ενδιαίτησης, τροφοδοσίας, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.»

Τα αιτήματα της ΠΝΟ

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Πρωτομαγιάτικης απεργίας της ΠΝΟ περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.

- Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και στην ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας στο ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιας οικονομικής ενίσχυσης των άνεργων ναυτικών.

- Ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των αποφάσεων ΥΝΑ με τις οποίες και μειώθηκαν δραστικά οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας.

- Οργανικές συνθέσεις Ακτοπλοϊκών-Επιβατηγών πλοίων και ειδικότερα κατάργηση της εφαρμογής του Άρθρου 29 του ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της Ακτοπλοΐας, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΝΟ.

- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015

- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

 - Άμεση διόρθωση και απάλεψη της ρύθμισης (αρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού που εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.

- Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, υφίστανται περαιτέρω εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.

- Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, που υπέστησαν την τελευταία πενταετία και την διασφάλιση του θεσμού των εφάπαξ και την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του.

- Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

- Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ και όχι μεταφορά και μεταστέγαση των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ στο κτίριο του Οίκου Ναύτου και ορθότερη λειτουργία του σύμφωνα με τους σκοπούς ίδρυσής του και τις σχετικές προτάσεις της Ομοσπονδίας.

- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και άμεση απόσυρση του ΠΔ 141/2014 με το οποίο και καταργήθηκαν οι δοκιμασμένες μέχρι σήμερα ρυθμίσεις για την απόκτηση του πτυχίου ηλεκτρολόγου ΕΝ και υλοποιείται η εισαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στον χώρο της ναυτεργασίας και μάλιστα με εξίσωση των πιστοποιητικών που χορηγούνται από τις ιδιωτικές σχολές της ημεδαπής και αλλοδαπής με τα αντίστοιχα ελληνικά.

- Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ΝΕΛ και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.