Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δείτε τους οριστικούς πίνακες με τα ονόματα για τους παιδικούς σταθμούς

Δείτε τους οριστικούς πίνακες με τα ονόματα για τους παιδικούς σταθμούς

Ελλάδα | 31/08/2014 - 22:24
Δείτε τους οριστικούς πίνακες με τα ονόματα για τους παιδικούς σταθμούς
Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι οριστικοί πίνακες των ωφελουμένων μητέρων για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ - Δείτε την τελική λίστα, μάθετε τις διαδικασίες.

Τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που περίμεναν να δουν τη λίστα των ονομάτων με τις ωφελούμενες μητέρες που θα στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι οριστικοί πίνακες ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και βρίσκονται ΕΔΩ. Θα πρέπει, φυσικά, να κάνετε υπομονή, γιατί, αυτή την ώρα, χιλιάδες οικογένειες ανζητούν τα ονόματα και το site, πολλές φορές, δεν ανταποκρίνεται.

Προηγήθηκε η δημοσίευση των προσωρινών πινάκων, ακολούθησε η διαδικασία των ενστάσεων, που ολοκληρώθηκε στις 28 Αυγούστου, και η τελική αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή, βάσει μορίων. Τελικά, εκτός πινάκων έμειναν ελάχιστες μητέρες, που, αν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις, “έχασαν το τρένο” και μπαίνουν στην κατηγορία των επιλαχουσών, σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις, μέσα στη χρονιά.

Ποιες είναι οι διαδικασίες μέχρι τις εγγραφές

Μετά από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων η ΕΕΤΑΑ θα στείλει στον Ανάδοχο Φορέα

α) «Εντολή τοποθέτησης» για κάθε τέκνο ωφελούμενης μητέρας σε δύο (2) αντίτυπα, η οποία είναι αυστηρά προσωπική, δεν μεταβιβάζεται, δεν εκχωρείται, ούτε πωλείται. Το πρωτότυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» θα χορηγείται στη μητέρα ενώ το αντίγραφο, το οποίο θα φέρει την υπογραφή της μητέρας, θα τηρείται στη δομή.

β) Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) των ωφελουμένων μητέρων της Δομής, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτική κατάσταση των μητέρων, τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους, τα ονόματα των εγγεγραμμένων τέκνων τους καθώς και η κατηγορία θέσης αυτών.

γ) Κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας των ωφελουμένων μητέρων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους.

 

Πως θα γίνουν οι εγγραφές

Η Δομή οφείλει να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τις ωφελούμενες από το Πρόγραμμα μητέρες προκειμένου να προσέλθουν στη Δομή, να παραλάβουν το ανάλογο αντίτυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» και να εγγράψουν το παιδί τους, το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Η Δομή προχωρά στις εγγραφές των παιδιών και συγκεντρώνει τις υπογραφές των ωφελούμενων στο Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) του Σεπτεμβρίου, βάσει των εγγραφών που θα κάνει.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται, μετά από την καταχώρηση των σχετικών εγγραφών στα αντίστοιχα βιβλία παρουσιών που οφείλει κατά την ισχύουσα νομοθεσία να τηρεί η Δομή. Εγγραφές για τις οποίες δεν έχει γίνει ανάλογη καταχώρηση στα τηρούμενα βιβλία της Δομής, είναι άκυρη. «Εντολή Τοποθέτησης» - Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο)

Η Δομή οφείλει:

α) να παραδώσει σε κάθε ωφελούμενη μητέρα το πρωτότυπο της Εντολής Τοποθέτησής της, που θα παραλάβει από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και να τηρήσει τα υπογεγραμμένα από τις ωφελούμενες αντίγραφα όλων των Εντολών Τοποθέτησης σε ειδικό φάκελο του Προγράμματος.

β) να αποστέλλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, συμπληρωμένο το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) με τις πρωτότυπες υπογραφές των μητέρων, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο, στα αντίστοιχα πεδία, από τον υπεύθυνο της Δομής. Το έντυπο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με το Υπόδειγμα που έχει αποσταλεί από την ΕΕΤΑΑ, να είναι καθαρό, να μην έχει προσθήκες και χειρόγραφες διορθώσεις. Το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) του μηνός Σεπτεμβρίου αποτελεί και έντυπο επιβεβαίωσης εγγραφής των τέκνων των ωφελουμένων μητέρων στη δομή και θα πρέπει ο Ανάδοχος Φορέας να το προσκομίσει στην ΕΕΤΑΑ κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Δεν επιτρέπεται να προβαίνει ο φορέας:

α) σε μετακινήσεις των ωφελούμενων μητέρων από σταθμό σε άλλο σταθμό του ίδιου φορέα, χωρίς την υποβολή έγγραφου ερωτήματος προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και εφόσον έχουν εγγράφως την σύμφωνη γνώμη της Ωφελούμενης μητέρας και πριν να λάβουν σχετική έγκρισή μας.

β) σε ενημέρωση και τοποθέτηση επιλαχούσας μητέρας, χωρίς έγγραφο του φορέα / δομής προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την κάλυψη κενής θέσης ή/και την αποστολή της Υπεύθυνης Δήλωσης της μητέρας που διακόπτει και τη σχετική έγκριση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 2.8 Διακοπή παρεχόμενης υπηρεσίας Τ
 

Τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιο παιδί σταματήσει τον σταθμό

Στην περίπτωση που κάποιο παιδί δεν συνεχίσει, τότε είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την ΕΕΤΑΑ, ενώ το ίδιο πρέπει να κάνει και η δομή (παιδικός σταθμός).

Τόσο ο Ανάδοχος, όσο και οι ωφελούμενες, υποχρεούνται να ενημερώνουν εντός 10 ημερών και εγγράφως την Εταιρία για τις περιπτώσεις διακοπής φύλαξης του παιδιού κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, είτε κατόπιν δηλώσεως της ωφελούμενης, είτε εφόσον συντρέχουν λόγοι διακοπής, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και τον Κανονισμό λειτουργίας του Αναδόχου, καθώς και για την αιτία που προκαλεί τη διακοπή. Στις περιπτώσεις αυτές, θα καταβάλλεται στον Ανάδοχο το ποσό που αντιστοιχεί στη θέση που διακόπηκε και η ΕΕΤΑΑ θα αναλαμβάνει να καλύψει την κενή θέση με την επόμενη επιλαχούσα.

Εάν η θέση καλυφθεί από νέα ωφελούμενη κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα αποχώρησης του τέκνου της προηγούμενης, η νέα ωφελούμενη θα υπογράφει στο «Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο)» τον επόμενο μήνα από την εγγραφή του παιδιού της στη Δομή.

Η εντολή τοποθέτησης ακυρώνεται αυτοδικαίως με ευθύνη του αναδόχου, στις περιπτώσεις αυτές που δεν γίνεται χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών φύλαξης συνεχώς και αδιαλείπτως κατά το τρίμηνο που προηγείται της ακύρωσης, παρά την υπογραφή του αντίστοιχου πεδίου του «Συνοδευτικού Εντύπου Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολογίου)» για τη συμμετοχή της ωφελούμενης στο πρόγραμμα τους αντίστοιχους μήνες.

Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. δε φέρει ευθύνη για θέματα λειτουργίας των δομών, απεργίας ή επίσχεσης εργασίας του προσωπικού ή οτιδήποτε αφορά το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δομών και των φορέων. Οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν εγκαίρως και εγγράφως την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή λειτουργίας ή άλλο σοβαρό θέμα της δομής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Σε περίπτωση, που μία μητέρα εγγράψει το παιδί της στη Δομή αλλά δεν δύναται να παρακολουθήσει τον πρώτο μήνα ή κάποιο μήνα του σχολικού έτους, η θέση δεν αναπληρώνεται εφόσον η ωφελούμενη μητέρα καταθέσει στη Δομή Υπεύθυνη Δήλωση αναφερόμενη στους λόγους απουσίας του τέκνου της και ότι επιθυμεί να ωφεληθεί των υπηρεσιών της δομής στη συνέχεια. Ο Φορέας οφείλει άμεσα να ενημερώσει εγγράφως την Ε.Ε.Τ.Α.Α και να επισυνάψει την υπεύθυνη δήλωση της μητέρας. Στην περίπτωση αυτή, η μητέρα δεν υπογράφει το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) κατά το μήνα ή τους μήνες απουσίας του τέκνου της και θα υπάρχει μείωση των προβλεπόμενων ανθρωπομηνών φύλαξης.

Ο Ανάδοχος υποχρεούται σε διάστημα λιγότερο των δέκα (10) ημερών να ενημερώσει εγγράφως την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τη μη προσέλευση των ωφελούμενων μητέρων κατά το μήνα Σεπτέμβριο στη Δομή, προκειμένου να αναπληρωθούν άμεσα οι κενές θέσεις από επιλαχούσες μητέρες. Το Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο) θα αποτελεί απόδειξη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα θεμελιώνει τη δαπάνη για την πληρωμή του Φορέα εκ μέρους της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και θα πρέπει το πρωτότυπο να αποστέλλεται κάθε μήνα στις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Γραφείων της.

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.