Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δανέλλης: «Τηλεοπτικές άδειες: Αποκλείσατε το ΕΣΡ και επιλέξατε τις αλχημείες»

Δανέλλης: «Τηλεοπτικές άδειες: Αποκλείσατε το ΕΣΡ και επιλέξατε τις αλχημείες»

Ελλάδα | 31/08/2016 - 16:16
Δανέλλης: «Τηλεοπτικές άδειες: Αποκλείσατε το ΕΣΡ και επιλέξατε τις αλχημείες»
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Ο Σπύρος Δανέλλης σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφέρθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, επισημαίνοντας πως αναβιώνει και πάλι η απλοϊκή αντιμνημονιακή προπαγάνδα πως με ένα στατιστικό τρικ, οι εταίροι μας μετατράπηκαν σε δανειστές μας. 

«Η συνωμοσιολογική αυτή ερμηνεία των δεινών της χρεοκοπίας θα ήταν απλώς γελοία, αν δεν κινδύνευε να εξανεμίσει τα τελευταία στοιχεία διεθνούς αξιοπιστίας που διαθέτει η χώρα απέναντι στους εταίρους, αλλά και τις διεθνείς αγορές.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφερόμενος στο καυτό θέμα των τηλεοπτικών αδειών επεσήμανε πως η κυβέρνηση επέλεξε τις αλχημείες, ακολουθώντας μια μεθοδολογία αμφιβόλου νομιμότητας, από τη στιγμή που εξαιρεί από τη διαδικασία τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ και δεν περίμενε τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση υπέπεσε στον πειρασμό της καταγγελίας περί “κακής διαπλοκής” των άλλων και τη δημιουργία ενός νέου μιντιακού ολιγοπωλίου, που θα στηρίζει τις όποιες κυβερνητικές επιλογές.»

Ο Σπύρος Δανέλλης, στη συνέχεια καυτηρίασε τη σχέση του κ. Φίλη με την «αριστεία», λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ο Υπουργός κατατρέχεται από διαφορετικές αναγνώσεις – ιδεολογικές φορτίσεις του όρου, επισημαίνοντας πως η προώθηση της μετριοκρατίας δεν προάγει την ταξική αναβάθμιση. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Με την ολοκλήρωση της περυσινής διαπραγμάτευσης και την υπογραφή του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντήθηκε και ένα δίλλημα που δοκίμασε όσο λίγα, τις σχέσεις μας με τον ορθό λόγο.

Το ερώτημα δηλαδή: «η χρεοκοπία έφερε τα μνημόνια ή τα μνημόνια προκάλεσαν την χρεοκοπία;»

Έτσι νομίζαμε.

Μέχρι που κατακαλόκαιρο η «τυφλή Θέμις» ξανα-αποφασίζει να διερευνήσει σε βάθος τις ποινικές ευθύνες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου για κακουργηματικές παραποιήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, αφού βάσει αυτών η χώρα υποχρεώθηκε στην ένταξη σε προγράμματα στήριξης.

Αναβιώνει πάλι η απλοϊκή προπαγάνδα πως με ένα στατιστικό τρικ, οι εταίροι μας μετατράπηκαν σε δανειστές μας, χρησιμοποιώντας ντόπια μίσθαρνα ή μη όργανά τους, όπως και τον συγκεκριμένο, που υπήρξε εξάλλου και στέλεχος του ΔΝΤ.

Η συνωμοσιολογική αυτή ερμηνεία των δεινών της χρεοκοπίας θα ήταν απλώς γελοία, αν δεν κινδύνευε να εξανεμίσει τα τελευταία στοιχεία διεθνούς αξιοπιστίας που διαθέτει η χώρα απέναντι στους εταίρους, αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Πέραν όλων των λοιπών, είναι τραγικό η κυβέρνηση να θεωρεί ότι την βολεύει πολιτικά να αναβιώσει τη συνωμοσιολογία περί προδοσιών, αναθερμαίνοντας τον τυφλό αντιμνημονιακό διχασμό και ενισχύοντας, παράλληλα, την ιδιότυπη προσέγγιση με τους καραμανλικούς της ΝΔ.

Είναι τραγικό η κυβέρνηση να καμώνεται, πως η Δικαιοσύνη διαθέτει την «επιστημολογική» επάρκεια να κρίνει, ό,τι η ίδια είναι ανίκανη να κρίνει, ενώ διαθέτει το ΓΛΚ, την Στατιστική Υπηρεσία και τις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Πρωθυπουργός, ας αντιληφθεί έστω και τώρα, πως με τα καμώματα αυτά, το μήνυμα που εκπέμπεται δεν είναι άλλο, παρά η αμφισβήτηση της ουσίας των συμφωνιών που κάναμε με τους εταίρους, ώστε να ενταχθούμε σε προγράμματα στήριξης, για να μην καταρρεύσουμε άτακτα, καταστρέφοντας ολοσχερώς χώρα και κοινωνία.

Πάλι θύματα διεθνούς συνομωσίας, πάλι ανάδελφοι και προδομένοι.

Να μην αναρωτιόμαστε πώς φαινόμενα τύπου Αρτέμη Σώρρα βρίσκουν έδαφος σε μια κοινωνία που εκπαιδεύεται συστηματικά, να ερμηνεύει με τόσο βολικό τρόπο ό,τι αρνητικό της συμβαίνει. 

Η αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας στην λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, αποτελεί διαχρονικό αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Η σκανδαλώδης σχέση πολιτικής αντιπαροχής μεταξύ πολιτικού συστήματος, ΜΜΕ και τραπεζών είναι μια από τις βασικές πηγές απώλειας της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς.

Η κυβέρνηση της αριστεράς είχε ένα προνομιακό πεδίο στη διάθεσή της και θα μπορούσε να γραφτεί στην ιστορία, ως ένα από τα μεγαλύτερά της επιτεύγματα, το ξεκαθάρισμα και η εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου.

Θα μπορούσε παράλληλα, να ασχοληθεί με την ρύθμιση του «αντισυστημικού» ενημερωτικού  χώρου, με το ξεκαθάρισμα από τις διάφορες γκρίζες σχολές δημοσιογραφίας που άνθισαν στην περίοδο του άκρατου λαϊκισμού, ως «φιλολαϊκές» και καταγγελτικές – αποκαλυπτικές, ευρισκόμενες στο περιθώριο των επίσημων μέσων, που ανεξέλεγκτα παραπληροφορούν, συκοφαντούν, εκβιάζουν. 

Αντί να επιδιώξει τον πλουραλισμό της ενημέρωσης και την εξυγίανση του τοπίου μέσω της κατοχυρωμένης στο Σύνταγμα ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση υπέπεσε στον πειρασμό της καταγγελίας περί κακής διαπλοκής των άλλων και τη δημιουργία ενός νέου μιντιακού ολιγοπωλίου, που θα στηρίζει τις όποιες κυβερνητικές επιλογές.

Επιλέξατε τις αλχημείες.

Επιλέξατε να μην περιμένετε την τελική κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τον αποκλεισμό του ΕΣΡ από την όλη διαδικασία.

Μιας Ανεξάρτητης Αρχής - που υπενθυμίζω - ότι για την θεσμοθέτησή της στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τότε Συνασπισμού, στον οποίο από κοινού συμμετείχαμε με πολλούς από εσάς. 

Την οποία υποστηρίζαμε ως θεσμική δικλείδα διασφάλισης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης από την όποια εξουσία.

Η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης, μας απομακρύνει από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ, κινδυνεύοντας να καταγραφούμε μαζί με την Ουγγαρία του Όρμπαν σε μια κατηγορία ειδικών χωρών.

Επιπλέον, είναι ιδιαιτέρως αντιφατικό ότι εσείς που δώσατε τόσους αγώνες για τους απολυμένους της ΕΡΤ, δεν ενδιαφέρεστε διόλου για τη μοίρα αρκετών εκατοντάδων εργαζομένων στα υφιστάμενα κανάλια, τα οποία από μεθαύριο θα βρεθούν εκτός λειτουργίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Άκουσα εχθές τον κ. Φίλη να αναφέρεται σε διαφορετικές αναγνώσεις – ιδεολογικές φορτίσεις του όρου «αριστεία».

Τι διαφορετικό εννοούσε ο εκ των ιστορικών μορφών της Αριστεράς, Γρηγόρης Φαράκος, όταν λίγο μετά τη χούντα προέτρεπε τους νέους της ΚΝΕ να είναι «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα».

Η προτροπή στη μετριοκρατία προάγει τα συμφέροντα των αδυνάτων;

Η προς τα κάτω ισοπέδωση ανοίγει άραγε προοπτικές για μια ταξική αναβάθμιση των λαϊκών στρωμάτων; 

Αλλά και αναφορικά με την συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, η πληθώρα εναλλακτικών προτάσεων και η πιθανολογούμενη κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων δεν είναι ούτε πρωτότυπη, ούτε καινούρια.

Το θέμα έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο πολλές φορές, χωρίς να προσφέρει τελικά ένα σταθερό, μη προσανατολισμένο στην παπαγαλία και μη εξοντωτικό για το μαθητή σύστημα.

Κυρίως δεν έχει προσφέρει ένα σύστημα που να αναβαθμίζει την δευτεροβάθμια παιδεία, αλλά και το ίδιο το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Φέτος, είδαμε να περνά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεγάλος αριθμός μαθητών, με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση.

Είναι ανάγκη να συζητήσουμε για την αναβάθμιση της Β’θμιας εκπαίδευσης.

Την αποσύνδεση του λυκείου από τις πανελλήνιες εξετάσεις και την απομάκρυνσή του από την παπαγαλία, που εξοντώνει τον μαθητή, χωρίς να του δίνει γνώσεις και κρίση.

Χρειαζόμαστε εκσυγχρονισμό της διδακτέας ύλης, αλλά και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, που δεν μπορεί παρά να περνά από τη δημιουργία κινήτρων για διαρκή επιμόρφωση και βεβαίως την αξιολόγηση.

Σχετικά με τις σκέψεις περί κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων θα πρέπει να διευκρινίσετε κ. Υπουργέ πως αυτές αφορούν τις χαμηλής ζήτησης σχολές, που κινούνται μακράν των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται από την σύγχρονη αγορά εργασίας.

Δηλώσατε επίσης κ. Φίλη, πως δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα σχολικά βιβλία ιστορίας σε σχέση με τον Εμφύλιο.

Και εμείς στο Ποτάμι πιστεύουμε πως έχει περάσει ικανός χρόνος από τα γεγονότα, ώστε αυτά να μπορούν να ειδωθούν και να ειπωθούν, χωρίς τον κίνδυνο αναμόχλευσης ολέθριων παθών του παρελθόντος.

Εξάλλου αποτελεί στοιχείο ωριμότητας για μια κοινωνία το να μπορεί να αναστοχάζεται τις επώδυνες στιγμές του παρελθόντος της. 

Η χρησιμοθηρική προσέγγιση της Ιστορίας, που κατά κόρον επιχειρήθηκε στο παρελθόν. ήταν πάντα κάτι που η αριστερά καυτηρίαζε.

Οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες πρέπει να διδάσκονται τις μαύρες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας, δηλαδή τον εμφύλιο, όπως και την επτάχρονη δικτατορία.

Ναι λοιπόν στην διδασκαλία του εμφυλίου, μακριά όμως από ιδεοληπτικές και μονόπλευρες προσεγγίσεις.

Έρχομαι τώρα στο συζητούμενο σχέδιο νόμου, που είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά την δομή των σύγχρονων κοινωνιών, οι οποίες χαρακτηρίζονται σήμερα από πολιτισμική και εθνική ανομοιογένεια.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι σαφές πως απαιτούνται σήμερα νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που θα καλύψουν τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο των παλιννοστούντων, όσο και των αλλοδαπών μαθητών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Γιατί αυτές οι προσεγγίσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την κάλυψη τόσο των γνωστικών, όσο και των ψυχολογικών  αναγκών τους, χωρίς να παραγνωρίζεται βέβαια και η ομαλή προσαρμογή τους σε μια ολοένα μεταβαλλόμενη ανοιχτή κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα διαπολιτισμικά σχολεία οφείλουν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο.

Επιβάλλεται η αύξηση του αριθμού τους, προκειμένου οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αυτά να διαχυθούν γρηγορότερα στο σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος.

Ο δεύτερος λόγος αφορά μια ακόμη διάσταση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα 8 χρόνια της κρίσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περίοδο της κρίσης περίπου 500.000 Έλληνες έχουν σπρωχθεί προς τη μετανάστευση, αναζητώντας τις ευκαιρίες που δεν τους προσφέρονται πλέον εδώ.

Αυτοί οι καινούριοι μετανάστες, που έρχονται να προστεθούν στους  Έλληνες της διασποράς δικαιούνται να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ελληνική παιδεία στις χώρες υποδοχής.

Για τις δε αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό μην υιοθετήσετε την λογική των «δικών μας παιδιών».

Μην υιοθετήσετε τις λογικές που στο παρελθόν, σε σημαντικό βαθμό ακολουθούνταν.

Τα κριτήρια πρέπει να είναι ορθολογικά και δίκαια.

Δεν είναι ήσσονος σημασίας η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών που θέλουν να παραμείνουν στο εξωτερικό και κάνουν καλά τη δουλειά τους, χωρίς επιμίσθιο μετά το πέρας της τριετίας.

Θέλω όμως να σταθώ και στο άρθρο 28, που επισκίασε τον κύριο κορμό του νομοσχεδίου και απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τα ΜΜΕ.

Σε αυτήν την ιδιότυπη και διχαστική διελκυστίνδα μεταξύ Κυβέρνησης – ΟΙΕΛΕ αφενός και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – Ιδιοκτητών Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αφετέρου, Το Ποτάμι απαντά θεσμικά, καταθέτοντας σχετική τροπολογία, με την οποία επιχειρείται η εύρεση της χρυσής τομής, αλλά και η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι ταυτόχρονα και σχολεία, αλλά και επιχειρήσεις.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να  περιορίζονται οι βαθμοί ελευθερίας που επιτρέπουν τον υγιή ανταγωνισμό, με απώτερο πάντα σκοπό την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας. 

Έτσι προτείνουμε τη σύσταση μίας 5μελούς επιτροπής εκπροσώπησης των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα αξιολογεί, θα αποφαίνεται και θα εισηγείται για το αν είναι καταχρηστική η απόλυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Στην επιτροπή θα εκπροσωπούνται και οι τρεις εμπλεκόμενες πλευρές δηλαδή η Πολιτεία, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί. 

Ευχαριστώ. "


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.