Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Συνέντευξη Δαμαβολίτη: «Πρέπει να βγάλουμε τον ήρωα από μέσα μας, για να αλλάξουμε την Ελλάδα»(pics)

Συνέντευξη Δαμαβολίτη: «Πρέπει να βγάλουμε τον ήρωα από μέσα μας, για να αλλάξουμε την Ελλάδα»(pics)

Ηράκλειο | 18/04/2014 - 08:25
Συνέντευξη Δαμαβολίτη: «Πρέπει να βγάλουμε τον ήρωα από μέσα μας, για να αλλάξουμε την Ελλάδα»(pics)

Πρόσωπο των ημερών για το Ηράκλειο και όχι μόνο είναι ο Κώστας Δαμαβολίτης. Ένας άνθρωπος που από το γυμναστήριο του και την αγάπη του για το κικ μπόξινγκ, καλείται να εκπροσωπήσει του συμπολίτες του μέσα στο Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος ξεγελάει με το παρουσιαστικό του, που σε κάνει επιφυλακτικό, μέχρι να ξεκινήσει η κουβέντα μαζί του. Τότε διαπιστώνει εύκολα ο συνομιλητής, πως είναι ένας συγκροτημένος, δραστήριος πολίτης, που θέλει να δει την Ελλάδα και τους Έλληνες να ζουν καλύτερες μέρες στο μέλλον, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Με καταγωγή από το Βενί Μυλοποτάμου, αλλά μεγαλωμένος στο Ηράκλειο, ο Κώστας Δαμαβολίτης από το 1992 ξεκίνησε δίπλα στον Θανάση Βουλγαρίδη, τον προπονητή των δασκάλων, την ενασχόληση με το άθλημα. Από το 1998 και έπειτα διδάσκει τις πολεμικές τέχνες και αυτή είναι η ιδιότητα με την οποία είναι γνωστός στην κοινωνία.


Ο Κώστας Δαμαβολίτης ως γνήσιος Κρητικός, δε διστάζει να μιλήσει μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο CretePlus.gr για όλους και για όλα. Για την αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες, τους στόχους του ως νέος Βουλευτής, τις σκέψεις του για την Ελλάδα και την Πολιτική.




Συνέντευξη στον Ανδρέα Κριτσωτάκη

Πως πήρατε την απόφαση και ασχοληθήκατε με την πολιτική;
«Με την Πολιτική ασχολήθηκα, διότι μέσα μου σηκώθηκε το πατριωτικό αίσθημα ως άμυνα από τη στιγμή που για τη χώρα μου, υπογράφηκαν συμβάσεις που έχουν τον όρο της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα Κοινά. Δεν ειχα εκλεγεί ούτε στο 15μελές του σχολείου μου. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την Πολιτική και οι λόγοι είναι καθαρά πατριωτικοί»

Εσείς δεν είχατε δηλαδή κάποια βλέψη προς αυτή την κατεύθυνση;
«Ποτέ. Δεν υπήρχαν προσωπικές φιλοδοξίες, διότι αν αυτό το μικρόβιο της Πολιτικής υπήρχε θα είχε εκδηλωθεί πολύ νωρίτερα. Τώρα όμως, όπως ένας αγρότης ή ένας βοσκός βλέπει την πατρίδα του να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, παίρνει τουφέκι και βγάζει από την επόμενη ημέρα τον ηρωισμό του στη μάχη, το ίδιο πράττω και εγώ. Με το ίδιο συναίσθημα ξεκινώ και εγώ. Ο ρόλος άλλαξε γιατί άλλαξαν απότομα και οι συνθήκες από το 2009. Και επέλεξα τους Ανεξάρτητους Έλληνες διότι ο πρώτος τη τάξει, ο αρχηγός του κινήματος (δεν μου αρέσει ο όρος πρόεδρος γιατί είναι εκφυλισμένος) έχει δύο χαρακτηριστικά που με εκφράζουν απόλυτα. Πρώτα από όλα βάζει στην πρώτη γραμμή την πίστη και την Ορθοδοξία. Και δεύτερο, στα εθνικά θέματα έχει τις θέσεις που με εκφράζουν».

Όταν πέρασε από το μυαλό σας το ενδεχόμενο να μπείτε στη Βουλή, ποιες ήταν οι σκέψεις σας; Υπολογίζατε αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων;
«Καταρχήν αυτό το αποτέλεσμα από την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν ήταν θέμα προσωπικής ευφυΐας ή σχεδιασμού. Πιστεύω ακράδαντα ότι ενήργησε η πρόνοια του Θεού για να έρθουν έτσι τα πράγματα μέσα από σειρά ενεργειών και αλυσιδωτών αντιδράσεων και να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ είμαι ένα παθητικός δέκτης των εξελίξεων. Όμως αυτό το οποίο μένει στο μυαλό μου είναι η ευθύνη. Διότι πλέον συμμετέχω σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μου. Έχω να κάνω με τα προβλήματα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η τύχη τους από ένα μέρος, σε ένα ποσοστό μικρό εξαρτάται και  από τη δική μου κρίση. Αυτό δεν αφορά μόνο ένα νομοσχέδιο, το οποίο μπορείς να καταψηφίσεις ή να υπερψηφίσεις. Αφορά και πράγματα τα οποία μπορεί να πέσουν στην αντίληψη μου για τον τόπο μου. Ελπίζω ο Θεός να μου δώσει τη δύναμη και ό,τι υποπέσει στην αντίληψη μου να μπορέσω να το φέρω στο προσκήνιο και να το θέσω στο Κοινοβούλιο ως θέμα. Ένα παλιό γνωμικό λέει πως όταν κάνεις αυτός που μπορείς, τότε κάνεις αυτό που πρέπει».

Πάρα πολλοί λένε πως ήρθε η ώρα για αλλαγές, σε πολιτικές και πρόσωπα. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να επέλθει με παρθενογένεση, αλλά με τη συμμετοχή άφθαρτων και σοβαρών προσώπων. Θεωρείτε ότι έφτασε αυτή η στιγμή;
«Εξυπακούεται. Νομίζω ότι η αλλαγή έχει αρχίσει ήδη. Και φαίνεται από την μεγάλη πτώση που έχουν στα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη στην άνοδο που έχουν άλλα κόμματα, όπως το δικό μας. Οπότε η ώρα της αλλαγής, η γέννηση του καινούριου - το οποίο θα δείξει αν αυτό είναι καλό ή κακό – προέκυψε από τη στιγμή που οι συνθήκες ήταν τέτοιες για να το δημιουργήσουν. Αυτό που είναι γνωστό σε όλους είναι πως αν δε φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο, δεν πρόκειται να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αλλαγή. Πρέπει πρώτα να επέλθει η σήψη και μετά  να αλλάξει η κατάσταση. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το κατώτατο σημείο. Είμαστε σε τέτοιο σημείο, που οι αποφάσεις έχουνε μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας. Είναι κρίσιμο το σημείο, γιατί οι ανακατατάξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι τέτοιες που πρέπει στρατηγικά να τις αξιοποιήσουμε, προτάσσοντας βέβαια και όλη τη δυναμική μας.

damaboliths1



Δηλαδή διαφωνείτε με το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στα εθνικά θέματα και τα γεωπολιτικά ζητήματα που εγείρονται;
«Διαφωνώ διότι έχουμε μια δουλοπρέπεια. Δεν είμαστε αυτοκρατορία για να μπορούμε να έχουμε ισχύ και να απαιτούμε. Μπορούμε όμως με διπλωματικούς χειρισμούς να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες, ώστε να μας σέβονται περισσότερο. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, μόνο όταν δείξουμε ότι δεν είμαστε με τα γόνατα πεσμένοι. Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής έλεγε ότι από τη στιγμή που δεν έχεις περιθώριο να κάνεις κουμάντο, πρέπει να δημιουργείς υποσχέσεις, εντυπώσεις. Έτσι πρέπει να κινηθούμε και εμείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να βγάλουμε στην επιφάνεια, κάτι που ο καθηγητής Νίκος Λυγερός είχε πει εδώ και πολλά χρόνια. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο. Ήδη πάρα πολλοι εποφθαλμιούν. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει αυτονομία ενεργειακή. Βλέπουμε όλοι τις εξελίξεις που υπάρχουν τώρα στην Ε.Ε. με την  Ουκρανία και τη Ρωσία που τροφοδοτούν την Ευρώπη, η οποία τώρα αναζητά νέες ενεργειακές πηγές. Εμείς έχουμε αυτό το χαρτί. Ήδη στην Ισπανία ανακαλύφθηκε πετρέλαιο. Εμείς που διαθέτουμε όλα όσα έχουνε επιβεβαιωθεί από τους πάντες, όπως είναι η Deutsche Bank που είναι επενδυτικός σύμβουλος σε πάνω από 100 πετρελαϊκά συμβόλαια, πρέπει να ενεργοποιηθούμε. Το να κωλυσιεργεί η κυβέρνηση στη θέσπιση της ΑΟΖ που από εκεί είναι η πύλη εισόδου για την ουσιαστική ανάπτυξη (θέσεις εργασίας, προφίλ που διαμορφώνεται για τη χώρα) νομίζω πως είναι μια ξεκάθαρα λανθασμένη τακτική. Επίσης έχουμε το ζεόλιθο που είναι η ανταπάντηση που λένε πως η μόνη λύση είναι η εξόρυξη χρυσού. Ένα στρατηγικό ορυκτό, για το όποιο κωφεύει και πάλι η κυβέρνηση αν και άνθρωποι, όπως ο κ. Λυγερός, έχουνε κάνει δεκάδες διαλέξεις».

Μεγάλη αγάπη και ευθύνη


Γυμναστήριο και Βουλή. Μπορεί κανείς να ανταποκριθεί σε δύο σημαντικές υποχρεώσεις;
«Το γυμναστήριο και η ενασχόληση με το κίκ μποξινγκ και τις πολεμικές τέχνες είναι βίωμα. Είμαι ερωτευμένος με την προπόνηση και το άθλημα. Συνεπώς δεν μπορεί να αλλάξει η ζωή μου. Εξάλλου όταν και τα δύο καρπούζια είναι καλά χωράνε στην ίδια μασχάλη. Ύστερα, όπως και να πάνε τα πράγματα στην πολιτική, το γυμναστήριο είναι μέρος της ζωής μου. Εγώ έχω ήδη μια υπέροχη ζωή μέχρι σήμερα. Συνεπώς αν προκύψει από την πολιτική κάτι αρνητικό, θα γυρίσω πίσω σε έναν κόσμο που ήδη με γεμίζει. Και αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο για μένα. Οι συνθήκες όμως δημιούργησαν την ανάγκη και έφεραν την κλήση μου στη Βουλή, το οποίο είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό»

Όντας ένας από τους πλέον ενεργούς πολίτες, συμμετέχετε στο συνδυασμό του κ. Βασίλη Λαμπρινού. Τι θα γίνει τώρα με την υποψηφιότητα σας, από τη στιγμή που η Βουλή σας… καλεί;

«Στην κίνηση του Βασίλη Λαμπρινού από ηθικής πλευράς, δεν μπορώ να είμαι πλέον υποψήφιος, διότι με καλεί η Βουλή των Ελλήνων. Δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα, όμως θεωρώ πως είναι υποκριτικό από την πλευρά μου να συνεχίσω επίσημα αυτή την προσπάθεια.  Όμως δηλώνω πως θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το συνδυασμό, γιατί έχω πιστέψει στην κίνηση αυτή που είναι ανεξάρτητη και ιδιαιτέρως τον Βασίλη Λαμπρινό που είναι ηθικός και πολύ ικανός»






Συντάκτης: Ανδρέας Κριτσωτάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.