Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Βροχή» οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

«Βροχή» οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πολιτισμός | 31/07/2015 - 16:02
«Βροχή» οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά
Πολλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών.

Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15

Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Είσοδος : 10 € - Προπώληση : 8 €

Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας

Φέτος το Καλοκαίρι το Θέατρο του Βορρά ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων παρέα με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες! Μαζί με τη μικρή Ευγενία, θα πετάξουμε στη Χώρα του Ποτέ, θα κρατήσουμε στα χέρια μας τον Ουρανό μαζί με τον Ηρακλή, θα κυνηγήσουμε ανεμόμυλους και θα παρακολουθήσουμε μια επικών διαστάσεων μάχη με ραπ ανάμεσα στον κακό λύκο, το βασιλιά των παραμυθιών και την κακιά μάγισσα!

Το Μαγικό ταξίδι της Ευγενίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού All4Fun Καλύτερης Παιδικής Παράστασης 2013-2014 αλλά και με την Τιμητική Διάκριση UNESCO Πειραιώς και Νήσων - μέλος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με θέμα τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία και τη γνώση.

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί καί μας μαθαίνουν να εκφράζουμε τη δική μας ξεχωριστή φωνή! Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους σε μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!

Στο ρόλο της μικρής Ευγενίας, η αγαπημένη μας Λάουρα Νάργες


ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρίτη, 4 Αύγουστος 2015 - Πέμπτη, 6 Αύγουστος 2015

Χώρος : Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Ώρα : 21:00

Είσοδος : 5 €

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

04 - 06 | 8 | 2015, 21:00 | Είσοδος : 5 €

ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ, 2013

Γαλλία, Κομεντί, 142' 

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο

Σενάριο: Πάολο Σορεντίνο, Ουμπέρτο Κονταρέλο

Φωτογραφία: Λούκα Μπιγκάτζι

Μοντάζ: Κριστιάνο Τραβαλιόλι

Μουσική: Λέλε Μαρτσιτέλι

Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι, Κάρλο Μπουκιρόσο, Πάμελα Βιλορέζι, Γαλατέα Ράντζι, Φράνκο Γκρατσιόζι, Ιάια Φόρτε

Ο Τζεπ είναι ένας 65χρονος, κομψός, φλεγματικός άντρας, γοητευτικός κι ερωτεύσιμος ακόμα, ένας επιτυχημένος συγγραφέας του ενός βιβλίου, γνωστός δημοσιογράφος και κοσμικός. Ζει στη Ρώμη κι όταν λέμε ζει, εννοούμε με κάθε ρανίδα της ύπαρξής του: κάνει βόλτα στην πόλη με τη μαγική ιστορία, λουσμένη στον καλοκαιρινό ήλιο, μπαινοβγαίνει στα ομορφότερα σπίτια που στέγασαν και καθόρισαν τις τέχνες, με την ίδια ευκολία που περνά το βράδυ του στο στριπτιζάδικο ενός παλιού φίλου, πηγαίνει σε ξέφρενα πάρτι που διαρκούν ως το ξημέρωμα και διοργανώνει, ως τέλειος οικοδεσπότης, συγκεντρώσεις στο μοναδικό σπίτι του με το μπαλκόνι που αγγίζει το Κολοσσαίο. Είναι ένας bon viveur, ένας Ζάχος Χατζηφωτίου της Ρώμης, φίλος των τεχνών και των γραμμάτων και των ανθρώπων που τα δημιουργούν, τα σχολιάζουν ή τα εμπορεύονται. Ταυτόχρονα, είναι ένας άντρας στο τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του, που νιώθει το χρόνο να τον πιέζει να αξιολογήσει όσα πέρασε κι όσα κατάφερε ως τώρα.

Ο Σορεντίνο κινηματογραφεί τον ήρωά του – τον Τόνι Σερβίλο σε μια ερμηνεία ακριβείας και άνετης χάρης – και την πόλη του με ερωτικό πάθος και με μετριασμένη την μπαρόκ αισθητική του: μέσα στα στολίδια της πόλης και τη γεμάτη ιστορία ζωή του Τζεπ, ο κινηματογραφικός πλούτος είναι περιττός. Στα χείλη και την αφήγηση του Τζεπ, ο Σορεντίνο βρίσκει ευκαιρία να σχολιάσει τα βασικά ερωτήματα της ζωής. Να ειρωνευτεί την προσποιητή απόλαυση της σύγχρονης τέχνης, τη δικτατορία της πολιτικά ορθής εξυπνάδας, την ανοησία της καθολικής εκκλησίας. Να επανεκτιμήσει και ν’ απορρίψει, στοργικά, το ζήλο των πλούσιων και διάσημων του lifestyle να επικρατήσουν στη ζωή, να επιβληθούν στο χρόνο και στη διάνοια.

Ο Τζεπ, με χαμηλές κοινωνικές καταβολές, ανδρώθηκε στη Ρώμη με μια φιλοδοξία: όχι μόνο να είναι καλεσμένος στα καλύτερα πάρτι, αλλά και να μπορεί να τα καταστρέψει, αν το θέλει. Και τα κατάφερε. Αλλά όσα κέρδισε μ’ αυτήν την αναγνώριση, τώρα, όταν ο χρόνος μετρά αντίστροφα, του φαίνονται κενά, μέσα σε μια κοινότητα που ανήγαγε το κενό σε αριστούργημα. Σε μια πόλη που κρύβει την αληθινά μεγαλειώδη τέχνη σε κάθε της γωνιά και κάθε πέτρα, η επιτήδευση ξερνιέται σαν το φαγητό μετά από ξενύχτι. Σε μια ζωή που κάποτε, στην αρχή της, γνώρισε τον αληθινό, απλό, γυμνό έρωτα, η αναζήτηση του μεγάλου πάθους μοιάζει με πλεονεξία. Κι όταν ο χρόνος δεν είναι πια φίλος αλλά μια καθημερινή καταπιεστική παρουσία, η αναζήτηση για τη «μεγάλη ομορφιά» είναι, επιτέλους, άσκοπη, γιατί αν ξέρεις να μετράς, τη βρίσκεις ήδη μέσα σου.

Μ’ έναν και πάλι αριστουργηματικό Τόνι Σερβίλο, πνευματικό και suave και μ’ ένα γόνιμο στιλιζάρισμα στην εικόνα και στο ρυθμό, ο Πάολο Σορεντίνο παρουσιάζει μια ταινία φόρο τιμής στο σινεμά του Φελίνι, του Ετορε Σκόλα, στην ίδια τη Ρώμη, στην ομορφιά που δε χρειάζεται να ψάχνεις, γιατί βρίσκεται μπροστά σου, αρκεί να προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις όσο είναι ακόμα καιρός. Πληθωρικός, αληθινός Ρωμαίος κι αυτός, ο Σορεντίνο πάσχει από όσα σχολιάζει στην ταινία του: γίνεται κατά στιγμές υπερβολικός, φλύαρος, γκροτέσκος, ανοικονόμητος. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η αλήθεια και η μαγεία της ταινίας που αρχικά σε παρασύρει, σαν τον τρόπο ζωής της σύγχρονης υψηλής τάξης κι έπειτα σου επιτρέπει, με λίγο χρόνο και λίγη ενδοσκόπηση, να ανακαλύψεις μέσα της την πραγματική της ομορφιά: όχι απαραίτητα μεγάλη, όχι σύνθετη, αλλά πρωτογενή και ζωογόνο σαν το ηλιοκαμένο, γυμνό κορμί μιας εφηβικής ανάμνησης.


ΤΡΩΑΔΕΣ

01 & 02 | 8 | 2015, 20:45 & 22:45 | Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΩΑΔΕΣ, 1971 (μουσική: Μ. Θεοδωράκης) 

Αρχαία τραγωδία, 109'

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης,

(βασισμένο στο έργο του Ευριπίδη)

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Άλφιο Κοντίνι

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Νικόλας Γεωργιάδης

Ηθοποιοί: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα. 

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Βραβείο Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης


Συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων "Evenos"

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ). διοργανώνει την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 21.30, συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων "Evenos", με έργα των : Beethoven, Debussy, Dvorak, Rachmaninov, Schnittke, Turina, Khachaturian.

Συμμετέχουν : 

Βιολί: Ivan Knezevic (Σερβία), Γιάννης Πετράκης

Βιόλα: Οδυσσέας Λάβαρης

Τσέλο: Mathieu Jocque (Βέλγιο)

Είσοδος : 5 €

Το κουαρτέτο εγχόρδων «Evenos» δημιουργήθηκε το 2012 όταν τέσσερις νέοι μουσικοί με κοινό τόπο σπουδών και καλλιτεχνικής δράσης αλλά με διαφορετικό τόπο καταγωγής, αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις και να εκφραστούν ενιαία μέσω της μουσικής γλώσσας. Επιβλέπων καθηγητής του κουαρτέτου στις ανώτατες σπουδές μουσικής δωματίου στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Εσσεν της Γερμανίας είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Andreas Reiner.

Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε πόλεις της Γερμανίας, αποσπώντας θερμότατες κριτικές. Στα πλαίσια προγράμματος ανάδειξης ανερχόμενων καλλιτεχνών εμφανίστηκε ζωντανά στην Γερμανική Ραδιοφωνία ενώ τον Μάιο του 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής Paper de Musica στην Ισπανία, τον οποίο θα ακολουθήσουν συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Ισπανίας.

Αυτό το καλοκαίρι το κουαρτέτο περιοδεύει για δεύτερη φορά στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα της κλασσικής έως και της σύγχρονης περιόδου. Παράλληλα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την εκπαιδευτική του δράση στην Κρήτη, διοργανώνοντας σεμινάριο μουσικής δωματίου και ορχήστρας για νέους μουσικούς.

Georges Bizet «Κάρμεν»

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».

Metropolitan Opera of New York

Georges Bizet «Κάρμεν»

Σε μαγνητοσκόπηση

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ - Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015– 21.30

Γενική Είσοδος : 10 €

Περιγραφή

Η «συναρπαστική και λαμπρή παραγωγή» του Richard Eyre στην Κάρμεν (The New York Times) είναι η πιο δημοφιλής όπερα στην ιστορία της σειράς Live in HD. H Anita Rachvelishvili ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της μαγευτικής τσιγγάνας, τον οποίο έχει ερμηνεύσει με τεράστια επιτυχία σε πολλές από τις κορυφαίες λυρικές σκηνές του κόσμου. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον παθιασμένο Δον Χοσέ, η ανερχόμενη σοπράνο Anita Hartig τη Μικαέλα, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο τορεαδόρ Εσκαμίγιο σ’ αυτήν την παράσταση που διευθύνει ο ισπανός μαέστρος Pablo Heras-Casado.

Υπότιτλοι : Ελληνικοί

Cast

Μικαέλα : Anita Hartig

Κάρμεν : Αnita Rachvelishvili

Δον Χοσέ : Aleksandrs Antonenko

Εσκαμίγιο : Ildar Abdrazakov

Συντελεστές

Διευθυντής Ορχήστρας : Pablo Heras-Casado

Σκηνοθεσία : Richard Eyre

Σκηνικά και κουστούμια : Rob Howell

Φωτισμοί : Peter Mumford

Χορογραφίες : Christopher Wheeldon


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.